Моля за малко "HELP"!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве

Моля за малко "HELP"!

Мнение от KingstonBaby » 02 Апр 2013, 20:06

Здравейте пичове !

Имам няколко въпроса към Вас....ииии може и някои съвет да ми дадете :)

Преди около една седмица ударих колата (доста кратка история ама темата не е за това) става въпрос за 330 Д , седан - 2000 год.
Та, удара беше силен и точно в предната греда от шофьорската страна, следователно усуках и купето.
Ламарините (врати, брони, капаци и т.н.) не са пострадали, освен шофьорската врата , само дето "усукването" не е малко (около 2-3 см е мръднала).
Не искам да я продавам и за това реших да я оправя.Предложиха ми да изрежеме изкривената "шофьорска" част (от средната греда до предната вкл.) , да я "изпънеме" след което да завариме нова част от друго купе (за тая цел с "изпъването" ако дадете инфо за някой който го може ще е екстра и цена ГОРЕ-ДОЛО ако кажете направо секстра).

Другия вариант ми е да взема голо купе, и да преместя всичко от мойта на голото купе...знам, че е доста работа, но ми казаха , че като цена за работа ще ми излезне като това с изпъването само дето ще съм с НЕзаварявано купе ! Е, май е по добре да взема купето и да местя всичко ?
Намерих едно купе за що-годе добри пари... (ако имате нещо впредвид казвайте) ама това купе което намерих му е рязано от предния десен рог.Ботуша е пипнат съвсем леко, рамата - не. Донора е вкаран от Англия, с английски докуметни е. Следващият ми въпрос е : Как седят нещата с регистрацията на новто купе ? Проблем ли ще е това, че е изрязан десният рог при положение , че има докуметни има всичко и рамата не е пипната от ботуша ?

Благодаря предварително !
Пали гуми, НЕ душата си !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Моля за малко "HELP"!

Мнение от Gqbriel » 03 Апр 2013, 9:53

KingstonBaby написа:Здравейте пичове !

Имам няколко въпроса към Вас....ииии може и някои съвет да ми дадете :)

Преди около една седмица ударих колата (доста кратка история ама темата не е за това) става въпрос за 330 Д , седан - 2000 год.
Та, удара беше силен и точно в предната греда от шофьорската страна, следователно усуках и купето.
Ламарините (врати, брони, капаци и т.н.) не са пострадали, освен шофьорската врата , само дето "усукването" не е малко (около 2-3 см е мръднала).
Не искам да я продавам и за това реших да я оправя.Предложиха ми да изрежеме изкривената "шофьорска" част (от средната греда до предната вкл.) , да я "изпънеме" след което да завариме нова част от друго купе (за тая цел с "изпъването" ако дадете инфо за някой който го може ще е екстра и цена ГОРЕ-ДОЛО ако кажете направо секстра).

Другия вариант ми е да взема голо купе, и да преместя всичко от мойта на голото купе...знам, че е доста работа, но ми казаха , че като цена за работа ще ми излезне като това с изпъването само дето ще съм с НЕзаварявано купе ! Е, май е по добре да взема купето и да местя всичко ?
Намерих едно купе за що-годе добри пари... (ако имате нещо впредвид казвайте) ама това купе което намерих му е рязано от предния десен рог.Ботуша е пипнат съвсем леко, рамата - не. Донора е вкаран от Англия, с английски докуметни е. Следващият ми въпрос е : Как седят нещата с регистрацията на новто купе ? Проблем ли ще е това, че е изрязан десният рог при положение , че има докуметни има всичко и рамата не е пипната от ботуша ?

Благодаря предварително !

За регистрацията нямам идея - но ,да заваряш носещ елемент на конструкцията или да изправиш усукана кола - освен в мнооого добър сервиз,където имат точните калибри и техника и да я направиш в граници - не е лесна работа (зависи и колко е усукана)..
За съжаление,май нямаш каско - иначе щеше да си решил проблема.За мен лично най-добрия вариянт е цяло купе
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Апр 2013, 10:00

за регистрацията, най-добре отиди в кат и питай на място, както и колегата е казал, сервиза в който мислиш да я испъваш трябва да е добър защото не се ли "одюрдиса" както трябва купето ще си имаш проблеми. Помисли и върху варианта да си вземеш една англичанка, да я обърнеш, с части от твоята и останалите части в раздел продава. Решението не е лесно и е въпрос на пари, време и доверен сервиз

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 03 Апр 2013, 14:17

Преди три години сменихме цялото купе на една Корса и в КАТ минахме само за смяна на талоните и нови болтове/нитове на номерата. Нямаше никакви драми, освен че бяха объркали цвета на новото купе идиотите :mhihi: - та се наложи втори път да вадят талоните за тяхна си сметка.
Изображение

Двигателите на двете корси бяха различни, но пред КАТ купето донор беше представено без документи за двигател(и съответно без такъв) :yes: А купето според тогавашните наредби се водеше резервна част!

Потребител
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве

Мнение от KingstonBaby » 03 Апр 2013, 16:09

Мерси за отговорите :)

Ще се ходи до КАТ да се пита значи , но и според мен не трябва да има проблем заради един рог... :)
Пали гуми, НЕ душата си !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 03 Апр 2013, 16:09

Колега, не се занимавай с глупости!
Има такива тенекеджии, които от две коли правят една и после ги караме и казваме - `Брей, какъв читав екземпляр намерих`.. Намери читав тенекеджия и действай!
Няма как да знаеш, дали колата ти (и не само ти) не е претърпявала и по-тежки удари преди да я купиш.
Просто трябва читав майстор!!!

Това с купетата и пререгистрациите е доста по-голям и скъп филм.. Моето мнение е, че е по-несигурно изцяло разглобен и сглобен наново автомобил, отколкото изпънат след удар.

За да не си говорим празни приказки, най-добре дай снимка, за да се види на какво дередже е колата...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Назад към E46