Моля за малко "HELP"!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- KingstonBaby
- Потребител
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве
Моля за малко "HELP"!
Здравейте пичове !
Имам няколко въпроса към Вас....ииии може и някои съвет да ми дадете
Преди около една седмица ударих колата (доста кратка история ама темата не е за това) става въпрос за 330 Д , седан - 2000 год.
Та, удара беше силен и точно в предната греда от шофьорската страна, следователно усуках и купето.
Ламарините (врати, брони, капаци и т.н.) не са пострадали, освен шофьорската врата , само дето "усукването" не е малко (около 2-3 см е мръднала).
Не искам да я продавам и за това реших да я оправя.Предложиха ми да изрежеме изкривената "шофьорска" част (от средната греда до предната вкл.) , да я "изпънеме" след което да завариме нова част от друго купе (за тая цел с "изпъването" ако дадете инфо за някой който го може ще е екстра и цена ГОРЕ-ДОЛО ако кажете направо секстра).
Другия вариант ми е да взема голо купе, и да преместя всичко от мойта на голото купе...знам, че е доста работа, но ми казаха , че като цена за работа ще ми излезне като това с изпъването само дето ще съм с НЕзаварявано купе ! Е, май е по добре да взема купето и да местя всичко ?
Намерих едно купе за що-годе добри пари... (ако имате нещо впредвид казвайте) ама това купе което намерих му е рязано от предния десен рог.Ботуша е пипнат съвсем леко, рамата - не. Донора е вкаран от Англия, с английски докуметни е. Следващият ми въпрос е : Как седят нещата с регистрацията на новто купе ? Проблем ли ще е това, че е изрязан десният рог при положение , че има докуметни има всичко и рамата не е пипната от ботуша ?
Благодаря предварително !

Преди около една седмица ударих колата (доста кратка история ама темата не е за това) става въпрос за 330 Д , седан - 2000 год.
Та, удара беше силен и точно в предната греда от шофьорската страна, следователно усуках и купето.
Ламарините (врати, брони, капаци и т.н.) не са пострадали, освен шофьорската врата , само дето "усукването" не е малко (около 2-3 см е мръднала).
Не искам да я продавам и за това реших да я оправя.Предложиха ми да изрежеме изкривената "шофьорска" част (от средната греда до предната вкл.) , да я "изпънеме" след което да завариме нова част от друго купе (за тая цел с "изпъването" ако дадете инфо за някой който го може ще е екстра и цена ГОРЕ-ДОЛО ако кажете направо секстра).
Другия вариант ми е да взема голо купе, и да преместя всичко от мойта на голото купе...знам, че е доста работа, но ми казаха , че като цена за работа ще ми излезне като това с изпъването само дето ще съм с НЕзаварявано купе ! Е, май е по добре да взема купето и да местя всичко ?
Намерих едно купе за що-годе добри пари... (ако имате нещо впредвид казвайте) ама това купе което намерих му е рязано от предния десен рог.Ботуша е пипнат съвсем леко, рамата - не. Донора е вкаран от Англия, с английски докуметни е. Следващият ми въпрос е : Как седят нещата с регистрацията на новто купе ? Проблем ли ще е това, че е изрязан десният рог при положение , че има докуметни има всичко и рамата не е пипната от ботуша ?
Пали гуми, НЕ душата си !
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Моля за малко "HELP"!
KingstonBaby написа:Здравейте пичове !
За регистрацията нямам идея - но ,да заваряш носещ елемент на конструкцията или да изправиш усукана кола - освен в мнооого добър сервиз,където имат точните калибри и техника и да я направиш в граници - не е лесна работа (зависи и колко е усукана)..
За съжаление,май нямаш каско - иначе щеше да си решил проблема.За мен лично най-добрия вариянт е цяло купе
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
за регистрацията, най-добре отиди в кат и питай на място, както и колегата е казал, сервиза в който мислиш да я испъваш трябва да е добър защото не се ли "одюрдиса" както трябва купето ще си имаш проблеми. Помисли и върху варианта да си вземеш една англичанка, да я обърнеш, с части от твоята и останалите части в раздел продава. Решението не е лесно и е въпрос на пари, време и доверен сервиз
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Преди три години сменихме цялото купе на една Корса и в КАТ минахме само за смяна на талоните и нови болтове/нитове на номерата. Нямаше никакви драми, освен че бяха объркали цвета на новото купе идиотите
- та се наложи втори път да вадят талоните за тяхна си сметка.

Двигателите на двете корси бяха различни, но пред КАТ купето донор беше представено без документи за двигател(и съответно без такъв)
А купето според тогавашните наредби се водеше резервна част!

Двигателите на двете корси бяха различни, но пред КАТ купето донор беше представено без документи за двигател(и съответно без такъв)

- KingstonBaby
- Потребител
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве
Мерси за отговорите 
Ще се ходи до КАТ да се пита значи , но и според мен не трябва да има проблем заради един рог...

Ще се ходи до КАТ да се пита значи , но и според мен не трябва да има проблем заради един рог...

Пали гуми, НЕ душата си !
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Колега, не се занимавай с глупости!
Има такива тенекеджии, които от две коли правят една и после ги караме и казваме - `Брей, какъв читав екземпляр намерих`.. Намери читав тенекеджия и действай!
Няма как да знаеш, дали колата ти (и не само ти) не е претърпявала и по-тежки удари преди да я купиш.
Просто трябва читав майстор!!!
Това с купетата и пререгистрациите е доста по-голям и скъп филм.. Моето мнение е, че е по-несигурно изцяло разглобен и сглобен наново автомобил, отколкото изпънат след удар.
За да не си говорим празни приказки, най-добре дай снимка, за да се види на какво дередже е колата...
Има такива тенекеджии, които от две коли правят една и после ги караме и казваме - `Брей, какъв читав екземпляр намерих`.. Намери читав тенекеджия и действай!
Няма как да знаеш, дали колата ти (и не само ти) не е претърпявала и по-тежки удари преди да я купиш.
Просто трябва читав майстор!!!
Това с купетата и пререгистрациите е доста по-голям и скъп филм.. Моето мнение е, че е по-несигурно изцяло разглобен и сглобен наново автомобил, отколкото изпънат след удар.
За да не си говорим празни приказки, най-добре дай снимка, за да се види на какво дередже е колата...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
6 мнения
• Страница 1 от 1