Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?

Мнение от cherrypopper » 26 Мар 2013, 12:13

Колеги имам нужда от постоянни 12 волта в багажника и засега съм ги взел от плафона вътре в него. Някой знае ли плафона с постоянен ток ли е или спира. Немога да разбера, защото и като затворя багажника пак ми идват волтовете, но се притеснявам, че в един по-късен момент може би спира ...
Моля ако не е и се сетите откъде другаде да взема тока, споделете.

Колата е46 1,9 бензин 2001' (акумулатора е при мотора)
Изображение Elegance is the key to success ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Re: Постоянни 12 волта в багажника. Откъде?

Мнение от vassil_bk » 27 Мар 2013, 9:43

cherrypopper написа:Колеги имам нужда от постоянни 12 волта в багажника и засега съм ги взел от плафона вътре в него. Някой знае ли плафона с постоянен ток ли е или спира. Немога да разбера, защото и като затворя багажника пак ми идват волтовете, но се притеснявам, че в един по-късен момент може би спира ...
Моля ако не е и се сетите откъде другаде да взема тока, споделете.

Колата е46 1,9 бензин 2001' (акумулатора е при мотора)
Здравей,

Мисля, че след 16 мин. се гаси тока на почти всичко в колата. Не знам за кой плафон в багажника говориш, тъй като се сещам само за плафоните, които стоят от вътрешната страна на стоповете и светят при отворен багажник...

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 27 Мар 2013, 9:51

Това за спирането след 16 мин. е вярно, затова трябва да изведеш на тънък кабел една лампа извън багажника и да търсиш постоянно захранване. Шансът да намериш е малък, но ако някой колега знае от къде да пише.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 27 Мар 2013, 9:54

Лесно ще се прекара една жица от двигателния отсек (където е разпределителната кутия на акумулатора) до багажника, въпросът е за каква консумация говорим и при какви условия, за да не стане някоя мизерия...

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Мар 2013, 10:09

Моята запалка не изключва тока след 16 мин. Не знам дали предишния собственик е правил нещо, бъг ли е или повреда :dunno: Иначе аз там търсих ток за камерата, сложни ми се сториха нещата, но все пак открих един кабел който има ток само при затворен багажник
Най-добре си пусни отделен кабел някъде отпред, където има (поне при мен) кабели с постоянен ток и все пак предвидил ли си какво ще се случи с акумулатора ако това нещо остане включено например една нощ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Мар 2013, 10:12

На комбитата нали има оригинално там букса за запалка, що не проверите на някоя схема къде е хваната. И съответно да пробвате и на другите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 27 Мар 2013, 10:13

© написа:Моята запалка не изключва тока след 16 мин. Не знам дали предишния собственик е правил нещо, бъг ли е или повреда :dunno: Иначе аз там търсих ток за камерата, сложни ми се сториха нещата, но все пак открих един кабел който има ток само при затворен багажник
Най-добре си пусни отделен кабел някъде отпред, където има (поне при мен) кабели с постоянен ток и все пак предвидил ли си какво ще се случи с акумулатора ако това нещо остане включено например една нощ?

И при мен запалката не се изключва след 16 минути.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 27 Мар 2013, 12:27

Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
Изображение Elegance is the key to success ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 27 Мар 2013, 13:03

cherrypopper написа:Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
Относно жицата, от която да вземеш ток, може да потърсиш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 28 Мар 2013, 22:46

vassil_bk написа:
cherrypopper написа:Ако се окаже непостоянен тока в краен случай ще взема да дръпна един кабел от двигателния сектор и така, просто ми се щеше да има и моментално решение на нещата.
Относно жицата, от която да вземеш ток, може да потърсиш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/

Колега дърпай набързо жицата, че докато се оправиш с този наръчник за схемите, който е дал колегата ще забравиш изобщо какво търсиш :mhihi: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Назад към E46