Проблем с индикатор на температурата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Проблем с индикатор на температурата
Здравейте, колеги!
Днес запалихме след ремонт на двигателя (Е46 2,0л. бензин 2000г.) и стрелката на термометъра отива веднага ма максимума.
Двигателят е студен, първи старт след седмици в бокса... Лампата на високата температура не свети, а си работи при чека.
Разкачаме буксите на термостата и на маркуча до компресора на климатика и нищо не се променя. Стрелката си стои на макс.
и това е. Не е заклинила, защото при гасе на мотора си пада на мин. Още при проверката за старта си отива горе...
Не разбрахме къде сме изпуснали да поставим маса (черен кабел 1.5мм сечение към 20см. дължина), остана си като резервна част
и акъл не ни стига къде да го поставим и дали не е от това проблема с термометъра.
Моля колегите, които са наясно да помогнат със съвети или предложения.
Предварително благодаря!!!
Днес запалихме след ремонт на двигателя (Е46 2,0л. бензин 2000г.) и стрелката на термометъра отива веднага ма максимума.
Двигателят е студен, първи старт след седмици в бокса... Лампата на високата температура не свети, а си работи при чека.
Разкачаме буксите на термостата и на маркуча до компресора на климатика и нищо не се променя. Стрелката си стои на макс.
и това е. Не е заклинила, защото при гасе на мотора си пада на мин. Още при проверката за старта си отива горе...
Не разбрахме къде сме изпуснали да поставим маса (черен кабел 1.5мм сечение към 20см. дължина), остана си като резервна част
и акъл не ни стига къде да го поставим и дали не е от това проблема с термометъра.
Моля колегите, които са наясно да помогнат със съвети или предложения.
Предварително благодаря!!!
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Re: Проблем с индикатор на температурата
Та да си отговоря на въпроса...
Не бях включил буксата на температурният сензор, който е на задният край на главата...
Ама то много кабеляк, много нещо...
А при монтиран смукателен колектор е абсурд да видиш, че тази букса е свободна!
Добре, че има свестни момчета във форума да помагат!
Та проблема е вече решен, само масичката ми остана като резервна част, ама смятам, че е нормално.
Не бях включил буксата на температурният сензор, който е на задният край на главата...

Ама то много кабеляк, много нещо...

А при монтиран смукателен колектор е абсурд да видиш, че тази букса е свободна!
Добре, че има свестни момчета във форума да помагат!
Та проблема е вече решен, само масичката ми остана като резервна част, ама смятам, че е нормално.

2 мнения
• Страница 1 от 1