сьвет за парно

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 328и

Re: сьвет за парно

Мнение от Барни » 06 Мар 2013, 15:32

Днес, при 5 градуса външна температура оставих парното на AUTO и 22градуса.
С леко отворен прозорец на шофьорската врата, след 10тина минути парното
спря да духа топло. Затова натиснах обдухването и с 3-те бутона (стъкло, крака и към пътниците)
и настроих да духа на средна скорост вентилатора.
Веднага задуха топло..нека колегата да го пробва..смятам, че е заради AUTO настройката :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 06 Мар 2013, 19:12

nikim69 написа:Здравейте приятели ,желая компетентен сьвет за шибаното парно модел е-46 бензин 150кс .
Струва ми се проблема започна след монтажа на газ.инж.Та самия проблем -на зададена темп. 22гр. от климатр. подьржа я до около час-50мин не знам с точност но след време постепенно захладнява в купето ,духа почти студено .След като спра автомобила /10мин/ и наново трьгна пак си топли добре до време 50-60мин.Майстора на газта предложи да почистя радиаторчето и щяло да е супер парното.
Разглобих го чистих го/не бе мрьсно/ чистих и управлението на климтр. но никаква промяна ,дайте някаква идея :help:

Това на режим AUTO ли го прави?
Пробвай да "ръчен" режим:
- пак остави на 22 градуса;
- пусни да духа и в 3-те посоки;
- пусни перката на средни обороти;
би трябвало да задуха топло.. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikim69 » 06 Мар 2013, 23:47

Батман написа:
nikim69 написа:Здравейте приятели ,желая компетентен сьвет за шибаното парно модел е-46 бензин 150кс .
Струва ми се проблема започна след монтажа на газ.инж.Та самия проблем -на зададена темп. 22гр. от климатр. подьржа я до около час-50мин не знам с точност но след време постепенно захладнява в купето ,духа почти студено .След като спра автомобила /10мин/ и наново трьгна пак си топли добре до време 50-60мин.Майстора на газта предложи да почистя радиаторчето и щяло да е супер парното.
Разглобих го чистих го/не бе мрьсно/ чистих и управлението на климтр. но никаква промяна ,дайте някаква идея :help:

Батман -на бавара ми се налага да вьртя много км мислиш ли че не сьм опитвал ауто и пр. експирименти ,но резултата е нулев.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Мар 2013, 11:03

Батман написа:

Аз нали това обясних на предната страница без значение дали на АУТО или не клапана който пуска антифриза към радиатора и го спира естествено или пък го пуска в процентно съотношение са управлява от модула на климатроника а той взима информация то датчика за вътрешна температура който са намира в самия модул, трябва той да се провери имал съм го този проблем на не една коли които са идвали при мен специално за пробелеми свързани с климатроника и датчика показва ли висока температура например е забил на 25 градуса а ти му задаваш 22 без значение на ръчен или ауто режим тогава клапана затваря и няма парно, нали това е идеята на климатроника.

Предишна

Назад към E46