Проблем Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Re: Проблем Е46

Мнение от frizzante » 06 Мар 2013, 10:01

За да е там тази нафта и си сигурен, че е нафта и е толкова много явно не е от "пикаеща" дюза...едва ли ще е такова количеството ако имаш подобен проблем. Ти пита ли ги от сервиза за твоя случай? Как коментираха, освен затегнал мотор...А това което ти се е случило с турбото и то да е здраво е още по странно.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 06 Мар 2013, 10:28

frizzante написа:За да е там тази нафта и си сигурен, че е нафта и е толкова много явно не е от "пикаеща" дюза...едва ли ще е такова количеството ако имаш подобен проблем. Ти пита ли ги от сервиза за твоя случай? Как коментираха, освен затегнал мотор...А това което ти се е случило с турбото и то да е здраво е още по странно.

Исфорсирването не идва от турбото..а това че картера е напалнен с нафта разрежда маслото и от там идва и исфорсирването..някой трявба да я е налял тя нафта там защото помпа и дюзите са проверени и са здрави! а по друг начин няма как да влезе тя нафта там!А до колкото до другия сервиз в който беше и смятам че те са ми налели нафтата щото другаде колата не е оставана без надзор..с тях няма ко да ходя да говоря с те мошенници.Грешка беше че им я закарах и след аварията но тогава не знаех още какво са направили..и мотора след аварията вартеше защото аз са мачех да я паля пак..и след оставането и в сервиза вече не вартеше бил "затегнал" а те са му наляли вода в 3-4 цилиндар за да затегне...така си го обеснявам аз защото няма друго обяснение от каде да доиде тя нафта в картера и при положение че имах около 10 литра нафта в резервоара да пусне по някаф невазможен начин което няма как да стане най-малкото щеше ми светне лампата щото светва на 8 литра а моята не свети..не е мраднала особено..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 06 Мар 2013, 17:29

Някой се движи в неправилната посока и когато истината лъсне трябва на някого да се извинява.Така е редно .Когато се отвори мотора ще се разбере какво е станало.Турбото задължително на стенд(ако не се окаже причината в гарнитура).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 06 Мар 2013, 19:05

stoimenov_1958 написа:Някой се движи в неправилната посока и когато истината лъсне трябва на някого да се извинява.Така е редно .Когато се отвори мотора ще се разбере какво е станало.Турбото задължително на стенд(ако не се окаже причината в гарнитура).

Така пак обяснявам колата е разглобена двигател сичко е искарано сичко е проверено от-до...сичко турбо,помпа,дюзи проверени..и така и така са извадени сичко по тях е сменено и са като нови с гаранций...Сички са единодушни че няма как да влезе нафта в картера и то толкова много освен да са ми наляли!И днес ходих да им кажа ко са ми направили в сервиза и шефа:"не не можело такова нещо при него да станело" и единия от маисторите му момче на възраст около 21-22 години се истарва че вода можело да влезело всякак и аз му викам чакай ама ние за вода не говорим а за нафта!!! И тук си идваме на думата че след аварията аз им закарах колата да видят кво става на стартер тя вартеше след като я казарах вече не вартеше блокирал отворихме двигателя и вода в 3-4 цилиндар! ето я водата за която момчето се изцепи...за колегите от Добрич това е автосервиз ФИАТ замислетесе преди да си закарате колата там!

Предишна

Назад към E46