Неприятно тресе - 330xd

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Re: Неприятно тресе - 330xd

Мнение от xian777 » 03 Яну 2011, 20:48

Доста прочетох във Форума и се убедих да ги махна "вихровите клапи". От ebay си купих едни тапи и ще премахна така клапите, че да ги запазя, ако нещо не ме изкефи без тях! Въпреки това подозирам, след всичко прочетено, че съм си хвърлил парите на вятъра /за тапите де/.
Повече ме притеснява на този етап претрисането, ама ......, до 15.01.2011 г. ще го преживея.

Тук е момента да попитам, къде има сервиз за автоматици в София - кой ще ми препоръчате?

Благодаря на всички за помоща!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Яну 2011, 21:14

tani bojilov написа:Това трябва да са някакви самобалансиращи се гуми :mhihi: :mhihi:

гумите бяха балансирани заедно с изправянето на джантите, но си останаха леки бабунки в нормите - на компютърна графика го гледахме... Нямам за какво да те лъжа - теб или някой друг. След 1000км каране с вече изправените джанти всичко постепенно улегна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 19 Яну 2011, 12:37

Колеги, разбрах какъв е проблема - оказа се висящия лагер на кардана - вече го оправих и днес ми махат вихровите клапи. Ще споделя дали има някаква разлика след премахването им!
Благодаря на всички за помоща!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 19 Яну 2011, 21:42

Dimitroff написа:Въпроса е ако ти не си ги махнал - ЗАЩО ?
Вихровите клапи са като бомба с часовников механизъм...има доста теми за опарени от тях във форума, колега...

Да не обръщаме темата в друга насока,ама на мен още ми държи влага,а се опарих още 2007...
Колега радвам се че си я оправил,че и при мен беше така.Смених 100 майстора и гумаджии и накрая висящ лагер...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 15 Фев 2013, 20:44

Колко пари струва този висящ лагер, колеги, забелязах, че и аз имам леко притрисане на мойто комби.
Освен това искам да използвам темата да попитам. Карам колата от 2 месеца и за тези два месеца съм изминал към 2500км, за този период 3-4 пъти, като последния път ми го направи преди половин час. Проблема е - паля колата слагам на Д, но съм под наклон и отпускам спирачката колата си тръгва по наклона излизам на равното подавам газ леко и колата вдига оборотите за една секунда - две секунди все едно не съм включил на Д а съм на N (аз си задържам газта) и все едно включва на скорост и си тръгва и няма проблеми, превключва си супер, на баир си държи не тръгва назад, не ми е светкало колелцето... някой мнение? Много благодаря...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

неприятно тресе 330д

Мнение от kacaro89 » 24 Фев 2013, 20:48

колеги има така да се каже лек проблем имам вибрации които не ми харесват карам 330д автомат и когато коалта е студена няма вибрации а когато я понатисна малко а дори и без да я натискам просто като я покарам повече време и спра на някой светофар или кадето и да било на място и сам D имам вибрации в момента в които изключа от скорост вибрациите изчезват когато пак включа на скорост пак идват (има ги само когато сам на място ако се движа дори и с 3 км в час няма вибрации

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Фев 2013, 10:22

Тампоните на мотора здрави ли са ти - при теб са вакумни ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 02 Мар 2013, 20:59

[quote="Dimitroff"]Тампоните на мотора здрави ли са ти - при теб са вакумни ...[
еми знам ли имам колата от 4 месеца и уж преди да я купя я карах в сервиз за цялостен преглед и не ми казаха нищо свързано с тамппони на двигателя ще се опитам да поразгледам за какво става дума все пак благодаря за помоща :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 05 Мар 2013, 19:45

Колега и при мен от скоро е така . Няма значение дали е топла или студена колата. Знам, че е нормално на директна и на задна, при натисната спирачка, да е по особен звука в купето, една идея по-силни вибрации. Карал съм автомат и преди, братока има нов Фолксваген и при него се усеща, но не толкова силно и ме дразни. По-силно вибрирането го усетих, след ... рециклажа на каре?! А де?!?!?! Знам, че е безкрайно тъпо, но е факт! Тампоните ги гледах при майстори, на които имам доверие, здрави са.
Да не се смее някой, може ли да е от дюзи?!
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 06 Мар 2013, 0:04

Еми няма как да не са по силни вибрациите, щото автомата напъва колата да тръгва.. нормално... и на двамата ви препоръчвам да си погледнете тампоните на двигателите..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 06 Мар 2013, 8:53

Колега, написах че съм имал автомат и преди, ясно ми е какво става като се включи R или D. Написах и че тампоните са проверени. Цялото окачване и корите ми бяха свалени при смяната на тампоните на носачите. Гледаха ги хора, на които имам ПЪЛНО доверие. Пали и гасне без грам вибрация на мАтора. Напънаха я и с натисната спирачка, всичко по тези тампони е ОК. Няма да рекламирам майсторите, има си теми за тази работа. Все пак благодаря за отговора.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

Предишна

Назад към E46