Джанти от е39 на е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Джанти от е39 на е46?
Здравейте, казвали са ми преди че джантите за е39 стават за е46, но са по изнесени на вън и може да опират в калниците и подкалниците?
Мисълта ми е ще мога ли да си взема 17ки от е39 и да го сложа на е46-цата и да седят по изнесени на вън, без да правят проблеми?
Мисълта ми е ще мога ли да си взема 17ки от е39 и да го сложа на е46-цата и да седят по изнесени на вън, без да правят проблеми?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Джанти от е39 на е46?
Джантите си стават без проблем. Ще ти трябват втулки - централния отвор на Е39 е по-голям от този на Е46.
И НЕ си взимай пластмасови - вземи си метални.
И НЕ си взимай пластмасови - вземи си метални.
Si non confectus, non reficiat.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Има ли ефект от цялата работа или? В смисъл седят ли по изнесени и ако да видимо ли е с просто око?
Мисля че съм виждал такива втулки за който говориш да не представляват едно като пръстенчета тънко и се слага преди джантата за да оплътни?
С какво металните са по добри от пластмасовите?
И има ли проблем за джантите че са с такива втулки? Луфтове или някаква опасност при висока скорост?
Мисля че съм виждал такива втулки за който говориш да не представляват едно като пръстенчета тънко и се слага преди джантата за да оплътни?
С какво металните са по добри от пластмасовите?
И има ли проблем за джантите че са с такива втулки? Луфтове или някаква опасност при висока скорост?
- Zagy
- нафтения
-
Джантата седи по-изнесена - мен лично ме кефи (аз бях с такива). Пластмасовите втулки се мачкат и надробяват - затова слагай метални. За джантата няма проблем, че е с втулки.
Втулките са точно такива улътняващи пръстени.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Джантата седи по-изнесена - мен лично ме кефи (аз бях с такива). Пластмасовите втулки се мачкат и надробяват - затова слагай метални. За джантата няма проблем, че е с втулки.
17"ки ще упират ли в задните калници като мина по бързо през неравност и колата клекне? Или предните на пълен волан?
- Zagy
- нафтения
-
Не знам... мойте бяха 16ки с ЕТ20 и нямах проблеми. Пробвай как седят и дали ще опират.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Empty_Head написа:17"ки ще упират ли в задните калници като мина по бързо през неравност и колата клекне? Или предните на пълен волан?
Зависи колко са ти широки и високи гумите, зависи колко са ти широки джантите, за какъв по-точно офсет става въпрос (да на е39 е по-малък офсета, но все пак има както ET15 така и ЕТ20, което си е разлика), зависи дали имаш спортно окачване и още други критерий..
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз съм виждал стил 66 на компакт и стърчаха доста лично на мен не ми хареса, но това е въпрос на вкус, имай предвид че опирането както и колегите казаха е мн тънак момент защото освен офсета, гумата няма как да е 245, особено ако возиш и хора в колата.
Нагласянето ще е се съобразява с милиметри
Нагласянето ще е се съобразява с милиметри
8 мнения
• Страница 1 от 1