Проблем с ел.фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно

Проблем с ел.фаровете

Мнение от rG_ArkaN » 25 Фев 2013, 1:39

Колеги става дума за фаровете преди фейс лифта, а колата е 320ci 2000г. Много добре знаете, че когато изгасим колата и фаровете - рефлекторите се насочват надолу(сякаш заспиват), а когато ги пуснем се чува "стържещ" звук и се качват нагоре сами. Проблема е, че днес десният ми фар отказа да се качи нагоре. Стои си в покой, както стоят когато колата не работи (т.е. сочи надолу право пред колата). Направих над 20 опита да ги изгася и запаля на ново и винаги резултата беше един и същ : Левият фар слиза надолу при гасене на фаровете и се качва нагоре при пускане, а десният не мърда. Също така десният не реагира и на ел. регулирането. Лошото е, че се чува, че машинката в десният фар работи, но звукът е сякаш се затормозява(не е същият, като звука от левият фар) и самият рефлектор не реагира, за разлика от този в левият фар. Колеги помагайте! Днес нямах време да разглеждам проблема тъй като това ми се случи в 23:30ч, но утре смятам да прегледам бушоните. (Малко се съмнявам да е бушон особено след като се чува, че машинката се мъчи да ел.регулира фара) Ако някой е имал подобен проблем бих се радвал да сподели решението. Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Проблем с ел.фаровете

Мнение от iv4o9999 » 25 Фев 2013, 11:51

проблема е механичен, просто от това ежедневно вдигане и сваляне, пластмасовите части местещи рефлектора се скапват, опцията е да го свалиш - фара после и рефлектора и да видиш какво се случва, може ябълката на механизма да сее откачила от някоя дупка или умора на материала, но без разглабяне не виждам как ще стане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 25 Фев 2013, 13:23

Дам това и ще направя. Ще го разглобя за да видя какъв е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 25 Фев 2013, 16:58

При мен се наблюдава подобен ефект.Кога запаля фаровете понякога Дясния свети леко по-високо от левия.Или левия не се качва достатъчно на горе или дясния отива по-нагоре..оправям ги като изгася и светна отново.Аз си мислех дали някой от кабелите,било на енджълите или на ксенона не пречат на рефлекторите кога се местят да застанат в правилна позиция.Прегледах ги но не видях да са се заклещили и да пречат.
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 26 Фев 2013, 10:20

Това е проблема колега ябалката изкача от гнездото си и за това не реагира. Имам същия проблем и на двата фара но чакам топло време да ги разглобя. Мойте като остава колата през нощта и на сутринта се оправя намества се ябалката и така до следващия път. До сега ми се е случвало над 100 пъти и всичките се оправят сами.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 26 Фев 2013, 11:00

И при мен го имаше този проблем, напръсках буксата на фара, която подава ток на механизма, с контактен спрей и всичко се оправи, пробвай първо това ако не се оправи значи проблема е маханичен, както колегите преди мен са описали .... :yes:
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 26 Фев 2013, 13:31

Дам интересното е, че и при мен се е оправило през ноща. Не ми го е правило 2ри път, но явно си има проблем и като се затопли ще ги разглобявам да ги правя. Така или иначе докато си регулирах височината на десният фар явно се измъкне и механизъма за ръчно регулиране и трябва да се нагласи и той. :/

Назад към E46