е46 320д 136 магарета не върви а вдигна разхода ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

е46 320д 136 магарета не върви а вдигна разхода ...

Мнение от donpatrona » 12 Фев 2013, 21:47

Здравейте колеги,
Аз малко се отчаях и не знам какво да правя, за това пускам тема тук ... за съвет. Дано не ви отегча с това което ще напиша, но няма как да се напише с едно изречение.
Горд собственик на 320D 136 куци коня, 2000г.
Мъките ми започнаха януари 2012. Колата си беше пушка до тогава, изведнъж започна да пали когато си иска, поведение - сякаш няма нафта ... сервиз (води се елитен в Пловдив) и резултат:
- проверка налягане на гориво, демонтаж и проверка на дюзи, смяна дифтунги дюзи, смяна на О-пръстен на ГНП, смяна горивопровод от резервоара, водна помпа - части 148лв, труд 295,20лв - общо 443,20лв.
И като че ли се пооправи. Да ама не ...
- последва термостат малък - 79,40 с работата
След оправянето на помпа, чистене на дюзи резервоар - пали като по конец, ама не върви ... няма тяга, дерман ... все едно карам малолитражка Рено ... Клио .. от скопените ... :(
Последва :
Пращане на турбото за профилактика , ъпгрейд на софтуера до дупка (версия 28.7.2012) - с работата 511лв.
Така и така не върви , ама нещо се разтропа ... чукаше на метал чак ...
Оказа се - Демпферна шайба с ролките и ремъка - с труд 650,40
След Турбото и демпфера , пак не вървеж ... айде да сменяме и дебитомера - щото моя бил Пиербург ... грешен ... за бензинова кола и мерел с 35% по-малко въздушната маса...
Айде и дебитомер , Бош, ориджиналдъ от Дару ... с отстъпка и работата 370 лв.
И колата не ще и не ще да върви както преди да се прецака помпата и да глътне въздух през O-пръстена ...
На всичкото отгоре ... преди да свалят турбото за профилактика ... разхода ми беше горе долу 5.5 извън градско (кротко 120км/х ) / 7.8 градско ... без ръчкане.
Сега ако градско съм 9 ще съм доволен , а извън градското и с 90 да карам , по-малко от 6.5 не пада ...
Отделно при форсиране към 3500 оборота , изпушва чернилка ... а преди издухваше прахоляка на асфалта само ...
Та с тези ремонти, плюс 800лв, за дискове предни , накладки, тампони на двигателя , мека връзка на турбо, спирачни маркучи ... го закърпих на 2850лв грубо за 1 година , а колата така и не ще да върви - вдига разхода на нафта, не върви.
Дайте съвет моля, че се изчерпах от към идеи вече ... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

ПП: Имам сканирани всички фактури от ремонтите , ама не е гот да ги качвам, че се вижда сервиза кой е ... И сега ... сутрин на студено чукането на метал си остана ... докато позагрее ... :banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: е46 320д 136 магарета не върви а вдигна разхода ...

Мнение от choio » 12 Фев 2013, 23:02

donpatrona написа:Здравейте колеги,
Аз малко се отчаях и не знам какво да правя, за това пускам тема тук ... за съвет. Дано не ви отегча с това което ще напиша, но няма как да се напише с едно изречение.
Горд собственик на 320D 136 куци коня, 2000г.
Мъките ми започнаха януари 2012. Колата си беше пушка до тогава, изведнъж започна да пали когато си иска, поведение - сякаш няма нафта ... сервиз (води се елитен в Пловдив) и резултат:
- проверка налягане на гориво, демонтаж и проверка на дюзи, смяна дифтунги дюзи, смяна на О-пръстен на ГНП, смяна горивопровод от резервоара, водна помпа - части 148лв, труд 295,20лв - общо 443,20лв.
И като че ли се пооправи. Да ама не ...
- последва термостат малък - 79,40 с работата
След оправянето на помпа, чистене на дюзи резервоар - пали като по конец, ама не върви ... няма тяга, дерман ... все едно карам малолитражка Рено ... Клио .. от скопените ... :(
Последва :
Пращане на турбото за профилактика , ъпгрейд на софтуера до дупка (версия 28.7.2012) - с работата 511лв.
Така и така не върви , ама нещо се разтропа ... чукаше на метал чак ...
Оказа се - Демпферна шайба с ролките и ремъка - с труд 650,40
След Турбото и демпфера , пак не вървеж ... айде да сменяме и дебитомера - щото моя бил Пиербург ... грешен ... за бензинова кола и мерел с 35% по-малко въздушната маса...
Айде и дебитомер , Бош, ориджиналдъ от Дару ... с отстъпка и работата 370 лв.
И колата не ще и не ще да върви както преди да се прецака помпата и да глътне въздух през O-пръстена ...
На всичкото отгоре ... преди да свалят турбото за профилактика ... разхода ми беше горе долу 5.5 извън градско (кротко 120км/х ) / 7.8 градско ... без ръчкане.
Сега ако градско съм 9 ще съм доволен , а извън градското и с 90 да карам , по-малко от 6.5 не пада ...
Отделно при форсиране към 3500 оборота , изпушва чернилка ... а преди издухваше прахоляка на асфалта само ...
Та с тези ремонти, плюс 800лв, за дискове предни , накладки, тампони на двигателя , мека връзка на турбо, спирачни маркучи ... го закърпих на 2850лв грубо за 1 година , а колата така и не ще да върви - вдига разхода на нафта, не върви.
Дайте съвет моля, че се изчерпах от към идеи вече ... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

ПП: Имам сканирани всички фактури от ремонтите , ама не е гот да ги качвам, че се вижда сервиза кой е ... И сега ... сутрин на студено чукането на метал си остана ... докато позагрее ... :banghead: :banghead: :banghead:

Колега какъв е варианта ГНП-то да не е зацепено както трябва и от там да идва проблемът ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 12 Фев 2013, 23:21

ако не е зацепено би трябвало да си покаже на ДИС, Импа ... така мисля ... или поне така ми казаха 2-ма различни "майстори" ... които я гледаха след тези ремонти...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Фев 2013, 12:21

Кажи откъде си за да те насочим към читав диагностик.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 13 Фев 2013, 13:20

тоя дебитомер не искаше ли адаптиране ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 13 Фев 2013, 13:47

iv4o9999 написа:тоя дебитомер не искаше ли адаптиране ?

Не, от сервиза на BMW казаха, че след като са ми упдейтнали софтуера на колата до 28.7.2012 не иска адаптиране на дебитомера.
От Пзараджик съм , но живея и работя в Пловдив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Фев 2013, 11:15

donpatrona написа:

Не, от сервиза на BMW казаха, че след като са ми упдейтнали софтуера на колата до 28.7.2012 не иска адаптиране на дебитомера.

колега това несъм сигорен така ли е,аз съм чел че ако е същия номер като стария става без намеса-ако е друг номер иска програмиране.другото което е ГНП-щом гори,не пали както трябва и невърви ми мирише на помпа,но има много по запознати колеги нека те кажат
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Трутинетка

Мнение от i.halachev » 17 Фев 2013, 1:57

Колеги сори,че питам в тази тема ,но не намерих друга такава .
Някой знае ли къде в Бургас може да се направи ъпдейт на софта ??? и какви плюсове има това ?
Благодаря предварително :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 21 Фев 2013, 16:24

unikalen88 написа:
donpatrona написа:

колега това несъм сигорен така ли е,аз съм чел че ако е същия номер като стария става без намеса-ако е друг номер иска програмиране.другото което е ГНП-щом гори,не пали както трябва и невърви ми мирише на помпа,но има много по запознати колеги нека те кажат

Не мисля че е ГНП-то, в сервиза като сменяха О-пръстена казаха че е перфектно. А и тя си вървеше след това. Проблема с разхода се появи след ремонта на турбото... преди това ходих на море и ми даде 5.2/100 извънградско ... до морето, из морето и обратно...
Имам някои предположения ... първо на тръбата преди нафтовия филтър предишния ми майстор който не знаеше що не пали ми ръгна клапан ... да не се връщала нафтата обратно в резервоара от дехермитизация ... нали там има проблем , щото се намалява сечението на маркуча и действа като тапа примерно ... мисля да го разкарам в най-скоро време ... 2-ро тук във форума на няколко теми се подхвърля мнение, че като тръгне да си ходи по дяволите съединителя, колата вдига обороти , но няма мощност и не върви ... При мен от време на време сутрин на студено при потегляне претриса , което е признак за заминаващ си съединител ...
По ми е на сърце мн. добър диагностик на живи данни , да я закичим и в движение на живи данни да си каже мнението ...
Някой да предложи в Пловдив примерно добър и сериозен диагностик ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 22 Фев 2013, 10:12

тва с претрисането незнам има ли някои които го няма,и аз съм така ама не ми гори яко нафта и не буксува съединителя,може да е тръгнал,но мямам високи обороти
Изображение

Назад към E46