Резерва е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- cvetislav
- Потребител
-
- Детайли за колата: 320d
Резерва е46
Добър вечер, колеги! Колата е 320д а проблемът ми е следния имах някакво гориво в колата (по моя преценка над 4 литра ) отидох съответно и сипах за 15 лв( моля без излишни коментари относно сумата
) и съответно стрелката почти не помръдна
. Бордовия компютър показа че има 12 литра и нещо, а лампата на резервата продължи да свети, сипах за още 10лв, следователно бордовия комп. показва 16 литра, а резервата продължава да свети и стрелката също не е 1/4, където трябва да е
. Кой датчик е отговорен за това нещо?

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Re: Резерва е46
Не знам дали е нормално, но при мен един път се получи същото, първата бензиностанция беше на фирма ..., а от там не искам нафта. Като теб сипах за 20 лв, но лампата продължи да свети и стрелката не мръдна. Чак на второто-третото палене и малък пробег загасна и стрелката застана на място. Иначе и аз имах горе-долу толко нафта, отчетена от скритото меню, защото си помислих, че нещо са ме ... от бензиностанцията. Абе всички знаем, че лампата не е добре да свети, но за съжаление се случва. 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
резервата е 8 литра при 4 в резервоара за 15 лв си сипал 5-6 литра, което е на границата на светването на лампата при второто сипване на 10те лв си сипал към 4л, та общо до първата черта, където трябва вече да угасне.
По принцип в първия случай е нормално, и при мен се случвало и съм го тествал нарочно кога точно гасне самата лампа, но дава отклонения при дребни зареждания. Вече защо не е угаснала втория път е интересен факт. По принцип в резервоара има 2 датчика отговорни за показанията на стрелката погледни в скритото меню дали някой не дава грешка
По принцип в първия случай е нормално, и при мен се случвало и съм го тествал нарочно кога точно гасне самата лампа, но дава отклонения при дребни зареждания. Вече защо не е угаснала втория път е интересен факт. По принцип в резервоара има 2 датчика отговорни за показанията на стрелката погледни в скритото меню дали някой не дава грешка
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не карай на резерва щото после ще правиш я помпа, я нещо друго...
Si non confectus, non reficiat.
- Diedarling
- Потребител
-
- Кара: E46/136/2000
basko написа:Не знам дали е нормално, но при мен един път се получи същото, първата бензиностанция беше на фирма ..., а от там не искам нафта. Като теб сипах за 20 лв, но лампата продължи да свети и стрелката не мръдна. Чак на второто-третото палене и малък пробег загасна и стрелката застана на място. Иначе и аз имах горе-долу толко нафта, отчетена от скритото меню, защото си помислих, че нещо са ме ... от бензиностанцията. Абе всички знаем, че лампата не е добре да свети, но за съжаление се случва.

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Diedarling написа:basko написа:Не знам дали е нормално, но при мен един път се получи същото, първата бензиностанция беше на фирма ..., а от там не искам нафта. Като теб сипах за 20 лв, но лампата продължи да свети и стрелката не мръдна. Чак на второто-третото палене и малък пробег загасна и стрелката застана на място. Иначе и аз имах горе-долу толко нафта, отчетена от скритото меню, защото си помислих, че нещо са ме ... от бензиностанцията. Абе всички знаем, че лампата не е добре да свети, но за съжаление се случва.
извинявам се за оффтопика ама колега , кое е това скрито меню където можеш да видиш колко литра нафта има в резервоара ???
Колега пробвай с търсачката и ще разбереш къде е скритото меню,и сам ще си отговориш на въпроса

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Сипи повече и ще се оправи.
Аз правя така - приел съм, че нулата ми е първата чертичка и винаги зареждам там.. Все трябва да заредя, за какво да го отлагам?... Особено пък за дизел е доста неблагоприятно да се кара така, както каза и Заги..
Аз правя така - приел съм, че нулата ми е първата чертичка и винаги зареждам там.. Все трябва да заредя, за какво да го отлагам?... Особено пък за дизел е доста неблагоприятно да се кара така, както каза и Заги..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Zagy
- нафтения
-
Bexim написа:Сипи повече и ще се оправи.

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
А що не е хубаво да се кара на светнала лампа? Аз също съм приел че средата е 0 ноо... ми се е случвало 1-2 пъти почти да я залепя до долу... сигурно е имало литър два...

- Zagy
- нафтения
-
Защото така мотора засмуква боклуците от резервоара и нещо може да каже мяу.
Zagy написа:Защото така мотора засмуква боклуците от резервоара и нещо може да каже мяу.
Тя помпата попринцип си дърпа от дъното. На един приятел му бяха сипали 1л вода в резервоара (доброжелатели) и веднага я е засмукал и изгаснал.
11 мнения
• Страница 1 от 1