теглич-въпрос?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
теглич-въпрос?
колеги,които има теглич на колата и го е ползвал да пише,въпроса ми е следния.
днес ми се наложи да го слагам и гледам че има една врътка на него и една зелена стрелка-които има знае за какво говоря и се върти в диапазона на зеленото и би ртябвало да усвободи 3-те железни съчми които са отгоре и да влезне на колата но уви като че ли не ги прибира както трябва,а гледам има клиучалка и нямам клуч-да не би клиуча да играе роля при свалянето и слагането му или просто с клува се заклиучва самото колело за да не се върти-следователно да не може да се свали и каде може да намеря клуч
днес ми се наложи да го слагам и гледам че има една врътка на него и една зелена стрелка-които има знае за какво говоря и се върти в диапазона на зеленото и би ртябвало да усвободи 3-те железни съчми които са отгоре и да влезне на колата но уви като че ли не ги прибира както трябва,а гледам има клиучалка и нямам клуч-да не би клиуча да играе роля при свалянето и слагането му или просто с клува се заклиучва самото колело за да не се върти-следователно да не може да се свали и каде може да намеря клуч

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Ключа ти е нужен! Когато го вкараш се освобождава едно кръгло такова зелено ли, червено ли беше, което трябва да издърпаш... това "освобождава" съчмите и позволява да се "щракне" теглич в предвидената ниша. Без ключ оригинално няма как да се получи, но не знам дали има начин за "побългаряване" и да става без ключ.
Не знам дали са универсални ключовете и дали от друг теглич ще стане.
Успех и пиши какво решение си намерил, че ми е интерсно, ако си загубя ключа какво ще правя
Не знам дали са универсални ключовете и дали от друг теглич ще стане.
Успех и пиши какво решение си намерил, че ми е интерсно, ако си загубя ключа какво ще правя

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ми колега аз това усвобождаване го имам без клиуча се върти но като че ли не ми потъват съчмите докраи и невлиза и това е ,а някои може ли да каже каде стои клуча на теглича в колата и нали може да се преебе клучалката за да неработи и да си е без клиуч

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Колега ключа ти трябва 100% защото с него ти заключваш механизма да не си отвива или не зай боже нещо да се освободи.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Koлега, ако ти се издърпваше без ключа вероятно сега нямаше да си пишем
)
Има една кръгличка джаджа, която се издърпва и завърта. Когато е на необходимата позиция слагането на теглича е детска игра - поставяш в нишата и само щрака, супер лесно е, а отделно в упътването изрично е написано - никакво усилие, ако има усилие, може да счупите нещо и не напъвайте, тегличът се поставя без усилие дори и с една ръка...
Ключът на теглича се пъха странично в самия теглич, предполагам си видял мястото. Когато ключът не е пъхнат стои там, където и теглича - в специално предвидена поставка от стиреопор във вдлъбнитината на резервната гума - ключовете са поне 2 и си имат предвидено гнездо в стиреопора.
Не знам какво мислиш да теглиш с колата, но имай предвид, че буксата ти е 13-пинов накрайник - стандартът за ремаркета. Повечето ремаркета са със 7-пинов накрайник т.е. за да ги свържиш, ще ти трябва адаптер - от 13 към 7 пина - аз си купих наскоро от Ebay за 3,39Евро(заедно с доставката) от Хонк Конг
Разположението на клемите в буксата е по т.нат. "европейски" стандарт - ако се разтърсиш в googlе, ще видипш какво имам предвид.
Ако дадеш Е-мейл, мога да ти пратя упътването за теглича
))
По изчерпателен от това не знам дали мога да съм...
Успех с теглича!
П.П. Всъщност мога - ключето е мъничко, като за малък катинар с кръгла шапчица отгоре (не е съществено за функционирането).
Не знам дали са идентични ключовете, но се съмнявам - ако намериш ключ мисля, че ключар би могъл да ти направи дубликат. Бих ти услужил с моя, но той е в Казанлък заедно с теглича, че не го ползвам особено, а ремаркето и караваната си стоят там, че пред блока място нямам за тях
(

Има една кръгличка джаджа, която се издърпва и завърта. Когато е на необходимата позиция слагането на теглича е детска игра - поставяш в нишата и само щрака, супер лесно е, а отделно в упътването изрично е написано - никакво усилие, ако има усилие, може да счупите нещо и не напъвайте, тегличът се поставя без усилие дори и с една ръка...
Ключът на теглича се пъха странично в самия теглич, предполагам си видял мястото. Когато ключът не е пъхнат стои там, където и теглича - в специално предвидена поставка от стиреопор във вдлъбнитината на резервната гума - ключовете са поне 2 и си имат предвидено гнездо в стиреопора.
Не знам какво мислиш да теглиш с колата, но имай предвид, че буксата ти е 13-пинов накрайник - стандартът за ремаркета. Повечето ремаркета са със 7-пинов накрайник т.е. за да ги свържиш, ще ти трябва адаптер - от 13 към 7 пина - аз си купих наскоро от Ebay за 3,39Евро(заедно с доставката) от Хонк Конг
Разположението на клемите в буксата е по т.нат. "европейски" стандарт - ако се разтърсиш в googlе, ще видипш какво имам предвид.
Ако дадеш Е-мейл, мога да ти пратя упътването за теглича

По изчерпателен от това не знам дали мога да съм...
Успех с теглича!
П.П. Всъщност мога - ключето е мъничко, като за малък катинар с кръгла шапчица отгоре (не е съществено за функционирането).
Не знам дали са идентични ключовете, но се съмнявам - ако намериш ключ мисля, че ключар би могъл да ти направи дубликат. Бих ти услужил с моя, но той е в Казанлък заедно с теглича, че не го ползвам особено, а ремаркето и караваната си стоят там, че пред блока място нямам за тях

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Явно говорим за различни модели тегличи за БМВ-аз също мога да постна снимки как изглеждаше моя и сам ще видиш че без ключа не става-поне при моят модел
също имам ръководство за монтаж

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги,дайте некакви снимки за тея тегличи,че имам дупката на колата,имам една букса под бронята мушната ама теглич и на картинка не съм виждал за Е46
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
колега,всичко пасна идеално,оклучих го с
подръчни матеряли
и видях че се издърпва врътката навън,след това клекнах и го сложих за 1 секунда и пак го заклучих ,а отностно буксата трябва да мисля нещо щото и светлени ще има,а ако някои има излишен клуч ноже да ми подари един 

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Относно буксата и свързването ето няколко полезни линка:
Свързване по "европейския" стандарт:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
Букса преходник 13 към 7 пина:
http://cgi.ebay.de/Auto-Anhaenger-Adapt ... 911.c0.m14
Tова е буксата преходник, а ако разполагате с регистрация в PayPal може да го намерите дори по-евтино. Този линк е на продавача, от когото аз си взех моята букса и си я получих в пощата - няма пощенски разходи. Не е нужнда регистрация в PayPal, а паричен превод по банкова сметка. Нужна ви е разбира се регистрация в Ebay и посочване на точния ви адрес и т.н. Ако не сте купували от Ebay - потърсете някой, който е и знае за какво става въпрос
И да внимавате какво закачате на баварците, че да не излагате марката и модела!!!
Свързване по "европейския" стандарт:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
Букса преходник 13 към 7 пина:
http://cgi.ebay.de/Auto-Anhaenger-Adapt ... 911.c0.m14
Tова е буксата преходник, а ако разполагате с регистрация в PayPal може да го намерите дори по-евтино. Този линк е на продавача, от когото аз си взех моята букса и си я получих в пощата - няма пощенски разходи. Не е нужнда регистрация в PayPal, а паричен превод по банкова сметка. Нужна ви е разбира се регистрация в Ebay и посочване на точния ви адрес и т.н. Ако не сте купували от Ebay - потърсете някой, който е и знае за какво става въпрос

И да внимавате какво закачате на баварците, че да не излагате марката и модела!!!
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Re: теглич-въпрос?
Има ли допълнителен лайт-модул към инсталацията?
Някой ако има упътване как се свързват тоците.
Някой ако има упътване как се свързват тоците.

10 мнения
• Страница 1 от 1