Въпрос относно генерацията на е46 320д 136к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Asgard
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
- Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000
Въпрос относно генерацията на е46 320д 136к.с.
Привет!
Вчера бях на майстор за смяна на подгревни свещи и случайно стана на въпрос за моя проблем - а именно , че колата не върви както трябва и има различна тяга всеки път. Като че ли турбото не работи всеки път. А ако я искарам на магистралата примерно е жив мъртвец - набира си 130-140-150 - 160 и изведнъж спира... и дотам(всеки път на различна скорост умира но над 140 обикновенно - било то 150 160 170 180 съм докарвал). отпускам газта пак я натискам и нищо пак същото и даже леко - съвсем леко скоростта пада (говорим при натисната газ до край). Също така има и др. подробност. Примерно карам на 4та скорост- набира си добре и изведнъж пак се осеща че тягата изчезва някак си и стрелката на икономера както е на 20л.(нали нормално за газ до дупка) и пада рязко някъде до към 10 може би 11л/100км и губи мощност/тяга. Сменял съм дебитомер с оригал бош .. катализаторите са изкормени на мястото на този , който се пада на средата на колата е сложено гърне ,а другия който е до турбото е празно гарне (взети са му скъпоценните материали
) ...
Та този майстор ми вика , че колата трябва да мине софтуерно обучение ,защото се подавала грешна информация за неизгорялата нафта и така колата влиза в авариен режим и впръсква значително по малко гориво откокото трябва. и от там тоя проблем.
Значи ако съм спрял и я изрежа на първа скорост вдига 30-40 макс .... а примерно прравя обратен завой карам си я лекичко на 1ва с 5-10км/ч и вече нали като направя завоя и я настъпя дига 50... и то някак си мн бързо... нз защо така Нали принципно уж е в оборот нормално да тръгне по бързо , но защо хваща 50км/ч на първа а като тръгна от спряло положение и дирекно я насъпя е жив зян 30-35-40км и то по бавно ги дига сякаш турбото не работи.
Колата не пуши като е загряла иначе докат си е в баш синия сектор на термометара съм наблядавал при настъпване на газта рязко си изпушва.
Съжалявам за може би примитивното и смешно описание ,но знанията ми за тея схеми са значително постни.
Моля за съвети
Вчера бях на майстор за смяна на подгревни свещи и случайно стана на въпрос за моя проблем - а именно , че колата не върви както трябва и има различна тяга всеки път. Като че ли турбото не работи всеки път. А ако я искарам на магистралата примерно е жив мъртвец - набира си 130-140-150 - 160 и изведнъж спира... и дотам(всеки път на различна скорост умира но над 140 обикновенно - било то 150 160 170 180 съм докарвал). отпускам газта пак я натискам и нищо пак същото и даже леко - съвсем леко скоростта пада (говорим при натисната газ до край). Също така има и др. подробност. Примерно карам на 4та скорост- набира си добре и изведнъж пак се осеща че тягата изчезва някак си и стрелката на икономера както е на 20л.(нали нормално за газ до дупка) и пада рязко някъде до към 10 може би 11л/100км и губи мощност/тяга. Сменял съм дебитомер с оригал бош .. катализаторите са изкормени на мястото на този , който се пада на средата на колата е сложено гърне ,а другия който е до турбото е празно гарне (взети са му скъпоценните материали

Та този майстор ми вика , че колата трябва да мине софтуерно обучение ,защото се подавала грешна информация за неизгорялата нафта и така колата влиза в авариен режим и впръсква значително по малко гориво откокото трябва. и от там тоя проблем.
Значи ако съм спрял и я изрежа на първа скорост вдига 30-40 макс .... а примерно прравя обратен завой карам си я лекичко на 1ва с 5-10км/ч и вече нали като направя завоя и я настъпя дига 50... и то някак си мн бързо... нз защо така Нали принципно уж е в оборот нормално да тръгне по бързо , но защо хваща 50км/ч на първа а като тръгна от спряло положение и дирекно я насъпя е жив зян 30-35-40км и то по бавно ги дига сякаш турбото не работи.
Колата не пуши като е загряла иначе докат си е в баш синия сектор на термометара съм наблядавал при настъпване на газта рязко си изпушва.
Съжалявам за може би примитивното и смешно описание ,но знанията ми за тея схеми са значително постни.
Моля за съвети
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Въпрос относно генерацията на е46 320д 136к.с.
Симптомите са като на пренадуваща турбина, колега...вземи мерки, за да не я сменяш скоро.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Dimitroff написа:Симптомите са като на пренадуваща турбина, колега...вземи мерки, за да не я сменяш скоро.

заслушай я за спукан турбо път, и една диагностика на живо, за да видиш датчика за налягането на турбото как е
- Asgard
- Потребител
-
ок , благодаря много за съветите ви. Ще направя каквото ми казвате и ако не се променят работите пак ще се допитам до вас , че ми е писнало от майстори шарлатани апък немам пари да ида в Мкар... 

- Asgard
- Потребител
-
Та вчера ходих на майстор и му казах да ми провери всички турбопътища и му обясних за проблема ми с променливата тяга на колата и днес ми се обади и каза че ми е спукан интеркулера ... според вас може ли от там да идва всичко?
Диагностиката я оставих за понеделник поради натоварен график във сервиза.
Диагностиката я оставих за понеделник поради натоварен график във сервиза.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Като застанеш срещу колата - долу в ляво е омаслил кулера, нали ?
(на 8 от 10 320д преди фейса е така) - ако само това е забележката на майстора ти - не е от това проблема ти!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Те и след фейса омасляват там - заради бързата връзка...
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Zagy написа:Те и след фейса омасляват там - заради бързата връзка...

- edinaka44
- Потребител
-
- Кара: ше:е39 520i,е38 740i,сега е46 320d
- Мечтае да кара: M-ки
имам същия проблем,колеги помощ!!!!!!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
edinaka44 написа:имам същия проблем,колеги помощ!!!!!!
С кулера или с вървежа?Може и да не е лицензиран сервиз.Колегата Dimitroff също може да ти помогне което е по-добър вариант.
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
колеги,ако някои от вас е стигнал до решаване на този проблем да сподели,защото и аз го имам,а в Плевен не знам на кои майстор да за знам какво да предприема,ако беше София,майстора е ясен но за други градове...
12 мнения
• Страница 1 от 1