ПРУЖИНИ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: ПРУЖИНИ

Мнение от kriso85 » 28 Май 2012, 22:22

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=151023

Можеш да видиш и тази тема за пружините. Интересното е , че според каталога на H&R , пружините за купе са различни от тези за седан.
Според мен търси такива със зелена маркировка, те са най-твърди от оригиналните и биха се държали по-добре при теб като се има предвид допълнителните 80 кг. на задния мост.
Щом задницата не ти харесва, колко е ниско, защо просто не смъкнеш предницата ? Едни предни спортни пружини -20 мм. и стойката заспива. Аз лично много харесвам така застанало Е46 /-20мм. отпред, сток отзад/. Даже може и да отрежеш една витка на предните.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Май 2012, 9:32

© написа:омасляване по стъблото и силно люлеене през легнали полицаи :mhihi:
има и тест за амортисьори за 10лв ако толкова не си сигурен
общо взето има хора, които биха разбрали от първия път (не питай от къде знам)

Слави - е този тест ,ще ти скъси живота на амортисьорите значително :yes: не го прави 8)

До колегата - пружини в каталожните номера няма поради факта ,че има доста видове и само на място може да разбереш с каква маркировка са твоите...или вземи вложки или нов комплект усилени - и в 2-та случая - ще се отрази на цялото окачване отзад
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 29 Май 2012, 15:46

Моите пружини / задни за комби ги взех от laviatan за 160лв бройката, а ми ги оферираха 240лв в Дару. До колкото си спомням. Оригинални с бяла точка.
:wave:

Потребител
Аватар
Кара: е46 touring 320 D от 12 години
Мечтае да кара: е46 320 Д

Мнение от kvi2xlc » 29 Май 2012, 22:27

Имам Аз едно запитване понеже от доста време чета и търся задни пружини ( едната ми е счупена) и търся инфо каква твърдост са моите (а те са с 2 кафяви белязки) 320Д феис 2002 комби не съм със спортно окачване доказано от Габриел по Вин НО днес попаднах на една тема на "ФАНАТИЦИТЕ" за цвета на пружините та едното мнение беше" 325iT 2005г SPORT PACKET wagon предни 1 сива белязка и задни 2 кафеви казах си това е точно моите но днес свалям предна гума да видя дали са и те с 2 кафяви или с 1 сива и какво да видя 3 сиви белязки направо се побърках, лошото при мен е че в моя град няма голям избор от части за е46 да вземам да пробвам с друг цвят, и единствената алтернатива е най-якия форум на който съм попадал и се радвам че съществува но друг е въпроса каква твърдост са моите пружини с 2 кафяви белязки и с какъв цвят е най добре да пробвам за нови нямам такава алтернатива от към ценовата разлика
искам да попитам дали някой е попадал на такъв цвят пружини ( 2 кафяви белязки)
Това с пружините е голям ФИЛМ с неизвестни актьори поради голямото цветово изобилие от заводски пружини което има
успех на всички с моя проблем или подобен
Живи и здрави другото ще се оправи :)
търпение му е майката и четене

Потребител
Аватар

Мнение от KacanuH » 19 Ное 2012, 22:27

Ново 20, моите задни пружини са с 2 жълти ленти, 318i 1998 sedan.

Потребител
Аватар
Кара: E38
Детайли за колата: 725tds

Мнение от k_o_k_i_ » 29 Дек 2012, 2:06

Всъщност същият проблем се появи и при мен.Сложих газова и колата клекна отзад,което е видимо и с просто око,интересното от цялата работа е,че отзад и сложих нови амортисьори седмица преди да сложа инжекциона.Ориентираха ме към варианта с подложките,вместо нови пружини или рязане на предните(това дори незнам дали е възможно).Ако някой е карал с такива подложки да сподели впечатленията си,променя ли се стабилността на колата,оказват ли някакво влияние върху амортисьорите,и ако може разяснение какви точно се ползват и как се слагат.Благодаря предварително ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 29 Дек 2012, 16:21

Весели празници на всички,и аз да използвам темата на колегата някои да е слагал от тези полиуретановите подложки в пружината,пишат че подобрявало люшкането в завои и не кляка толкова,става дума като я натовариш http://www.amortisior.com/index.php/2011-09-12-12-23-36

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 04 Яну 2013, 1:39

Аз имам такива опелски подложки, 30мм са, по 8 лв ги вземах.
Понеже колата беше доста ниска като я купих, а задните джанти не са най-точно подбраните като размер и размер на гумите .. 9J ЕТ35 и 255 гуми и с спортно ниско окачване отзад и не можех да си вкарам дори 1 пръст между гумата и веждата, на дупки или при 4 човека в колата опираха и надписите на гумити бяха изтрити наполовина и си ги взех... монатажа както по-назад темата е описан, колата се подвидгна перфектно. Разстоянието между гумата и калника почти на всякъде е еднакво и вече не опира по легнали полицаи и бордюри, много рядко опира по неравности в калника, но то е заради широката гума, малко по-мека стана возията, стабилността - незнам, имам чуство че леко е намаляла, но преди това не съм правил особени експерименти с нея.

ПРЕДИ

Изображение
Изображение

СЛЕД

Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 04 Яну 2013, 10:00

freax написа:Аз имам такива опелски подложки, 30мм са, по 8 лв ги вземах.
Понеже колата беше доста ниска като я купих, а задните джанти не са най-точно подбраните като размер и размер на гумите .. 9J ЕТ35 и 255 гуми и с спортно ниско окачване отзад и не можех да си вкарам дори 1 пръст между гумата и веждата, на дупки или при 4 човека в колата опираха и надписите на гумити бяха изтрити наполовина и си ги взех... монатажа както по-назад темата е описан, колата се подвидгна перфектно. Разстоянието между гумата и калника почти на всякъде е еднакво и вече не опира по легнали полицаи и бордюри, много рядко опира по неравности в калника, но то е заради широката гума, малко по-мека стана возията, стабилността - незнам, имам чуство че леко е намаляла, но преди това не съм правил особени експерименти с нея.

Както си споменал колега, по напред в темата също съм писал за въпросните опелски подложки. Проблема обаче е че те са изчислени за теглото на опел, а Е46 кабрио е доста тежък автомобил и гумените подложки за около година се смачкват и задницата отново слиза надолу и гумите започват да опират.
За решението ми помогна един приятел и колега @martin_g60 който ми даде същите подложки като тези за които говорим, но изработени от алуминий. Този ход при моето кабрио даде трайно решение на проблема.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 05 Яну 2013, 16:55

Колега, още не са се смачкали, но ако се смачкат, ще приложа тоя подход! Добра е идеята...или ще търся регулищите елементи от койловери :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 18 Яну 2013, 0:35

колеги даите малко снимков материал :yes:

Предишна

Назад към E46