Въпрос за предните седалки - модел, цена...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Въпрос за предните седалки - модел, цена...

Мнение от JTD » 13 Яну 2013, 19:03

Здравейте,

Тъй като моя автомобил в с такъв вид седалки искам да ги сменя:
Изображение

Тези седалки са много плоски, а аз не съм с големи физични параметри, и като натисна колата повече в някой завой и трябва да се държа за волана, за да не падна от седалката. :lol:

Та искам да си намеря хубави седалки от този род:
Изображение

Струват ми се доста хубави и удобни за разлика от моя вид.

Та конкретно въпросите ми са:
1. Как се води модела седалка, който искам, за да пусна обявата? Трябва да знам какво търся все пак.
2. Според вас може ли да се намерят две предни седалки в перфектен вид? Дали не търся нещо, което го няма. Примерно този вид седалки да се захабяват лесно, или да не могат да се намерят и всякакви въпроси от този род.
3. Каква според вас е "нормалната" цена за двете предни идеално запазени седалки от вида, който искам?

Поздрави.

п.п. Снимките съм ги намерил в мобил.бг и не са моя собственост.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Въпрос за предните седалки - модел, цена...

Мнение от choio » 13 Яну 2013, 19:40

Има още един тип седалки,същите само че с плат по средата и кожен обков,мен лично ми харесват повече по простата причина че през лятото не подскачаш от жега,а зимата задника ти не умира от студ :lol: (третата причина е че мойта кола е с такива,за които говоря :lol: )...захабяват се отстрани защото в общи линии там е натоварването. Ако не си много едър ,поне няма да ги разчекнеш :) Иначе дори и захабени отстрани се оправят с претапициране ...друго което забелязвам е че този тип седалки обикновено винаги са с мемори ,съответно са електрически...незнам дали имаш заготовки за подкарване на такива седалки. За цени нямам представа. Успех! :yes:

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 13 Яну 2013, 19:57

Седалките,който искаш да купиш се наричат РЕКАРО, а точно този тип който си дал е КОЖЕНО РЕКАРО. Водят се спортни попринцип. Аз съм с такъв тип седалки и поне за мен разликата с нормалните е огромна. Коженото рекаро е невероятно удобно. Появяват се много гънки по кожата с времето, който не могат да се оправят (ходил съм при тапицери и са ми казвали, че рекарото няма изправяне). Кожата на нормалните седалки може да се изправи и да станат неразличими от чисто нови. За цената нямам представа. Някой от колегите да каже или виж обявите в "продава". Успех колега :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Яну 2013, 20:46

Че се намират намират се за цял салон вървят в порядъка 700-800лв ,много зависи,дали са с надуване,подгрев,ел и т.н.
В перфектно състояние - и цената няма да е малка..само 2 бежови - според мен изключително трудно ,ако не ти пречи но уцелиш цвета,може да монтираш и от купе - по-вероятно
Водят се sport sitze - сиреч спортен салон на кратко рекаро - разликата със стандартните е значителна,по-дълбоки са,по-меки,по-високи страници в седалищната част и изпълналото - подбедреника - изключително удобно нещо с една дума :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2013, 0:18

Незнам колега кой ще ти продаде само 2 седалки рекаро ...и то айде иди дойди ако беше черно кожа която е по масова може и да мине номера,но някой да ти продаде 2 кожени рекаро седалки от бежов салон с кори,забрави..По добре колега си продай салона и си търси цял кожен рекаро салон с подгряване,поне за седан ги има да се заринеш,а за купе .. няма намиране :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Яну 2013, 0:35

Точно за това съм пуснал и темата, защото съм прегледал всички обяви в раздел продава и никъде няма бежови такива седалки.
Кори не ми трябват, а само двете седалки. Но нещо съм скептичен към намирането им.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Яну 2013, 0:37

Откажи се колега няма да намериш нещо подобно,най-малкото което дори и да се намери човек който ще се навие да ти продаде само предните 2 седалки :kuku: цвета им няма да има НИЩО общо с твоя цвят,те може и от завода да са излезнали като един цвят,но всяка кола е експлоатирана по различен начин и кожите са в различно състояние като цвят и качество...по добре продай твоя и си търси цял салон,намери си такъв с подгряване ел и памет..поне за седан се намират лесно както казах ;) да беше с купе да те видя тогава :lol: :lol:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 14 Яну 2013, 0:44

пускаш подобна тема viewtopic.php?f=16&t=277427 ама за е46 и пишеш да са рекаро и чакаш :)
Успех!

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: e46///M3

Мнение от Vesaka90e46 » 15 Яну 2013, 23:39

Колегата shopoza от Хасково предлага доста рекаро салони за е46 ,бях гледал един сив салон за 450лв. с протрито на шофиорската седялка заслужава си с леки козметични процедури става като нова :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 16 Яну 2013, 0:58

Колега,
тапицер не може ли да ти помогне с безпристрастно мнение? Кожата може да се позапълни малко и да изглежда по- добре,защото слягането е под кожата на седалките ти. Питай един двама тапицери,виж цени и кажи да внимават с всички кабели по седалките!
Смяната на седалка с друга може да излезе по- евтино, но при добра договорка може и да излезе нещо изгодно.
Моля напиши какво решение си избрал.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Яну 2013, 1:02

гумата написа:Колега,
тапицер не може ли да ти помогне с безпристрастно мнение? Кожата може да се позапълни малко и да изглежда по- добре,защото слягането е под кожата на седалките ти. Питай един двама тапицери,виж цени и кажи да внимават с всички кабели по седалките!
Смяната на седалка с друга може да излезе по- евтино, но при добра договорка може и да излезе нещо изгодно.
Моля напиши какво решение си избрал.
Успех!

Минимума за сваляне на салона ще е към 100-а лв+ - играчката не е малка
От там какви материали и как ще седи - няма гаранция след 1 седмица на какво ще прилича и за 2 седалки са поне едни 300лв време и после нерви на вятъра...
Добро бежаво рекаро ще излезе по-евтино от към нерви,цена и т.н да не говорим за удобство.,НО тук идва момента доколко му е писнало от този салон + колко е отделил за нов и най-важното - бежаво рекаро е по-рядко от алкантарено
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 16 Яну 2013, 2:11

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E46-3-Ser ... 2ec0a6c8c4 В ибей има доста,по принцип са комплект повечето с корите и задните седалки. Но ако те устройва цената купуваш и продаваш излишното. Само трябва да намериш по-евтин вариант с куриера.

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Яну 2013, 8:09

До сега всички теми тип "търся, купувам ..." са били заключвани. Изясни се модела, успех от тук нататък

Назад към E46