Допълнителни габарити - заден капак
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Допълнителни габарити - заден капак
pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
"И в тоя ред на мисли някои да каже дали ще стане нещо или само се самозалъгвам...
А и на багажника 3-тия пин ми е с кабелче на цвят синьо и жълто...тва е кабелчето което трябва да прережа нали тай или пак нещо не съм разбрал
Да не забравиш да се похвалиш!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
"И в тоя ред на мисли някои да каже дали ще стане нещо или само се самозалъгвам...
А и на багажника 3-тия пин ми е с кабелче на цвят синьо и жълто...тва е кабелчето което трябва да прережа нали тай или пак нещо не съм разбрал
А може ли по твоята логика,незнам как при фейс обаче....като се натисне спирачката да светват тези за мъгла - аз съм с крушки от 2-те страни

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Gqbriel написа:pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
А може ли по твоята логика,незнам как при фейс обаче....като се натисне спирачката да светват тези за мъгла - аз съм с крушки от 2-те страни
Трябва да стане...Даже така като се замисля при теб няма да има рязане за крушки щом си имаш и от дясно само ще смениш крушките и си дърпаш един + от стопа долу и си ти....Само че ще си дръпнеш и до двата стопа на капака един+ отделен ,а тоя + които ти е сега на мъглярките го махаш от буксите,чек че ся се сетих виж дали като махнеш някоя от тея крушки дали няма да ти светне вътре на таблото,че имаш изгоряла ако ти светне веднага зимаш поялника и две кабелчета запояваш ги и ги връзваш на + и -

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
ето как се получи
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Колеги моля някой да обясни стъпка по стъпка как става процедурата. На моята кола искам да светят фаровете за мъгла като габарити. Имам крушки и от 2те страни. Как да направя така че като съм на габарит да светят и те ( само кабел с + ли ) и като натисна копчето за мъгла да светят по силно ( с двойна крушка предполагам )? Интересува ме най-правилния начин на свързване ...
Колата е преди фейса, но с фейсовски стопове ...
Колата е преди фейса, но с фейсовски стопове ...
Задължително пробвай първо с препрограмиране на лайт модула.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:Задължително пробвай първо с препрограмиране на лайт модула.
След което за мен най-лесният вариант е да сложиш двойни крушки 21/4W. Малката секция (4W) да я закачиш към тока от плафоните на номера, но в този случай е добре да сложиш диодни крушки на плафоните, за да не се товари инсталацията

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
Добре де, чакайте да питам, понеже чак сега се замислям над нещата. На всички фейслфти ли вътрешните части трябва да светят габаритите?
Конкретно питам за комби, че мойте не светят, само външните части на стопа си имат габарит. Та да знам да почвам ли да разглабям да гледам за кво иде на реч
Конкретно питам за комби, че мойте не светят, само външните части на стопа си имат габарит. Та да знам да почвам ли да разглабям да гледам за кво иде на реч

Аз съм с фейслифтово комби и само външните стопове светят. Демек две крушки най-отдолу.
Вътрешните, където са под светлините за задна, които се водят фаровете за мъгла реално могат да се направят те като трета крушка да светят заедно с габаритите.
Но аз пък имам алтернативен въпрос - моята дясна светлина за мъгла не свети. И не знам дали е от изгоряла крушка или си е фабрично така.
На комби как се сменя въпросната крушка? Свалих мекото киче, което е на капака, ама под него е нещо като изолация. Явно трябва да се маха целия пластмасов капак на задната врата, за да стигнеш до крушките. Ако няма щипки ще го махам, ама ако има по-добре да си ми седи така, за да не търся и щипки в последствие, които ще се счупят.
Вътрешните, където са под светлините за задна, които се водят фаровете за мъгла реално могат да се направят те като трета крушка да светят заедно с габаритите.
Но аз пък имам алтернативен въпрос - моята дясна светлина за мъгла не свети. И не знам дали е от изгоряла крушка или си е фабрично така.
На комби как се сменя въпросната крушка? Свалих мекото киче, което е на капака, ама под него е нещо като изолация. Явно трябва да се маха целия пластмасов капак на задната врата, за да стигнеш до крушките. Ако няма щипки ще го махам, ама ако има по-добре да си ми седи така, за да не търся и щипки в последствие, които ще се счупят.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:Аз съм с фейслифтово комби и само външните стопове светят. Демек две крушки най-отдолу.
На комби фейслифт и нефейс светлините мисля че са едни и същи. Т.е. светят по един и същ начин. На всички модели задните светлини ЗА МЪГЛА светят само от едната страна, затова има и няколко DIY теми за поставяне на допълнителна светлина. Инак аз като си вадех вътрешните стопчета тази изолация ми беше отрязана и можеше да се надигне за смяна на крушка. Инак пластмасата се държи на няколко щипки и винтчета. При ваденето проблем нямах, но със слагането беше доста трудно и не е никак лесно сам човек да я сложи.
Последна промяна dido0o``` на 07 Яну 2013, 17:24, променена общо 1 път
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
А при дърпане на директен плюс има ли нужда от бушони някъде ?
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
cherrypopper написа:А при дърпане на директен плюс има ли нужда от бушони някъде ?
ако дърпаш от стопа не ти трябва...
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
pepi_grafa написа:Gqbriel написа:pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
ето как се получи
здравей колега !виждам че ти си направил процедурата със светлините на капака

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vankodve написа:pepi_grafa написа:Gqbriel написа:pepi_grafa написа:Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучкитета моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
ето как се получи
здравей колега !виждам че ти си направил процедурата със светлините на капакаот къде хвана + ,как ги върза с двойна крушка ли или махна 21 ватовата крушка и сложи 5вата ,аз искам да премахна светлините за мъгла и на тяхно място да сложа габарити 5вата ...ако прекъсна + на мъглата някъде в багажника и пусна + от габаритите ще има ли грешка на тъблото .....
защото реално + кабел на мъглата е срязан .
Аз мисля,че по-добре обяснено от това :
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1324307
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=336475
Дано помогне

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2