оригинално CD не чете пиратски дискове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 TDS
оригинално CD не чете пиратски дискове
Проблема е следния. Оригиналните дискове тръгват без проблем, а тия, които ги правя вкъщи на бавна скорост не иска. Пробвах на различни писачки не иска, дава ми error. Модела е Business. Може ли да има някаква защита и ако има какво е решението?
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Re: оригинално CD не чете пиратски дискове
Най-вероятно лазерът на CD-то е започнал да заминава. Пробвай да почистиш лещата - може да е зацапана. Все още успяваш да прочетеш дискове, правени на матрица, защото те имат по-добра отражателна способност от записваемите (да не говорим за презаписваемите). Ако не можеш да разглобиш сам устройството и нямаш познат, който да ти помогне пробвай с почистващ диск. Може и да се получи нещо.
Успех!

Успех!

- lybo 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520д F10
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: чисто нова
колега пробва ли дисковете дали тръгват на друго сд.
Карайте с акъл
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
И аз скоро си взех цд бизнес, чете само маркови дискове
, обикновени непрезаписваеми или оригинални... (CD-R, НЕ CD-RW)
Примерно Сони, Вербатим ги чете, понякога забива като ръчно прехвърляш песните и се чува все едно превърта нещо, но явно е почнало да заминава или е замърсено. Така, че може да пробваш и този вариант поне в началото пробвах с няколко стари диска Princo дето имах и не ставаше нищо с Сонито и Вербата бачка.
Като записваш пускаш AUDIO CD да прави нали?

Примерно Сони, Вербатим ги чете, понякога забива като ръчно прехвърляш песните и се чува все едно превърта нещо, но явно е почнало да заминава или е замърсено. Така, че може да пробваш и този вариант поне в началото пробвах с няколко стари диска Princo дето имах и не ставаше нищо с Сонито и Вербата бачка.
Като записваш пускаш AUDIO CD да прави нали?

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
fancooler написа:Най-вероятно лазерът на CD-то е започнал да заминава. Пробвай да почистиш лещата - може да е зацапана. Все още успяваш да прочетеш дискове, правени на матрица, защото те имат по-добра отражателна способност от записваемите (да не говорим за презаписваемите). Ако не можеш да разглобиш сам устройството и нямаш познат, който да ти помогне пробвай с почистващ диск. Може и да се получи нещо.
Успех!

Както каза колегата най-напред почисти лещата на лазера...
Ако не помогне може малко да се вдигне тока през лазера /не е препоръчително/ - временно решение докато си намериш нов лазер или ново CD.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Totomirov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP
Здравейте и от мен,
Понеже и моето CD е на същия хал темата ще я следя с интерес. При мен това с почистването Не проработи.
Някой знае ли колко ще струва смяната на лазера и ако да, кой и къде може да го направи?
Ако съвсем умре CD-то ще си остана с кабелчето на аудио жак-а и ще плейвам през телефона, но друго си е да ти работи CD-то
Поздрави
Понеже и моето CD е на същия хал темата ще я следя с интерес. При мен това с почистването Не проработи.
Някой знае ли колко ще струва смяната на лазера и ако да, кой и къде може да го направи?
Ако съвсем умре CD-то ще си остана с кабелчето на аудио жак-а и ще плейвам през телефона, но друго си е да ти работи CD-то

Поздрави
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Totomirov написа:Здравейте и от мен,
Поздрави
Най-добре не пробвайте с тези дискове които чистят,а занесете устройсвото в сервиз,където ще го отворят и почистят подобаващо.
А такова нещо като еди какви си дискове - няма,записвам на какво ли не от най-евтините до най-скъпите - проблем не съм имал..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
7 мнения
• Страница 1 от 1