Капачка/орнамент на предна А колонка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Капачка/орнамент на предна А колонка

Мнение от JTD » 10 Яну 2013, 0:50

Здравейте,

На предните А колонки има една "капачка", орнамент, който се маха и под него се намират винтовете, които се премахват, за да свалите самата кора на предната колонка.
Та след една автомивка преди 2 дни от престараване ми е паднал плата от самата капачка, и днес при опита да я сваля, за да залепя плата почти всички крачета се счупиха.
Сега мисля да си взема нова капачка. Върху моята има надпис "Airbag" по средата върху самия плат.

Та на моята капачка пише, че е част с номер: 51 43 8 228 340.
Да, ама по този номер не излиза никъде никаква част. Все едно не съществува.

Та според мен трябва да бъде: 51 43 8 228 709 - това е бежово с надпис "Airbag" - номер 6 от схемата.
Номер 51 43 8 238 582 е бежово но с опция "Deleted, side airbag (S259A) = Yes", което аз си го превеждам без надпис "Airbag".

Ако въобще става въпрос за тази лайсна де, а не гледам друга част, че и на картинка нещата не са дадени толкова очевидно :)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=45 - номер 6?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Re: Капачка/орнамент на предна А колонка

Мнение от BoqnZubarev » 10 Яну 2013, 1:07

Ми това си е, номер 6 е тази капачка :yes:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Яну 2013, 10:11

Ако си вземеш нова, ще седи като подарена там. :) Или переш цялата колонка и купуваш нова лайстна или си взимш една втора ръка колонка с лайстна. И в други теми съм споделял при пране има вероятност да се разлепи плата. В този случай се лепи с подлепващо за дрехи, посредством ютия. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 10 Яну 2013, 11:47

И аз това си го мислих за разликата в цвета, която може да се прояви :)

Та вчера се позанимавах малко. Та извадих си 4-те щипки, които бяха останали в отворите. Залепих ги със секундно лепило. Плата отгоре го залепих с лепило за обувки, прозрачно на Хенкел. Лепенето на плата стана перфектно. Според мен няма шанс самия плат да се отлепи в бъдеще. :lol:
Та сутринта сложих лайсната и взе че застана.

п.п. Технологията на лепене е важна, която я развих на втората половина от лайсната. :) Та под плата на самата пластмаса има един материал нещо между плат и хартия. Важното е да нанесете хубаво лепилото. Слагайте доста, не го пестете както аз правих отначало, с идеята да няма излишно количество, което да избие над плата в последствие и да стане черно. След това аз използвах една клечка за зъби, за да попълня порите на въпросното нещо. Важното е хубаво да натискате и обирате излишното лепило с клечката, за да не избие през плата, който ще го залепите в последствие. Воала, става перфектно така. ;)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Назад към E46