"DSC" как се калибрира или настройва?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci 2003

"DSC" как се калибрира или настройва?

Мнение от Stanislav Petrov » 07 Яну 2013, 16:35

Здравейте колеги!
светнаха ми двете лампи за DSC-то и ръчната само те двете! на диагностика с ДИС ми илиза датчик на волана след което с ИНПА погледнахме живите данни на DSC-то и полето за завиване "лявата колонка най-доре" е забило на пълен десен и не реагира при въртене на волана стои си така и не мърда! според вас трябва ли да се калиброва и как става това? или дачика е заминал! и ако е заминал къде да го търся точно по кормилния прът?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: "DSC" как се калибрира или настройва?

Мнение от Gqbriel » 07 Яну 2013, 17:25

Stanislav Petrov написа:Здравейте колеги!
светнаха ми двете лампи за DSC-то и ръчната само те двете! на диагностика с ДИС ми илиза датчик на волана след което с ИНПА погледнахме живите данни на DSC-то и полето за завиване "лявата колонка най-доре" е забило на пълен десен и не реагира при въртене на волана стои си така и не мърда! според вас трябва ли да се калиброва и как става това? или дачика е заминал! и ако е заминал къде да го търся точно по кормилния прът?

Да калибрира се с ДИС или бмв скенера мисля
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 07 Яну 2013, 17:32

Имах такъв случай, но датчикът показваше въртенето на волана. Имаше изместване от около 4 градуса и тогава компютърът решава, че нещо не е в ред и гаси DSC и ABS. Калиброва се. При тебе ще да е датчик. Разглабя се под волана и се вижда къде е закачен датчикът. Успех!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Яну 2013, 17:39

Stanislav Petrov написа:Здравейте колеги!

Колега, калибрира се с DIS, като фактически инициализираш изправеното положение на предните колела. Датчика се намира на пръта на волана, махни долу корите и ще го видиш, но проблема обикновено изниква при изключване на акумулатора или някакви ремонтни дейности по ходовата част- тогава ECU-то на DSC губи информацията колко пъти е бил завъртян волана и затова дава грешка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 07 Яну 2013, 18:43

Щом ти е забило на пълен някакъв, проблема ти е в самия Steering angle senzor. Вариантите са два, или нов или отваряш този и му сменяш четките. Такива четки, само от друг такъв сензор, който не работи и му сваляш читавата четка.

Пробвай и с калибрация за собствено удовлетворение, но едва ли ще постигнеш желания резултат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 07 Яну 2013, 22:12

Пробвай с пълен ляв пълен десен на място и това също може да погне с калибрацията. С дис става веднага със скенера се правят обикновено 2-3 опита за да уцелиш около 0-лата.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci 2003

Мнение от Stanislav Petrov » 08 Яну 2013, 13:39

ами проблема е че не реагира на въртене а си стой забил на пълен десен и като въртя волана не мърда! :dunno: пробвахме на място пълен ляв и след това десен и не мърдат стойностите с ИНПА, а с на ДИС незнам как се прави :dunno: значи да разбирам че датчика е за смяня или ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 08 Яну 2013, 18:05

На дали е прецакан сензора.При мен 3 години светеше и си изгасяше когато си иска и накрая се изнервих и сам си го калибрирах със ДИС но как беше не се сещам.Спомням си че ми излезе някакви градуси врътнах волана докато излезе 0.0 градуса цъкнах на калибриране и веднага ми изгаснаха лампите.По принцип светва като ти правят ходовата част на колата, най вече носачите.При някой светват при други не.Разровисе хубаво във ДИС на кодиране отиди и там влизаи във всичко.Търси за ъгала на волана.Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Яну 2013, 11:55

Не е на кодиране в DIS, а е на сервизни фунции. И твоят си го калибрирал, защото като го завъртиш и стигаш на 0.0, а при него стои забило на пълен десен и не реагира. Как да го направи на 0.0, щом не реагира :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Яну 2013, 14:09

mad_presley написа:Не е на кодиране в DIS, а е на сервизни фунции. И твоят си го калибрирал, защото като го завъртиш и стигаш на 0.0, а при него стои забило на пълен десен и не реагира. Как да го направи на 0.0, щом не реагира :dunno:

Слушайте какво ви казва mad_presley щом не реагира сензора на завъртане на волана т.е не чете преместването му за какво калиброване говорим, ще трябва нов или поне работещ и тогава вече да се калиброва този е забил значи не работи и само ще си губи времето колегата и ние тук с чешене на езиците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 09 Яну 2013, 16:59

Съгласен съм, грешката е моя не съм прочел правилно че не реагира сензора.За съжаление ще трябва да се сменя :confused:

Назад към E46