Проблем с мултиволан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Проблем с мултиволан

Мнение от S.topalov » 08 Яну 2013, 10:21

Здравейте колеги взех четирилъчев мултиволан за моята кола но имам проблем с инсталирането му.
Проблема е там че немога да подкарам автопилота,начина по който съм вързал волана е от пин 9,10 от зелената букса на лентовия кабел отиват кам пин 21 и 27 в лайт модула а пин 8 в пин 27 от 40 пиновата букса на компа мисля че е така и небъркам никаде кажете ако греша някаде ,след поставянето на кабелите по този начин ситуацията е следната,бутоните за цд-ти функционират перфектно но немога да подкарам автопилота и общо взето колата се побарка тотално .смисал че като правех манипулацията заби грешка в айрбага и след като се опитам да е изтрия с дис първо диса неоткри колата автоматично това не се беше случвало до сега след като е въведах ръчно изобщо неоткри грешката в айрбага откри някой други от който едната е (cruise control fault signal from multifunction steering wheel)нещо свързано с автопилота но какво незнам та как мислите аз ли бъркам някаде или нещо сериозно се е прецакало моля са съвет.

Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Re: Проблем с мултиволан

Мнение от D.Pavlov » 08 Яну 2013, 13:01

Колега провери има разлика в годините за връзване на автопилота, той се връзва на различни места, а ти не си написал каква ти е колата!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от S.topalov » 08 Яну 2013, 13:33

ми колега колата е 320д 2000г. мисля е свързано както трябва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 08 Яну 2013, 14:03

И при мен след слагане на мулти, автопилота не тръгна.След смяна на софта на колата,автопилота тръгна.
The Power of Dreams!

Потребител
Аватар

Мнение от S.topalov » 08 Яну 2013, 15:15

колеги помагайте изчезнаха ми и мигачите!! мисля че сам обаркал нещо кабелите но какво незнам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 08 Яну 2013, 16:11

S.topalov написа:колеги помагайте изчезнаха ми и мигачите!! мисля че сам обаркал нещо кабелите но какво незнам

дай сега по цветове този 8-ми пин от зелената букса под волана го връзваш на 27-ми пин на 40 пиновата букса на екуто, 9-ти пин пак от зелената букса е към лайт модула към кабела на к-буса т.е бял с червена ивица и жълти точки и 10-ти пин от зелената букса към лайт модула към кабел виолетов с жълта ивица.
Това е за твоята кола ако правилно си ги вързал няма причина да не работи вързал съм поне 50 такива, а виж ако проблема остане провери дали пинчетата които ползваш не се опират вътре в самата букса говоря за тази зелената и там да се окъсяват и най-често това става към 9-ти пин т.е към К-бус шината затова изчезват мигачите и не ти се разпознава колата на диагностика.
Ако трябва разкачи всичко и пробвай наново като огледай хубаво пинчетата които слагаш и ако трябва като ги наредиш в зелената букса ги провери с мултицета за късо мужду тях т.е всяко от трите го мериш спрямо другите две не трябва да има верига между тях.
Ако не се оправиш звънни ми на тел. да те насоча.
0886581317

Потребител
Аватар

Мнение от S.topalov » 08 Яну 2013, 17:05

oci написа:
S.topalov написа:колеги помагайте изчезнаха ми и мигачите!! мисля че сам обаркал нещо кабелите но какво незнам

дай сега по цветове този 8-ми пин от зелената букса под волана го връзваш на 27-ми пин на 40 пиновата букса на екуто, 9-ти пин пак от зелената букса е към лайт модула към кабела на к-буса т.е бял с червена ивица и жълти точки и 10-ти пин от зелената букса към лайт модула към кабел виолетов с жълта ивица.
Това е за твоята кола ако правилно си ги вързал няма причина да не работи вързал съм поне 50 такива, а виж ако проблема остане провери дали пинчетата които ползваш не се опират вътре в самата букса говоря за тази зелената и там да се окъсяват и най-често това става към 9-ти пин т.е към К-бус шината затова изчезват мигачите и не ти се разпознава колата на диагностика.
Ако трябва разкачи всичко и пробвай наново като огледай хубаво пинчетата които слагаш и ако трябва като ги наредиш в зелената букса ги провери с мултицета за късо мужду тях т.е всяко от трите го мериш спрямо другите две не трябва да има верига между тях.
0886581317

колега всичко е както ти го описваш така съм ги свързал и аз сега даже бях до колата прегледах всичко наново даже смених наново кабелите с пинчетата и неще и неще за капак на всичко падна и акумолатора
вероярно дава някаде на късо но каде един господ знае,прави ми впечатление че,мигачите идват когато изключа зелената букса или буксата за бутоните на мултифункцията от лентовия кабел ,да не би бутоните да са прецакани нещо как мислите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 08 Яну 2013, 18:28

S.topalov написа:
oci написа:

0886581317

колега всичко е както ти го описваш така съм ги свързал и аз сега даже бях до колата прегледах всичко наново даже смених наново кабелите с пинчетата и неще и неще за капак на всичко падна и акумолатора
вероярно дава някаде на късо но каде един господ знае,прави ми впечатление че,мигачите идват когато изключа зелената букса или буксата за бутоните на мултифункцията от лентовия кабел ,да не би бутоните да са прецакани нещо как мислите.

щом като откачиш мултифункцията и нещата се провят значи не е проблема в кабелити и начина на връзване а проблема е в самите бутончета т.е мултифункцията ако проблема беше в зелената букса или твойте кабели дори и да откачиш мултифункцията проблема щеше да остане. Пробвай с друг волан ако имаш под ръка или поне само мултифункция.

Потребител
Аватар

Мнение от S.topalov » 08 Яну 2013, 22:22

Проблема е решен, оказа се кабела на мултифункцията две от пинчетата даваха на късо
може да заключите темата. Благодаря на отзовалите се!

Назад към E46