Не платен данък - глоби и лихви

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Re: Не платен данък - глоби и лихви

Мнение от frizzante » 03 Яну 2013, 11:30

Преди време така 1 познат "забрави" да я декларира една Лада Нива и след 2 години получи някакво писмо на което не обърна внимание, след още почти година реши да я продава и общо взето купувача му изчисти данаците с глобите в данъчното (около 800 лв) плати за да я прехвърли. Не съм 100% сигурен, но данъка дължиш от дата на придобиване на МПС-то + глобата + лихвите. Неговата глоба беше 150 лв.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 03 Яну 2013, 11:37

Rupart написа:
iv4o9999 написа:Работата е дебела има много опции, едната е почерпка където трябва, за целта трябва обаче човека от среща да е добронамерен и да влезе в положение, другата опция е описаната от колегите по каналния ред, глобата варира от 100-500лв. + данъците за задните периоди, аз се замислих дали няма да излезе по-евтино да продадеш колата на жена ти ,брат сестра или родител, който като добросъвестен и току що добил колата да я регистрира в общината.

Няма как да мине през нотариус без бележка от общината за платени данъци! Иначе и аз го мислех това!

Аз моята кола я купих точно така. Преди 5 месеца не беше регистрирана в данъчното. Срещу сумата от 100 лв минах през нотариус без бележка за данъчното и я прехвърлихме на моето име. В последствие аз веднага си я регистрирах в данъчното. Колеги не слушайте този и онзи, че нямало глоби и т.н. До 2 месеца ако не я регистрираш в данъчното, започват едни глоби и чудесии. Затова си спазвайте сроковете и си плащайте данъците. На моята кола 184 к.с. от септември до декември данъка и беше 110 лв. За тази година данъка ми е 260 лв. Това е за община Добрич, където данъците за МПС-та са едни от най-скъпите в цяла България.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Мнение от Rupart » 03 Яну 2013, 11:43

iv4o9999 написа:има как да мине с едно платежно към общината превеждаш парите за данъка за последната годна и показваш платежното

До колкото съм чувам остават неплатените задължения и след като продадеш автомобила. затова КАТ и данъчното ще се свързват, което май е станало. Преди време (2г. накъде)един приятел с продаде една 5-тица, не помня мотора, без да я регистрира в данъчното. След като купи друга кола и отиде да я регистрира в справката му излезнали стари данъци за 5-тицата! За това може би е добре да изпратя всичко, не зависимо че може би ще стигне стойността на автомобила! :banghead:
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E46