Кондензиране на влага във фаровете.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Кондензиране на влага във фаровете.
Привет на всички колеги и съфорумници!
Честита новата 2013г с пожелание за здраве и късмет!
Сега по темата. Става въпрос за чисто нови (от кутиите) оригинални фарове BOSCH/AL Bi-Xenon с парт номера 63 12 7 165 775 и 63 12 7 165 776.
Проблемът е , че при външна температура около нулата и пробег от 10-15км при включени фарове се получава конденз от вътрешната страна на стъклото на фаровете (само от долната страна на фаровете). При спиране и престой в рамките на 2 часа кондензът изчезва. Също при спиране и пускане на дългите светлини, при което функционира и халогенната крушка (с нажежаема жичка) след 10 тина минути конденза изчезва.
Прегледал съм отворите за вентилация и не са запушени. Фаровете са производстви 6.2012 и са чисто нови, никога не са разглобявани, монтирал съм ги както съм ги извадил от кашоните. Стъклото е перфектно легнало на уплътненията на фаровете и щипките притискат здраво както си му е редът.
Видях има и други подобни теми, но тук разликата е, че говорим за абсолютно нови оригинални фарове, които страдат от запотяване и се надявам някой колега ако се е сблъсквал с този проблем да сподели как се е справил с него.
Поздрави!
Честита новата 2013г с пожелание за здраве и късмет!
Сега по темата. Става въпрос за чисто нови (от кутиите) оригинални фарове BOSCH/AL Bi-Xenon с парт номера 63 12 7 165 775 и 63 12 7 165 776.
Проблемът е , че при външна температура около нулата и пробег от 10-15км при включени фарове се получава конденз от вътрешната страна на стъклото на фаровете (само от долната страна на фаровете). При спиране и престой в рамките на 2 часа кондензът изчезва. Също при спиране и пускане на дългите светлини, при което функционира и халогенната крушка (с нажежаема жичка) след 10 тина минути конденза изчезва.
Прегледал съм отворите за вентилация и не са запушени. Фаровете са производстви 6.2012 и са чисто нови, никога не са разглобявани, монтирал съм ги както съм ги извадил от кашоните. Стъклото е перфектно легнало на уплътненията на фаровете и щипките притискат здраво както си му е редът.
Видях има и други подобни теми, но тук разликата е, че говорим за абсолютно нови оригинални фарове, които страдат от запотяване и се надявам някой колега ако се е сблъсквал с този проблем да сподели как се е справил с него.
Поздрави!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Кондензиране на влага във фаровете.
Има много писано , не само в нашия форум. Изпиши "конденз фарове" в гугъл и виж ,че в почти всички автофоруми е писано по въпроса. Приятел с чисто нова Х6 има същия проблем
Решението е едно .
Отвори капачките на фара и нека поработят фаровете така - после докато изтине колата да седят отворени . После си намери пакетчета силикагел и прикрепи по едно или две пакетчета/в зависимост от големината/ за капачката на фара и си готов.
Ако се чудиш какво е силикагел-това са примерно едни пакетчета малки ,който се слагат в кутиите за по-скъпа техника или в кутиите на новите обувки. Само ще ти кажа ,че при някой модели автомобили/примерно модели на порше/ се слага фабрично в капачката на фара и си има парт номер даже. Трябва да се сменят през определено време или да се сложят някъде много на топло пакетчетата за известно време и са готови за действие пак.
Дано съм помогнал.

Отвори капачките на фара и нека поработят фаровете така - после докато изтине колата да седят отворени . После си намери пакетчета силикагел и прикрепи по едно или две пакетчета/в зависимост от големината/ за капачката на фара и си готов.
Ако се чудиш какво е силикагел-това са примерно едни пакетчета малки ,който се слагат в кутиите за по-скъпа техника или в кутиите на новите обувки. Само ще ти кажа ,че при някой модели автомобили/примерно модели на порше/ се слага фабрично в капачката на фара и си има парт номер даже. Трябва да се сменят през определено време или да се сложят някъде много на топло пакетчетата за известно време и са готови за действие пак.
Дано съм помогнал.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега, изчел съм доста и в нашият форум и при фанатиците. Но просто не ми се вярваше,че този досаден момент ще го има и с чисто нови фарове. Просто навсякъде където съм чел такива теми, че дори и със снимков материал става въпрос за фарове на няколко години или такива които са били разглобявани за монтиране на ангелски очи или по други причини и след тези интервенции се е започнал процесът с кондензиране на влага.
За силикагел съм наясно, просто не желаех да прибягвам до такъв тип интервенции, но след като при някои производители и то реномирани се предлага като оригинален компонент за първично вграждане явно няма друг начин за предотвратяване на конденза. Не знам все си мислех, че той се дължи на прегорели във времето уплътнения или на спукъни стъкла през които да влиза влага, но явно е възможно просто да е конструктивна грешка в изчислението на разположението на вентилационните отвори на фара.
За силикагел съм наясно, просто не желаех да прибягвам до такъв тип интервенции, но след като при някои производители и то реномирани се предлага като оригинален компонент за първично вграждане явно няма друг начин за предотвратяване на конденза. Не знам все си мислех, че той се дължи на прегорели във времето уплътнения или на спукъни стъкла през които да влиза влага, но явно е възможно просто да е конструктивна грешка в изчислението на разположението на вентилационните отвори на фара.
Виж вентилационните отвори пак, понеже съм срещал подобни случай в два варианта: абсолютно отворени, т.е. гумичките вътре нямат нищо (при тия винаги влиза по малко влага, особено след дълго каране в силен дъжд); и другите са гумички с едни филтърчета вътре подобни на филтър от цигара, на един приятел при абсолютно нов фар му го правеше и се оказа че щанцата като ги е секла от въпросния материал, от едната страна беше останало (явно защитно някакво) найлоново фолио, което го правеше непропускливо в едната посока. Та след едно хубаво сушене не би трябвало са имаш проблем...а и силикагела винаги помага:)
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
Като сваля самата гумичка в нея няма нищо, а явно трябва да има някакъв филтър, сега е моментът от какво може да се изработи това филтърче в гумичката на вентилационните отвори. Какъв материал е необходимо да се използва?
5 мнения
• Страница 1 от 1