Чукане при палене. Дали са повдигачи?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330ci
- Мечтае да кара: e46 m3
Re: Чукане при палене. Дали са повдигачи?
Dirty M5 driveR написа:Повдигача трака първоначално, защото му трябва време да се донапълни хубаво с масло. Замърсяванията означават пречка на маслото да навлезе максимално бързо. Тракането понякога минава с наливане на по-тънко масло, както направих и аз (само че аз не го направих с тая цел). Или маслото ти е кофти, или искат чистене или евентуална смяна на някой-друг, поради което старото масло може да е било с разни добавки, щото никой няма да иска да ти продаде тракащ двигател.
То аз нямаше и как да го хвана тоя проблем, зашото когато я купувах не беше толкова студено времето, а тя само на студено време го прави тоя номер

Дневен хороскоп за зодия близнаци
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
нормално при студено време маслото става по-гъсто и по бавно се придвижва до всички части на мотора
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
iv4o9999 написа:нормално при студено време маслото става по-гъсто и по бавно се придвижва до всички части на мотора

Просто смени първото масло по-скоро - не го чакай 8-9к км. Направи си една промивка на мотора и карай..
Здрави тучове са.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Master_Fan
- Потребител
-
- Кара: e 46 318Ci
- Мечтае да кара: M3 на писта
- Детайли за колата: черна
Според мен колега можеш да си караш спокойно,защото нищо няма да и стане на моторетката!Имах е36 с М40 мотор на който повдигачите се разчукаха брутално след известно време и никакви масла и добавки не го оправиха!карах я още 60 хил. километра и нищо друго не се случи,нито вървенето се промени,нито масло харчи,нито пуши.Така че това са бели кахъри дето след 3-4 месеца като се постопли ще изчезнат.
А с тези добавки най-много наистина да си скапеш нещо!

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Повдигачи......
Направи си промивка на двигателя, сложи хубаво масло, не се занимавай с добавки.
Макар че най-добре е да се разглоби главата и да се почистят повдигачите и маслените магистрали.
Направи си промивка на двигателя, сложи хубаво масло, не се занимавай с добавки.
Макар че най-добре е да се разглоби главата и да се почистят повдигачите и маслените магистрали.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Само не слагай гъсталак като 10W40... карай колата с по-рядко масло, за да не я съсипеш съвсем.
Si non confectus, non reficiat.
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Само не слагай гъсталак като 10W40... карай колата с по-рядко масло, за да не я съсипеш съвсем.
Еми 5w40 е, и само с такова ще я карам - Кастрол. Да разбирам ли, че проблемът ми не е съществен и да не се притеснявам?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Никой не може да ти каже дали е съществен проблемът, но като начало смени пак маслото с друга марка, но същия вискозитет. Ако пак чука, най-вероятно ще отваряш. Аз лично мисля, че са си чукали и преди, просто са налели някакви добавки, колкото да я продадат.
Never mistake motion for action...
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:Никой не може да ти каже дали е съществен проблемът, но като начало смени пак маслото с друга марка, но същия вискозитет. Ако пак чука, най-вероятно ще отваряш. Аз лично мисля, че са си чукали и преди, просто са налели някакви добавки, колкото да я продадат.
Аз сложих добавка, не помага. Просто като е 0-1-2 градуса температурата е ок. Но при минус тракат 1-2 секунди след което спират

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
В последното ти мнение е отговора на въпроса ти..., като е по-студено претракват, защото малко или много маслото става по-гъсто и от там съответно способноста му да достигне крайните точки на двигателя се забавя малко. Те и без това отворите на повдичите са най-малки от цялата маслена магистрала, така че няма основаня да се притесняваш. С другата смяна на масло просто използвай добавка за промиване на мотора.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз съм с 0W40 и сега при минусови температури пак чукат секунда-две. Нормално е, те едва ли някога са вадени тия повдигачи да се чистят/сменят.
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2