Проблем със загуба на памет за Е46 2002 3.0Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- levachkata
- Потребител
-
Проблем със загуба на памет за Е46 2002 3.0Д
Здравейте, наскоро ми се появи един "проблем". Не че е фрапиращ ама леко взе да ме дразни. При всяко заключване на колата , след като изминат 10-ина минути бордовия компютър ми се занулява - разбирай километрите са на 0000, часовника е --.-- и т.н. Някакви идеи от какво може да е? Интересното е че само там се проявява - например ЦД и радиата си стоят запаметени. Единственото което съм бърникал по колата е че си ремонтирах десния заден мигач - Нулата ми се беше затопила и обувката се беше скапала - но не мисля че може от там да е!!
Благодаря на всички предварително за съветите!!!
Благодаря на всички предварително за съветите!!!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Проблем със загуба на памет за Е46 2002 3.0Д
Проблемът си е доста фрапиращ, започни с един рестарт на компютъра /откачи акумулатора за 10-15 мин./ Сигурно знаеш, че 15-16 минути след гасене на мотора се изключват почти всички консуматори, но без таблото. Може да е давал накъсо мигача и оттам да е всичко.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем със загуба на памет за Е46 2002 3.0Д
NikVanov написа:Проблемът си е доста фрапиращ, започни с един рестарт на компютъра /откачи акумулатора за 10-15 мин./ Сигурно знаеш, че 15-16 минути след гасене на мотора се изключват почти всички консуматори, но без таблото. Може да е давал накъсо мигача и оттам да е всичко.
в едно съм сигурен, че с откачане на акумулатора нищо не се рестартира за да се ресетне таблото трябва да се направи от скритото меню или пък с диагностична програма същото се отнася и за софта на други модули лайт модул, и т.н.
с откачане на акумулатора само си губите времето. Според мен таблото се е бъгнало и сега за да се съживи трябва да му се префлашне еепрома.
Съвет към автора на темата пробвай ако имаш познат с друго табло дали ще ти го направи този проблем.
3 мнения
• Страница 1 от 1