Премигване на лампата на АБС при гасене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Shef4e
- Потребител
-
- Кара: Трамвай №5
Премигване на лампата на АБС при гасене
Колеги от една седмица имам странен проблем!Когато дам на контакт лампите светват,след това определени изгасват,остават лампа на алтернатор,лампа масло.Като запаля нищо не ми свети,всичко си е ОК!Но проблема идва когата загася колата,при гасене ми премигва за секунда лампата на АБС в жълто!Предполагам ако е датчик ще светят лампите на ABS,ASC и ръчна постоянно!Ако някой се е сблъсквал със същия проблем нека пише!!!
Весело изкарване на Нова Година!!!
Весело изкарване на Нова Година!!!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Премигване на лампата на АБС при гасене
Щом не светят при запалена кола значи няма проблем,но ако се задълбочи проблема я занеси на една диагностика там ще си излезе всичко 

- Shef4e
- Потребител
-
На диагностиката всичко е 6+!Няма никакви грешки,но "пустата" лампа пак си премигва!Явно е някаква утечка от някъде,НО ......................
Ако някой може да даде идея каде да погледна???Какво може да е???
Ако някой може да даде идея каде да погледна???Какво може да е???
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Shef4e
- Потребител
-
Не е датчик!Ако е датчик ще свети постоянно и ще излиза на диагностика(точно кой датчик е)!!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
откакто времето застудя и я карам малко, при мен се получава подобно.
Контакт - всичко светва и изгасва - при самото палене светва лампата на абс заедно с аsc за части от секундата/докато стартера върти/ - обяснявам си го с разреден акумулатор и при въртене на стартера, падът на напрежението на захр. на абс-а намалява и за части от секундата остава с по-ниско захранване от минимума. В общи линии трябва да си заредя акумулатора - щото я карам много рядко и за по малко, а като добавим и задължителните светлини....
Според мен сигурно има някой кондензатор който се разрежда заради студа една идея по-бавно и от там ти идва проблема....
карай си без да се занимаваш с този "кусур"...
Контакт - всичко светва и изгасва - при самото палене светва лампата на абс заедно с аsc за части от секундата/докато стартера върти/ - обяснявам си го с разреден акумулатор и при въртене на стартера, падът на напрежението на захр. на абс-а намалява и за части от секундата остава с по-ниско захранване от минимума. В общи линии трябва да си заредя акумулатора - щото я карам много рядко и за по малко, а като добавим и задължителните светлини....
Според мен сигурно има някой кондензатор който се разрежда заради студа една идея по-бавно и от там ти идва проблема....
карай си без да се занимаваш с този "кусур"...
- Shef4e
- Потребител
-
Наскоро ми беше заминал алтернатора и не ми зареждаше!След като си взех колата от майстор почна да ми прави този проблем!Иначе колата я карам всеки ден и съм с нов акумулатор!
Според мен проблемът, ако може да се нарече проблем, идва точно от зареждането. АБС системата е пряко зависима от голямо количество енергия, която и е необходима, за да работи нормално. Като работи колата алтернатора я осигурава, обаче при изгасянето, явно притокът на ток рязко спада до 0В и още преди напълно да е изгасила двигателя примигва прословутата лампа.Подобен ефект ще видите, ако започне да не дозарежда алтернатора, реално първо реагира на липсата надостатъчно ток именно тази система! И понеже казваш, че е имало интервенция върху алтернатора - ето откъде се получава прословутото нещо, за което питаш! Със сигурност не е датчик! Какво точно е сменяно на динамото. Там има едни шалтери, чудесий, които влияят върху това. Май ще да са правили пълна рециклация, не са били само четките или...???? Явно по-отсечено се гаси в момента! За мен това не е проблем!
- Shef4e
- Потребител
-
При рециклирането на алтернатора са сменени:
-релерегулатор
-диоден блок
-колектор
-един лагер
Знам,че не голям проблем,но преди като го е нямало.
А пък сега това премигване ме дразни адски много и погледа при гасене ми е постоянно там,да видя да не би да се е оправило от самосебеси!!!
-релерегулатор
-диоден блок
-колектор
-един лагер
Знам,че не голям проблем,но преди като го е нямало.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
колега, преодолей го това. Ако трябва гледай в друга посока докато гасиш 

- Shef4e
- Потребител
-
Благодаря за съветите!Ще обиколя и някой друг майстор,дано реша проблема!Ако някой има някакви идеи нека сподели!!! 

- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Нека да напиша и аз нещо по темата. Преди година правих рециклиране на алтернатора и аз, обаче не пълно без лагера и ремъците. Тогава всичко си беше наред. Сега обаче пак ми се появи проблем със зареждането и този път смених само лагер, реле и два ремъка. Сега вече и при мен го има това примигване на АВС-а при гасене на колата. Карам я вече над две години и досега не ми го е правила. Чета по-горе и се чудя да се притеснявам ли или не. Нека колегата който е пуснал темата преди толкоз време да сподели как са се развили нещата при него, ако още е във форума де.

- Shef4e
- Потребител
-
И аз като теб колега си карах колата така(лампата премигваше при гасене) и няма никакъв проблем . В началото беше малко кофти, че погледа ми беше постоянно там , но свикнах и вече не го забелязвам. Едни момчета ми казаха , че проблема е от дефектен диоден блок. При ремонта са ми сложили нов който е дефектен или нещо такова , но не съм ходил да го сменям и така си карах. Преди половин година продадох колата и вече не ми светка лампата АБС пред очите.
13 мнения
• Страница 1 от 1