Вода във фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Вода във фаровете
Archangel написа:Aко имате очички и сте им прекарали кабелите през дупките за габаритите - най-вероятно оттам.
Днес се прежалих да отворя капака в тоя студ

И понеже винаги карам на фарове, комбинацията влага и температурна разлика си казва думата ...
Дано САМО това да е причината!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Zagy написа:Прегледай уплътненията на фасунките за крушките - това е другото "отворено" място.
Според мен там би трябвало да е проблема защото фара като цяло е много добре уплътнен.
Като решиш проблема пиши

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пацо, с какъв силикон си ги лепил? Санитарен или от тоя на пръчките, за който трябва пистолет с жега?
Si non confectus, non reficiat.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Zagy написа:Пацо, с какъв силикон си ги лепил? Санитарен или от тоя на пръчките, за който трябва пистолет с жега?
Аз съм го пробвал и с двата вида - просто не става - след време се отлепва.
Трябва да се свали целия фар, и да се нащърби/нацепи хубаво дупката за габаритите, за да има на какво да хванат лепилото/силикона.
Дори лятото мислих вариант - да използвам самите фасунги и да прекарам кабелите през тях.
Но за целта трябва да се отрежат буксите на кабелите на очите, а не ми се експериментираше, ако се окаже многожилен кабела - тия нямат запояване после.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз бих пробвал с Поксипол - тва чудо е невероятно яко и издръжливо. Справка - залепих един метален маркуч за хидравличната помпа на голфа ми - не е мръднало, а мотора е като кючекиня в коша....
Si non confectus, non reficiat.
- BMWManiacBG
- Потребител
-
- Кара: e46 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: CH0016KA
И какво стана в крайна сметка
Никой не пише дали си е оправил проблема? Оправия няма така ли? 

Кефа цена няма!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
BMWManiacBG написа:И какво стана в крайна сметкаНикой не пише дали си е оправил проблема? Оправия няма така ли?
Оправията е когато си смениш стъклата на фаровете!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Там е работата, че не е до стъклата. Десният ми фар постоянно кондензираше, един път го свалях стъклото и пак същата работа.
Сложих ангели и сътветно пак се разглоби стъклото и воала, вече няма конденз. В крайна сметка е от уплътнението на самото стъкло и фара. Трябва да се измъкне уплътнението и да се размачка добре. Явно си дава отражене при старост и се свива, друго обесняние нямам.
п.п. Отдушниците (гумените шлаухи) на фарвете ги нямам, паднали са нееде. Все си мислех, че е от тях, но другият фар си беше ок и не кондензираше.
Сложих ангели и сътветно пак се разглоби стъклото и воала, вече няма конденз. В крайна сметка е от уплътнението на самото стъкло и фара. Трябва да се измъкне уплътнението и да се размачка добре. Явно си дава отражене при старост и се свива, друго обесняние нямам.
п.п. Отдушниците (гумените шлаухи) на фарвете ги нямам, паднали са нееде. Все си мислех, че е от тях, но другият фар си беше ок и не кондензираше.
- BMWManiacBG
- Потребител
-
- Кара: e46 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: CH0016KA
Аз се разминах само с оплътняване на стъклото със прозрачен силокон.Засега всичко е 6. След като го намазах и затворих със силикона на другия ден фара пак беше кондензирал,но изглежда при съхненето на силикона се е отделила влага защото след още ден нямаше нищо,а след това съм я мил колата 2 пъти и отвън стои и е нямало конденз... Абе надявам се да няма повече проблеми. В крайна сметка беше от оплътнението.
Кефа цена няма!
- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
Определено е проблем това, при мен проблема беше в левият фар свалях стъклото слагах, чистих и нищо ... сега съм решил и аз като колегата да пробвам със силикон ... ще пиша за резултати 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ама няма смисъл да се слага силикон. По добре е, да се сложи двойно лепяша лента, около 1мм дебелина в дъното на канала, за да се повдигне млако уплътнението.
Това щях да направя аз в случай, че не се оправи конденза.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Та-кааааа!
Причината се оказа не съвпадение на профилите на фара и ръбовете на стъклата.
Тъй като не обърнах внимание какви бяха първите стъкла, AL или ZKW, а в последствие бяха сложени ZKW, може и от там да идва проблема.
Просто в ъглите стъклото не може да легне добре върху уплътнението и от там пропуска влага. К'ва влага, направо влиза вода!
Явно решението е сваляне на фара и наместване внимателно на стъклото върху уплътнението, като се ползват и допълнителни пластини за стягане на захватите, или друг род силиконови намеси. Казвам снемане, защото вътрешната черна бленда закрива почти изцяло долната част на уплътнението, а проблема идва от тази област.
Причината се оказа не съвпадение на профилите на фара и ръбовете на стъклата.
Тъй като не обърнах внимание какви бяха първите стъкла, AL или ZKW, а в последствие бяха сложени ZKW, може и от там да идва проблема.
Просто в ъглите стъклото не може да легне добре върху уплътнението и от там пропуска влага. К'ва влага, направо влиза вода!
Явно решението е сваляне на фара и наместване внимателно на стъклото върху уплътнението, като се ползват и допълнителни пластини за стягане на захватите, или друг род силиконови намеси. Казвам снемане, защото вътрешната черна бленда закрива почти изцяло долната част на уплътнението, а проблема идва от тази област.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2