Странен проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe 98г.
Мечтае да кара: ///М

Странен проблем

Мнение от drebenj » 29 Ное 2012, 12:07

Здравейте колеги. Скоро си взех е46 320д 150кс. 2002г. Сложих и чисто нови зимни гуми 17'' 4бр, закарах я на преден-заден мост, майстора ми каза, че всичко по ходовата част е ок. Има само малък луфт в рейката, но не трябвало да ме притеснява. До тук всичко е ок, но когато карам колата по черен път, или когато минавам през прелез има едно неприятно тропане което доста се усешта във волана и педалите на колата. Също така, когато карам извънградско с 90 (примерно) и мина през неравност в завой волана започва да мърда, все едно има крива джанта. 4-те джанти съм ги изправил и съм ги балансирал преди да монтирам новите гуми. Някакви идеи? Дали всичко това е от въпросния луфт в рейката ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Re: Странен проблем

Мнение от tuporashko » 29 Ное 2012, 12:30

колега аз съм така и се оказа кормилен накрайник....не знам на стенда така ми казаха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 29 Ное 2012, 20:44

drebenj написа:Здравейте колеги. Скоро си взех е46 320д 150кс. 2002г. Сложих и чисто нови зимни гуми 17'' 4бр, закарах я на преден-заден мост, майстора ми каза, че всичко по ходовата част е ок. Има само малък луфт в рейката, но не трябвало да ме притеснява. До тук всичко е ок, но когато карам колата по черен път, или когато минавам през прелез има едно неприятно тропане което доста се усешта във волана и педалите на колата. Също така, когато карам извънградско с 90 (примерно) и мина през неравност в завой волана започва да мърда, все едно има крива джанта. 4-те джанти съм ги изправил и съм ги балансирал преди да монтирам новите гуми. Някакви идеи? Дали всичко това е от въпросния луфт в рейката ?

Възможно е да е от рейка или от накрайници.А възможно е и майстора да е менте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 29 Ное 2012, 21:35

примерно....аз като я купих имах точно това което описваш. Смених двата накрайника заспа....смени майстора,пробвай да видиш друг какво ще ти каже

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 01 Дек 2012, 0:31

Още един глас за накрайниците на рейката. Мойта също тропаше по черен път, с малка скорост. Много трудно се хваща, че проблема е в тях, а много често е точно там ;)
Иначе от луфт в рейката може волана да е по- мек при въртене, но не тропа от това.

Назад към E46