Странен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Странен проблем
Здравейте колеги. Скоро си взех е46 320д 150кс. 2002г. Сложих и чисто нови зимни гуми 17'' 4бр, закарах я на преден-заден мост, майстора ми каза, че всичко по ходовата част е ок. Има само малък луфт в рейката, но не трябвало да ме притеснява. До тук всичко е ок, но когато карам колата по черен път, или когато минавам през прелез има едно неприятно тропане което доста се усешта във волана и педалите на колата. Също така, когато карам извънградско с 90 (примерно) и мина през неравност в завой волана започва да мърда, все едно има крива джанта. 4-те джанти съм ги изправил и съм ги балансирал преди да монтирам новите гуми. Някакви идеи? Дали всичко това е от въпросния луфт в рейката ?
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
Re: Странен проблем
колега аз съм така и се оказа кормилен накрайник....не знам на стенда така ми казаха
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
drebenj написа:Здравейте колеги. Скоро си взех е46 320д 150кс. 2002г. Сложих и чисто нови зимни гуми 17'' 4бр, закарах я на преден-заден мост, майстора ми каза, че всичко по ходовата част е ок. Има само малък луфт в рейката, но не трябвало да ме притеснява. До тук всичко е ок, но когато карам колата по черен път, или когато минавам през прелез има едно неприятно тропане което доста се усешта във волана и педалите на колата. Също така, когато карам извънградско с 90 (примерно) и мина през неравност в завой волана започва да мърда, все едно има крива джанта. 4-те джанти съм ги изправил и съм ги балансирал преди да монтирам новите гуми. Някакви идеи? Дали всичко това е от въпросния луфт в рейката ?
Възможно е да е от рейка или от накрайници.А възможно е и майстора да е менте.
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
примерно....аз като я купих имах точно това което описваш. Смених двата накрайника заспа....смени майстора,пробвай да видиш друг какво ще ти каже
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Още един глас за накрайниците на рейката. Мойта също тропаше по черен път, с малка скорост. Много трудно се хваща, че проблема е в тях, а много често е точно там 
Иначе от луфт в рейката може волана да е по- мек при въртене, но не тропа от това.

Иначе от луфт в рейката може волана да е по- мек при въртене, но не тропа от това.
5 мнения
• Страница 1 от 1