Ключ 30 за ANGEL EYES
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ключ 30 за ANGEL EYES
Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.
Re: Ключ 30 за ANGEL EYES
Плюс през контакт можеш да дръпнеш от кутията на ЕКУ-то,по-точно от главното реле на ЕКУ-то.На него имаш постоянен(червен) + и + през контакт (червен с бяло).
- 2she
- Потребител
-
- Кара: е46 320D
- Мечтае да кара: миг29
Аз това го направих като взех + от динамото и когато запали колата се подава на едно реле което включва енджълите.А + за тях взех от буксата в двигателния отсек до печката.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Това на 2-ри контакт ли ще се палят и какво правим с габаритите, режем ги и игнорираме чека или...?
Моите в момента с възрзани за габарити, а искам да ги ползвам и за дневни, без да ми светят габарити и табло.
Мислих си да взема + от алтернатора, чрез реле.

Моите в момента с възрзани за габарити, а искам да ги ползвам и за дневни, без да ми светят габарити и табло.
Мислих си да взема + от алтернатора, чрез реле.
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
slitter написа:Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.
Както ти е казал колегата сакс, ще стане. И с един модул за автоматични дневни светлини ще се пускат чак при достигане на 12.7 в. Иначе така както мислиш. Като дадеш контакт ще светват и щом тръгнеш да палиш ще премигват, което не е добре според мен.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят
Като врътнеш на контакт 2ра позиция светват също, като запалиш мотора светят постоянно независимо дали си пуснал габарити или фарове, т.е като дневни светлини. По този начи не пипаш нищо по колата, всичко си остава- имаш и габарити и ангели, който могат да светят отделно едни от други. Чекове не светят!
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят

Като врътнеш на контакт 2ра позиция светват също, като запалиш мотора светят постоянно независимо дали си пуснал габарити или фарове, т.е като дневни светлини. По този начи не пипаш нищо по колата, всичко си остава- имаш и габарити и ангели, който могат да светят отделно едни от други. Чекове не светят!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Wolfeye написа:12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят![]()
За лед ангели ли става на въпрос?
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:Wolfeye написа:12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят![]()
Да Колега, за LED.
При CFFL има още някакви врътки с трафчетата, но не съм инсталирал и не мога да кажа 100 %

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз бях извадил сигнал от кутията на ЕКУ-то - само трябва да си намериш с мултицета който и да е кабел, по който тръгват 12V след като дадеш на контакт.
Si non confectus, non reficiat.
Момчета, дадохте много полезни идеи, за кото ви благодаря, особено на колегата Уолф ай, доста интересна концепция, от която вероятно ще се възползвам.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
slitter написа:Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.
Моите ЛЕД ангели са вързани така ,както ти искаш да вържеш своите . Като дам на контакт светват ,като паля само леко
намалят ,но не угасват. Ключа за фаровете не участва . Изполвах релето и целия му кабелаж от комплекта на айса , има
два тригера за релето , аз използвах само единия ,другия тригер може да се върже към плафон в купето и като отключваш
да светват плафоните и с тях ангелите /тва по желание/.
Плюс за тригера взех от кутията на ЕКУ-то - един зелен кабел си харесах . На второ положение на ключа на него си има
стабилен плюс . Самото реле съм монтирал в секцията за акумулатора ,като от изнесените там клеми съм взел
постоянен плюс и маса. Всичко работи безотказно вече почти една година .

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Wolfeye написа:vavilon написа:Wolfeye написа:12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Да Колега, за LED.
При CFFL има още някакви врътки с трафчетата, но не съм инсталирал и не мога да кажа 100 %
Колега, може ли някаква схемичка да драснеш, с проводниците на ангелите и кой къде се вързва? И как така се вързват без реле? Аз до колкото си спомням, всяка платка-ангел има само + и - . Благодаря предварително.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY
Ето тук е показано много добре... за купе, но е аналогично и се вижда кое къде да се върже
Ето тук е показано много добре... за купе, но е аналогично и се вижда кое къде да се върже

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Такамм, въпроса е следният!
Ангелите (ЛЕД), са ми вързани за оригиналните букси на инсталацията на габаритите, т.е. вече нямам габарити. Проблем ли е, ако се включа с реле на самата инсталация на габаритите? С цел при даване на 2-ри контакт да се включват габаритите (вече ангели) при нулево положение на ключа на светлините. Дефакто ще ходят два плюса към габаритите, при пуснати светлини.
Ангелите (ЛЕД), са ми вързани за оригиналните букси на инсталацията на габаритите, т.е. вече нямам габарити. Проблем ли е, ако се включа с реле на самата инсталация на габаритите? С цел при даване на 2-ри контакт да се включват габаритите (вече ангели) при нулево положение на ключа на светлините. Дефакто ще ходят два плюса към габаритите, при пуснати светлини.
14 мнения
• Страница 1 от 1