Проблем след смяна на носач

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Проблем след смяна на носач

Мнение от choio » 26 Ное 2012, 21:40

Здравейте колеги днес смених десния носач на мойта кола е46 330цд ,след смяната забелязъх че волана ми стои леко в ляво,при бързо влизане в един завой ми светна дсц + ръчната ,изгасих запалих и изчезна. Възможно ли е от това че волана ми е леко на криво да се получи някаква грешка...Утре ще мина на реглаж,но все пак ако някой е имал такива ядове ще съм благодарен ако сподели.Благодаря Ви предварително:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем след смяна на носач

Мнение от Gqbriel » 26 Ное 2012, 21:54

choio написа:Здравейте колеги днес смених десния носач на мойта кола е46 330цд ,след смяната забелязъх че волана ми стои леко в ляво,при бързо влизане в един завой ми светна дсц + ръчната ,изгасих запалих и изчезна. Възможно ли е от това че волана ми е леко на криво да се получи някаква грешка...Утре ще мина на реглаж,но все пак ако някой е имал такива ядове ще съм благодарен ако сподели.Благодаря Ви предварително:)

След като си с DSC имаш датчик,за ъгъл на завиване на волана - често се случва,при смяна на носач/накрайник да има нужда от калибровка....потърси колега,който разбира от ДИС за да свърши тази работа.
Нещо друго,след като волана седи настрани - отиди на реглаж,за да е всичко на 100%...
Няма да се плашиш,карай по внимателно за момента и при първа възможност провери и 2-те неща :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 26 Ное 2012, 22:40

Gqbriel написа:
choio написа:Здравейте колеги днес смених десния носач на мойта кола е46 330цд ,след смяната забелязъх че волана ми стои леко в ляво,при бързо влизане в един завой ми светна дсц + ръчната ,изгасих запалих и изчезна. Възможно ли е от това че волана ми е леко на криво да се получи някаква грешка...Утре ще мина на реглаж,но все пак ако някой е имал такива ядове ще съм благодарен ако сподели.Благодаря Ви предварително:)

След като си с DSC имаш датчик,за ъгъл на завиване на волана - често се случва,при смяна на носач/накрайник да има нужда от калибровка....потърси колега,който разбира от ДИС за да свърши тази работа.
Нещо друго,след като волана седи настрани - отиди на реглаж,за да е всичко на 100%...
Няма да се плашиш,карай по внимателно за момента и при първа възможност провери и 2-те неща :yes:

Благодаря колега :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Ное 2012, 23:31

Изместил ти се е волана, защото ти се е променила сходимостта.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 2003

Мнение от pekicha » 27 Ное 2012, 11:05

Просто мини преден мост и си готов. И при мен беше така, заради датчика свързан с ъгъла на завиване на волана. По принцип е задължително да се минава на преден мост след смяна на носачи, накрайници, амортисьори. Да не говорим, че по нашите пътища на 10-15к километра си е препоръчитлно :-).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 27 Ное 2012, 21:11

pekicha написа:Просто мини преден мост и си готов. И при мен беше така, заради датчика свързан с ъгъла на завиване на волана. По принцип е задължително да се минава на преден мост след смяна на носачи, накрайници, амортисьори. Да не говорим, че по нашите пътища на 10-15к километра си е препоръчитлно :-).

Благодаря колега,днес минах реглаж заден и преден мост и всичко си дойде на мястото,благодаря на отзовалите се,ако модераторите преценят нека заключат темата,със здраве :D

Назад към E46