мудено тръгване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
мудено тръгване
Здр.Аз съм нов в клуба наскора закупих 320.д 136к. на минимална цена много красив автомобил изключително запазен със някакъв проблем в мотора на ниските обороти беше ужас не можеше да отцепи вървеше като някаъв куц кон с един приятел оголихме мотора от корите и започнахме да го оглеждаме турбото работеше доста добре,дебитомера здрав,вакуми здрави абе всичко наред а колата не иска да върви но иначе пали без проблеми накрая му изолирахме AGR клапана и колата тръгна доста добре сменихме софтуера и тръгна още по добре но се чува шъм наякаде от ангренажа и ми е много муден на ниските обороти не е нормално възможно ли е да е разпънал веригата и да се е изменило впръзкването на помпата.
ще се радвам на всякакъв съвет не ходя по майстори аз си ги правя
благодаря предварително на всеки дал някава идея на проблема
ще се радвам на всякакъв съвет не ходя по майстори аз си ги правя
благодаря предварително на всеки дал някава идея на проблема

- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Re: мудено тръгване
За да си сигурен, че дебитомера е добре трябва да го видиш на живи данни. Пробвай да го разкачиш и виж дали има разлика.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Не очаквай чудеса от 136 кончета.Малко си е лагав тоя мотор в ниските и между скоростите.За ЕГР-а най-вероятно не работи ако е тръгнала повече.В дебитомера сигурни ли сте?Пробвайте като извадите буксата дали има разлика.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
диагностика на живи данни ще покаже кое как работи, предполагам знаеш тези коли страдат от ГНП-то, отделно провери дали колата има катализатор и дали не е запушен, има разбирасе значение каква кола си карал преди тази ако е била по-мощна може проблема да е и психологически 

Махнах катализатора имаше 2
сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
vanijek написа:Махнах катализатора имаше 2сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора
Чакай сега ,че как го нахвърля с лопатата ни утепа

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ти да не си и сложил XP или vista
веригите се предават след над 300 хиляди, вероятно дебитомера е приключил щом не усещаш промяна при откачане на букса

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vanijek написа:Махнах катализатора имаше 2сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора
няма 40 програми има само няколко и този мотор доста добре се чете и флашва, но както и да е сега щом си сменил софта ако изобщо си го сменил може тотално да си омазал колата защото при този мотор смениш ли дебитомера адаптацията му е точно със сменяне на софта на мотора, така, че щом като му откачиш буксата и няма разлика значи този дебитомер сега иска адаптация, по принцип на 136 кс няма как да разбереш дали дебитомера е развален с откачане защото колата влиза в авариен режим и работи по зле.
Дебитомер се гледа само на ЖИВИ ДАННИ И ТО В ДВИЖЕНИЕ или на място но трябва софтуера да ти позволява да гледаш актуални данни и фактически т.е тези които дебитомере дава и тези които компа изисква от него и така да го хванеш, че не мери правилно иначе всичко друго си е хвърляне на боб и ходене по врачки.

за помпата и веригата пак е същото може предварението на помпата или закъснението да не е добро т.е центровката ако е избягала също няма да върви колата, пак се гледат стойностите и ако се наложи помпата се центрова като се завърта напред или се връща малко зависи какво и е предварението. Аз така преди няколко месеца на една смених помпата и уж я зацепих от първия път като хората и беше с 20 градуса предварение и се наложи втори път зацепване и сега новия собственик си я кара на бургия

8 мнения
• Страница 1 от 1