Тупкане откъм парното

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Тупкане откъм парното

Мнение от Phil » 22 Ное 2012, 11:48

Здравейте колеги, от известно време насам чувам някакво ритмично тупкане откъм парното...Повтаря се през равен интервал от време...като спра вентилатора и изчезва...Логично е да е от него, но какво точно? Някой имал ли е подобен проблем?

П.П. Сега като се замисля и на Е36-цата го имах същият проблем :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Тупкане откъм парното

Мнение от slitter » 22 Ное 2012, 11:53

Ел клапана на парното, който отваря/затваря топлата вода за навлизане в купето. Много има изписано, няпиши в търсачката клапан парно и ще ти стане ясно как работи, кво прави и т.н. При всички е така!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 22 Ное 2012, 12:53

Позичетох темите, но в повечето пише за неработещо парно, не духа топло, студено и т.н. При мен парното си работи, но тупка :mhihi:

slitter написа: При всички е така!

Да разбирам, че и при вас е така и няма проблем да се кара?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Ное 2012, 17:12

Phil написа:Здравейте колеги, от известно време насам чувам някакво ритмично тупкане откъм парното...Повтаря се през равен интервал от време...като спра вентилатора и изчезва...Логично е да е от него, но какво точно? Някой имал ли е подобен проблем?

П.П. Сега като се замисля и на Е36-цата го имах същият проблем :dunno:

като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали :?:
Може на моторчето да му се е отчулапа турбинката или поне част от нея и тя да опира или от дебаланса да трака някъде.
Иначе е46-ците и е36-ците не страдат от този проблем явно ти си късметлия :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 22 Ное 2012, 17:31

oci написа:като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали :?:
Може на моторчето да му се е отчулапа турбинката или поне част от нея и тя да опира или от дебаланса да трака някъде.

Не съм пробвал...след малко ще отида да видя дали се учестяват. Колкото до късмета... :banghead:

П.П. Към теб имам и едно друго питане относно подгряващите пръскалки, но може и на ЛС да се разберем :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Ное 2012, 17:59

Phil написа:
oci написа:като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали :?:

Не съм пробвал...след малко ще отида да видя дали се учестяват. Колкото до късмета... :banghead:

П.П. Към теб имам и едно друго питане относно подгряващите пръскалки, но може и на ЛС да се разберем :)

:yes:

Назад към E46