Мнение за xenon за е46 320ci

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно

Мнение за xenon за е46 320ci

Мнение от rG_ArkaN » 20 Ное 2012, 18:47

Здравейте колеги! Първо искам да кажа че съм на ясно колко теми има по "темата" , но аз искам да събера малко мнения в по сбит формат. (Понеже в другите "теми" се прескача от тема на тема и "темата" става 20 страници, а не се казва нищо по темата" :) Много теми станаха..

Първо искам да кажа, че става въпрос за закупуване на xenon система, а не за оригиналния xenon.
Много ми е интересно дали си струва да се купуват тези лупи " MORIMOTO H1 2.5 " и дали фара вади по-добра светлина от xenona с тях.
Фаровете на БМВ-то за което разпитвам са без лупи, а с рефлектори. Четох, четох из форума и две еднакви мнения не намерих. Едни казват " По-добре се вжида" други казват " По-добре за другите водачи срещу теб е да си с лупи" и т.н.
Като начало ще поставя въпросите си в няколко точки и ще ви помоля да отговаряте по точките (ако знаете) за да не се получава разводняване (за което ще съм ви адски благодарен)

1. Има ли разлика в качеството на xenon-ите от 100лв и от 200лв? (Ако да моля пратете едно лично с линк или нещо такова относно по-добрите!)
2. Каква е разликата и има ли я реално м/у крушките 35W и 55W? (Видима ли е разликата)
3. Струва ли си според вас да се слагат тези лупи "MORIMOTO H1 2.5" (От гледна точка на качеството на светлина, а за отсрещните водачи е ясно!)
4. Къде могат да монтират така наречените лупи, защото повечето сайтове в които ги видях предлагат само доставка?
5. Добре ли изглежда рефлекторният фар след слагането на лупа или бие на селяния от километри? (Ако може качете снимка, благодаря)
6.Кой е цвета, който се доближава максимално до xenona на новите коли и възможно ли е изобщо да се постигне този ефект с тънката дъга на края на снопа лъчи и промяна на светлината от различен ъгъл.Нещо не ми допада идеята да свети бяло или синьо след като целта на оригиналният xenon е да докарва дневна светлина.. (Мисля, че става въпрос за 4300к, но не съм много сигурен дали може да се постигне ефекта с китайски xenon за 100лв.)

Ще съм ви благодарен на всякакви лични с информация къде, кога и за колко сте си правили подобни процедури!
ПС: Повече информация за колата. Е46, 320i, купе, 2000г.София.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Мнение за xenon за е46 320ci

Мнение от iv4o9999 » 21 Ное 2012, 10:55

не си прав че се прескача в темите, в темата за терминаторския фар всичко е обяснено на тема лупите моримото Н1, аз лично съм качвал снимки както и мн други колеги, можеш сам да прецениш как стои.

разбирасе че има разлика в качеството и цената, отделен е въпроса, че при някои фирми компромиса си струва.
Оригиналния ксенон е 4,300 , но 5000 се доближава също.
разликата в крушките е в консумацията
монтажа можеш да направиш и сам, никак не е трудно, но съм сигурен че ще се намери някой да ти вземе парите и да ти ги сложи, колегата бабуна предлагаше освен доставка и монтаж.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Ное 2012, 16:53

То хубаво да е сбита информацията, но я накарай колегите да си постнат отново същата информация, със снимки обяснения и т.н.?
За това обикновено при такива случаи се слага ключ и се насочва към търсачката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 21 Ное 2012, 17:07

Еми не карам нищо и никой на сила. Вярно... дразнещо е да повтаряш едно и също в много различни теми, но докато хората не разберат, че трябва да се пише само по темата няма как да се получават хубави сбити теми и да не се налага да се отварят нови. След като предизвиква такава реакция темата ми предлагам да се сложи ключ или направо да бъде изтрита. Все пак се радвам, че двама се осмелиха да пишат от 100, които са видели темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 21 Ное 2012, 17:09

1. Разлика има и се състои в няколко апекта.
- По-скъпите обикновенно издържат доста повече от евтините (опитно установено). С ксенон от 90 лв изкарах 1г а със такъв от 120 вече почти 3г.
- По-скъпите имат една идея по-силна светлина при една и съща мощност. Това не е задължително да е така при всички модели, но тези с които съм имал работа аз, бяха така.
- По-скъпите имат по-точна цветова температура. С други думи, ако земеш евтинкото и на него пише 5000К, то е много вероятно да свети видимо син цвят т.е. реалната температура да е 6000К
2. Разликата е ясна: 55 е повече от 35. И не е само на хартия, видима е. Ако ще слагаш лупи задължително сложи 55W, защото лупите светят малко по-слабо от рефлектори.
5. Има лупи и лупи. Има такиава, които са със хромиран ринг (конус) около лупата и за тях мога да кажа че почти не се различават от фабричните лупи на е46. Мисля че някой от форума тук ги предлагаше, но в момента не се сещам кой. Разгледай, мисля че ще ги намериш.
6. Фабричните ксенони са 4300К. Но пак казвам, че цвета варитра според марката, модела и цената. Затова най-добре искай да ти запалят примерно 4300, 5000 и 6000 и си прецени кое е най-близо до дневната светлина.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Потребител
Аватар
Кара: е46 touring 320 D от 12 години
Мечтае да кара: е46 320 Д

Мнение от kvi2xlc » 21 Ное 2012, 17:20

здравей колега и аз се чудя за ксенонче но се чудя само дали да е 35 w или 55w
като + на 55 е че няма да дава грешка за изгоряла крушка до колкото съм запознат от темите
а 35 трябва да се добави съпротивление ( 15-20 лв) допълнително да направи нужното съпротивление
за разликата в светлината :
http://www.youtube.com/watch?v=w0etj9m2K6A
http://www.youtube.com/watch?v=IJwY1l6QhBE
http://www.youtube.com/watch?v=ACCpyyyMHFg
http://www.youtube.com/watch?v=1XBxaSCE ... re=related 8000к и по принцип не ми харесва много синьо ми идва
друго за да добиеш визуална представа не мога да ти помогна
добре е ксенона да ти е с гаранция понеже сме с целогодишни дневни св. а дали от 100 или от 200 нз всеки според джоба му
виш обявите на Бабуна и си прецени
успех с изборът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 21 Ное 2012, 22:15

Супер сте колеги! Много добра представа придобих и мисля, че най-добре би било 4300к и 55W. Но за жалост срещнах мнения за това, че не се намира лесно 4300к и май е най-добре да купя скъп и качествен ксенон с 5000к и 55W. Реших да взема лупи от колегата " babuna " както и ксенона. Ще сложа снимки от монтажа и ще пиша за впечатления след това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Ное 2012, 23:12

4300K не се намират толкова трудно, има ги в почти всички магазини от типа аутомания, дет продават кви ли не простотий и селяний, но някой път се намират и полезни неща. След това обаче следва критика към теб, колега, извинявай!!! Темата за интересното ксенонче е към днешна дата 31 страници, а не е "Под игото", нито пък е разводнена информацията, по-скоро информацията можеш да я видиш в развитие. Там се говори в началото от най-селските лупички с ангелските очички, след което се заговори за FXR лупата, където се режат рефлекторите, но е много добра и работи с Д2С кружките и се стигне до Мarimoto, който работи с H1 и не се реже рефлектора. Аз и останалите колеги сме сложили снимки с монатажите как става, с това как седи всяка една на колата и снимки как свети на пътя... Има написано кое е по-доброто в светлината на лупата в сравнение със същата в рефлектора. Аз не мога да разбера кво по-систематизирано искаш от това, което е дадено там. Аз лично няма при никакви обстоятелства да почна да пиша наново и без това систематизираната информация, аз да не съм малоумен. Истината е, че доста интелигентно си пуснал темата, очевидно си интелигентен човек, но темата като цяло ти е малоумна... Извини ме!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Ное 2012, 0:02

rG_ArkaN написа:Супер сте колеги! Много добра представа придобих и мисля, че най-добре би било 4300к и 55W. Но за жалост срещнах мнения за това, че не се намира лесно 4300к и май е най-добре да купя скъп и качествен ксенон с 5000к и 55W. Реших да взема лупи от колегата " babuna " както и ксенона. Ще сложа снимки от монтажа и ще пиша за впечатления след това.

Аз само едно не мога да разбера, Вие или не искате да четете или изобщо не Ви пука за другите, които четът поредните еднакви теми!
По ред на номерата: лайт-модула се прекодира за ксенон, за да не се слгат разните му съпротивления и т.н. Всичките тези линкове са гледани по 100 пъти поне. Всичко е обсъждано толкова много пъти. Какво по-специално има Вашата кола, за по-специалните и ксенони? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 22 Ное 2012, 1:17

slitter написа:4300K не се намират толкова трудно, има ги в почти всички магазини от типа аутомания, дет продават кви ли не простотий и селяний, но някой път се намират и полезни неща. След това обаче следва критика към теб, колега, извинявай!!! Темата за интересното ксенонче е към днешна дата 31 страници, а не е "Под игото", нито пък е разводнена информацията, по-скоро информацията можеш да я видиш в развитие. Там се говори в началото от най-селските лупички с ангелските очички, след което се заговори за FXR лупата, където се режат рефлекторите, но е много добра и работи с Д2С кружките и се стигне до Мarimoto, който работи с H1 и не се реже рефлектора. Аз и останалите колеги сме сложили снимки с монатажите как става, с това как седи всяка една на колата и снимки как свети на пътя... Има написано кое е по-доброто в светлината на лупата в сравнение със същата в рефлектора. Аз не мога да разбера кво по-систематизирано искаш от това, което е дадено там. Аз лично няма при никакви обстоятелства да почна да пиша наново и без това систематизираната информация, аз да не съм малоумен. Истината е, че доста интелигентно си пуснал темата, очевидно си интелигентен човек, но темата като цяло ти е малоумна... Извини ме!

Прав си днес изчетох всичките 31-32 страници за т.н " Терминаторско око " и горе долу намерих отговори за всичките ми въпроси. Първоначално е доста объркващо, защото явно темата е пускана доста отдавна и първите 10-тина страници (което не са малко мнения) изобщо не се говори за въпросните лупи за вграждане, а за т.н. от теб "най-селски лупички". Като цяло добра работа сте свършили в онази тема и за да не се получават спорове и нападки ще помоля тази тема да се "изпари" Благодаря предварително.
П.П. Никога не ми е било за цел да разгневявам редовните user-и или да си спестявам четене и т.н. Доста неща съм изчел и тук и във форума на Е36 и малко пъти съм се изказвал за да избегна спорове и т.н. Извинявам се, прави сте колеги.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Ное 2012, 10:47

за капак накрая бих те посъветвал да си купиш готов кит с лупи баласти крушки и декоративни капачки, разбира се ако нямаш нещо от изброените, монтажа е лесен освен при компакта, там единствено има една огромна галимация със валяне на броня, фарове и отделно стъклото е залепено със силикон не е само на щипки и са му малко по-големи рефлекторите, но пък не са набраздени отдолу и ефекта е наистина 99% до оригинала като исключа че капачките са малко по-малки и отгоре остава една гадна празнина ето мн ме дразни мен лично. След това може би излишно отклонение ще допълня, че за 2 часа без проблем сядаш монтираш, лепиш декоративната капачка със силикон и на другия ден монтираш и караш, 35W ако е кита трябва да прекодираш лайтмодула и си готов , не ти трябват никакви съпротивления и т.н. след прекодирането просто се активира копчето за фаровете за да можеш да си ги вдигаш и сваляш.

Назад към E46