Турбо линия 320Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Турбо линия 320Д
Здравейте колеги,
въпроса ми е някой дали е сменял линията от кулера до ЕГР (№6 от схемата).По точно проблема е в маркуча който влиза в ЕГР-а.Има ли от къде да се вземе само въпросният маркуч?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
въпроса ми е някой дали е сменял линията от кулера до ЕГР (№6 от схемата).По точно проблема е в маркуча който влиза в ЕГР-а.Има ли от къде да се вземе само въпросният маркуч?
Re: Турбо линия 320Д
koleto_78 написа:Здравейте колеги,
Само маркуча оригинален не се продава.Продава се цялата тръба от кулера до смук.колектор,но струва доста пари.Можеш да си купиш маслоустойчив маркуч с кривка на 90град. и си готов

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
Цялата тръба е 350лв но нещо заради 10% от целия артикул не ми се дават
Иска ми се да са измислили заместител по магазините на тоя маркуч.

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
koleto_78 написа:Цялата тръба е 350лв но нещо заради 10% от целия артикул не ми се даватИска ми се да са измислили заместител по магазините на тоя маркуч.
На Илиенци мисля че има такива маркучи...аз лично си отрязъх от друг маркуч на мерцедес(беше по дълъг) и вече близо година си карам с с него ... трябва да се отрежат оригиналните скоби и да сложиш нормални това е...

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Аз съм сменял въпросния маркуч-едно гумено коляно е.Намерих го само него без тръбата в една морга.40 лв дадох.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Продават се и само силиконови маркучи за турбопътища - нови май бяха по 60-70 лева.
Si non confectus, non reficiat.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Продават се и само силиконови маркучи за турбопътища - нови май бяха по 60-70 лева.
На мен това ми е идеята ако някой е взел такъв да даде насоки за магазин,цена и резултати от монтаж.
koleto_78 написа:Zagy написа:Продават се и само силиконови маркучи за турбопътища - нови май бяха по 60-70 лева.
На мен това ми е идеята ако някой е взел такъв да даде насоки за магазин,цена и резултати от монтаж.
За силиконови маркучи-"топ спийд",Илианци.Днес ще ходя до там да купя едно силиконово коляно за една Е60-ка
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега аз съм я ял тая попарка съвсем скоро с колегата Sachs.
Купих си за 30 лв маслоустойчив маркуч с подобна форма и го изрязах и стана точно като оригинала,и вече 3-4 месеца нямам никакви проблеми,а не е като да не давам гас.
Утре ще кача тук в темата снимка на маркуча който купих. 
edit : Колега сега се сетих нещо друго
На тебе ИЗОБЩО не ти трябва да си купуваш некви маркучи от магазини,и да се опитваш като мен да заместваш оригиналния маркуч..мойта кола понеже е 2004 година купе фейслифт и е от последните 2-ка дизел,150 коня,цялата връзка от кулера до ЕГР-а,e съвсем различна като форма и дължина на маркучите.При вашите мотори,имате 1 дълаг стандартен маркуч който излиза от кулера,и се свързва с една тръба която в случая при вашия мотор е доста дълга,и от тръбата към ЕГР-а,самата тръба се свързва с един къс маркуч,докато при мен е обратното,при мен маркуча от кулера е същия като при вас,ОБАЧЕ металната тръба не е толкова дълга,по къса е,и съответно маркуча от тръбата КЪМ ЕГР-а е по дълаг и е с друга форма...утре ще кача снимки за да ме разбереш най-добре,но като цяло,ДА ИМА от къде да се намери точно такъв маркуч,защото колата ти е предполагам 2000-2003,и такива маркучи за твойта кола колкото щеш..аз търсих 2-3 дни и не успях да намеря просто защото маркуча е някаква модификация или промяна по турбо пътищата на този мотор тъй като е един от последните,и си купих този въпросния маркуч от 1 магазин за такива неща и вече 3-4 месеца не е мръднал,маркуча е същия като форма,и не е няква цигания и държи на налягането ! Съвета от мен е да си търсиш въпросния маркуч от кола 2-ра ръка,не се занимавай с други маркучи,не че са лоши,ето при мен вече 3-4 месеца няма никакви проблеми с този афтърмаркет маркуч,но ако имаше оригинален,защо да слагам такъв?Търси си оригиналния !!

Ето го маркуча който зех колега..а ето и какъв е маркуча на мойто купе :

При теб този маркуч е 2 пъти по къс и се намира много лесно

edit : Колега сега се сетих нещо друго

Ето го маркуча който зех колега..а ето и какъв е маркуча на мойто купе :

Последна промяна Maxmadness на 21 Юли 2014, 3:39, променена общо 1 път
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
bmw-maximilian написа:Колега аз съм я ял тая попарка съвсем скоро с колегата Sachs.Купих си за 30 лв маслоустойчив маркуч с подобна форма и го изрязах и стана точно като оригинала,и вече 3-4 месеца нямам никакви проблеми,а не е като да не давам гас.
Утре ще кача тук в темата снимка на маркуча който купих,от Ломско шосе,кв.Надежда 5
Лошото е,че ми трябва за точно за 150-тка 2004г а не за моята

10 мнения
• Страница 1 от 1