Симптоми за счупен диференциал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Симптоми за счупен диференциал
Здравейте колеги,имам следния проблем и не мога да го разгадая какъв и пиша,понеже някои от вас може да са го имали.Проблема е следния:Потеглям от 3500 оборота и тръгвам и се чува някакво..дън дън дън..ии тогава тръгва,между другото колата ми е Е46 328и..все едно превърта диференциала?...и не само като потеглям от такива обороти..да кажем на 1ва като го натисна и пак..дън дън..все едно ме удара някой отзад и тогава....това нормално ли е или...Ако някой има компетентен и му се е случвало да пише.Благодаря
Re: Симптоми за счупен диференциал
Първо си провери купето да не се е откъснало, ако не е - можеш да започваш да търсиш диф
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
смени си тампоните на задните амортисьори (отгоре в ботушите, опорни им викат)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:смени си тампоните на задните амортисьори (отгоре в ботушите, опорни им викат)
Не са тампоните,скоро ги сменявах,може и да е купето,то като се замисля един път го лепихме сигурно пак се е откъснало смисъл за моста става въпрос
Иначе колата се държи добре на пътя,с 220 няма проблеми,само това дето го прави на 1ва...иначе нито в завои,нито нищо...смисъл ако е тръгнал дифа...би трябвало да оказва влияние на 2ра,3та...или се бъркам?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
какво значи "лепихме"
то това не се лепи, ами си има усилващи планки... изрязва се ламарината и се заваряват те...

то това не се лепи, ами си има усилващи планки... изрязва се ламарината и се заваряват те...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Виж тампоните на диф-а 2бр. са, най-вероятно е от тях. Като включиш задна пак ли дрънчи? Иначе диференциал е много трудно да почти невъзможно да счупиш, а ако си успял със сигурност ще са блокирали задните колелата.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Rupart написа:Виж тампоните на диф-а 2бр. са, най-вероятно е от тях. ...
3 броя са - 2 малки отпред и 1 голям отзад на капака. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=296051
Rupart написа:Виж тампоните на диф-а 2бр. са, най-вероятно е от тях. Като включиш задна пак ли дрънчи? Иначе диференциал е много трудно да почти невъзможно да счупиш, а ако си успял със сигурност ще са блокирали задните колелата.
Аз съм чупил диф и точно отначало започва да "удря" така, все едно те удря някой отзад... След не много време (при мен бе няколко дена) дифа си замина тотално, при което колелата се въртяха свободно, а не бяха блокирали, т.е. нямаше връзка м/у кардана и колелетата.
Най-тъпото бе, че и при мен го правеше на ниска скорост... през тези няколко дни не знаех к'во се случва и направих простотията да изляза извънграда и ни лоп, ни троп... като се прибрах и отново... на следващия ден - тотал диф

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
Колеги и аз имам същия проблем. Когато я купих беше така. В сервиза ми казаха, че трябва да сменя гумения тампон на кардана. След като го направих този неприятен шум изчезна. И след около 4 хил. км. пак се появи. Съединителя ми е тръгнал да си ходи, дали е възможно да е от него, защото лагера се чува отвреме навреме ? Или да се ориентирам направо да сменям тампоните за които говорите ? Ще се радвам ако споделите горе долу колко пари струват те ?!
П.С. Смених гумения тампон на кардана с чисто нов и сега пак е започнал да се закъсва и напуква.
П.С. Смених гумения тампон на кардана с чисто нов и сега пак е започнал да се закъсва и напуква.
vicho написа:какво значи "лепихме"
Е значи нещо такова,щото не съм го ремонтирал аз,това ми беше спомен от една катастрофа....мисля да сменя всички тампони...кардан...диференциал......и дано изчезне,че иначе лошо
11 мнения
• Страница 1 от 1