От климатроник без АУК, към климатроник с АУК
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
От климатроник без АУК, към климатроник с АУК
Има ли смисъл да се прави такава смяна или не. Моя климатроник е без АУК (има опцията да върти въздуха само вътре или само да вкарва отвънка). До колкото разбрах тези с АУК имат сензор, който ако отчете лошо качество на вкарвания въздух, започва да върти само този в купето. Какво ще кажете... сложна ли е тази интервенция и дали има смисъл от нея?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: От климатроник без АУК, към климатроник с АУК
dzvonko написа:Има ли смисъл да се прави такава смяна или не. Моя климатроник е без АУК (има опцията да върти въздуха само вътре или само да вкарва отвънка). До колкото разбрах тези с АУК имат сензор, който ако отчете лошо качество на вкарвания въздух, започва да върти само този в купето. Какво ще кажете... сложна ли е тази интервенция и дали има смисъл от нея?
За сложна не е никак сложна трябва да смениш само модула на климатроника с такъв с опция за Ауц сензор, да вземеш сензора с буксата и малко кабелчета и си готов.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Абе не знам дали си заслужава...Моята я има тази опция и постоянно карам на нея, но от време на време пак започва да смърди на гадно в колата 

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Един въпрос - как да позная дали имам АУК или не?(щом питам най-вероятно нямам ама все пак
)
И правилно ли съм разбрал функцията му - следи "качеството" на въздуха и ако реши че е зле почва да върти само вътрешния въздух?

И правилно ли съм разбрал функцията му - следи "качеството" на въздуха и ако реши че е зле почва да върти само вътрешния въздух?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
ociata написа:Един въпрос - как да позная дали имам АУК или не?(щом питам най-вероятно нямам ама все пак)
Просто погледни копчето, което включва въртенето на въздуха само в купето. Ако е само едно "кръгче", образувано от стрелки - нямаш АУК, ако са две тези "кръгчета", едното е празно, а другото има "А" вътре - имаш АУК.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, мерси за отговора 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Phil написа:Абе не знам дали си заслужава...Моята я има тази опция и постоянно карам на нея, но от време на време пак започва да смърди на гадно в колата
явно датчика или се е зацапал и не мери правилно, или просто датчика на АУЦ не работи.
8 мнения
• Страница 1 от 1