Проблем - лепило върху преден капак

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Проблем - лепило върху преден капак

Мнение от © » 08 Сеп 2012, 17:07

ако се оправя с 20-30лв за преден капак разбира се, че е за предпочитане пред боядисването. А след боя не е задължително да се пастира, пастира се само ако има дефекти т.е. бояджията си е оставил ръцете. Аз нямам добри спомени от пастиране и обикновено прибягвам до него само в краен случай. На Е36цата ми бяха протрили боята на доста места

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2012, 20:07

Хайде да поспорим.
Дори при перфектното боядисване, без да има олято, без да има прашинки от камерата(макара да е малко трудно, почти всяка камера оставя прашинки(коя повече коя по-малко), а за един капак едва ли някой ще ти я вкара в камера), боята ще има дори минимална разлика с боята от калниците и бронята. Още не са измислили тази боя, която с времето да не променя цвета си, може да е с малко, но ще го промени. Та в такъв случай, освен в новата, ще ти се наложи да полираш и старата боя защото само така могат да се оеднаквят без да има никакви разлики.
Приемаме обаче, че става някое чудо и няма никаква разлика в цветовете на старата и новата. Какво правим обаче след като минат няколко дни и новата боя се набръчка като кора на портокал? Забелязвал ли си колко ЧИСТО нови коли има, които имат лак набръчкан като портокал? Това е точно поради тази причина - не всички марки се занимават с това. Пълно е дори с Мерцедеси, които имат "портокалова кора". И ако боята ти преди това не е била с такова портокалово покритие, то капака ще го придобие и толкова. :mhihi: Ако има против, моля да споделят.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2012, 20:48

Еми да ти кажа аз съм напълно несъгласен с тебе.
1 во предния капак е лицето на колата така да се каже.Едно петно или нередности по тоя капак дето на това отгоре при БМВ е с бая голяма площ разваля визията на цялата кола.
2 зърнистата повърхност портокал или шагре -все едно е .Получва се още при боядисването и най често е гъст лак и неспазване на технологията на боядисване за за определената боя.Много майстори предпочитат да боядисват с по гъст лак за да не олива и стича .
Всяка такава дейност и ремонт си има тънкости и не искам да поучавам никой как се прави но логичното е да се пробва с махане на лепилото после пастиране и ако резултата е незадоволителен боя.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2012, 21:04

Не знам първото защо го написа, аз не съм спорил за него, но нищо.
За гъстия лак да, но има и друго - когато някой "налива" повече ръце лак. Има хора, които просто искат колите им да имат повече ръце лак, за да може да си ги пастират след време спокойно като знаят, че до боята има бая "пластове". И да, портокал може да се образува още при самото боядисване, но може да се получи и малко след това.
Как ще ми обясниш иначе портокала по куп заводски коли, сред които и ЕС-класи на Мерцедес? Или тези в Щутгарт не могат да боядисват? :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2012, 21:30

Е за тия от щутгарт незнам как успяват да го постигнат ама за тия от Мюнхен знам че нямат такива грижи :mhihi:
Не споря просто коментирах по горе написаното. :bchug:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2012, 21:48

Като се замисля, наистина върху нови БМВ-та не съм наблюдавал портокала, за сметка на достатъчен брой Мергели. :mhihi:
Как няма да спориш, спора е основното нещо в един форум. :mhihi: След взаимопомощта и любовта към дадения продукт на форума, което в крайна сметка събира нас всички тук! :bchug: :bchug: :bchug:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Сеп 2012, 23:32

гледам, че сте прекратили оффтопика и за това реших да не го разпалвам отново :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Re: Проблем

Мнение от ivan. » 09 Сеп 2012, 15:17

axel.folu написа:Аз пък съм на мнение (БЕЗ ТАКИВА ЖЕНСКИ ИСТОРИИ ЛАКОЧИСТИТЕЛИ АЛА БАЛА) отиваш на мивката казваш искам пълна програма полиране молиране никилиране квото и да е и си приготвяш 100/150 лв но говориме за качествена мивка не некоя крайпътна!!!

Извинявам се за ОФФ-а....
ама много 13 годишни взехте да вадите по 150лв ,за да си карате колите на мивки
Изображение
by ''kompleksa''

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Сеп 2012, 17:07

Викаш какво ли ще ти правят на тази мивка, че 100-150 лв. ще даваш. :mhihi: Вероятно ще вадят седалките, ще перат целия салон, плюс багажника, ще мият двигателя( :conf: ), една пълна програма вънка, ще я пастират и накрая ще ти подарят един кашон ароматизатори. :mhihi: С уточнението, че всички по принцип са крайпътни и това няма общо с качествата им, може да си стиснем ръцете. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем

Мнение от axel.folu » 02 Ное 2012, 16:46

ivan. написа:
axel.folu написа:Аз пък съм на мнение (БЕЗ ТАКИВА ЖЕНСКИ ИСТОРИИ ЛАКОЧИСТИТЕЛИ АЛА БАЛА) отиваш на мивката казваш искам пълна програма полиране молиране никилиране квото и да е и си приготвяш 100/150 лв но говориме за качествена мивка не некоя крайпътна!!!

Извинявам се за ОФФ-а....
ама много 13 годишни взехте да вадите по 150лв ,за да си карате колите на мивки

това че съм на 14 нищо не значи и не може да ме спре да харесвам марката и да пиша!

Предишна

Назад към E46