Кофти поведение на ниски обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Кофти поведение на ниски обороти
Здравейте колеги !
От около 2 седмици се присъединих към BMW Club, като се сдобих с E46 330Ci. От както я имам съм влюбен в тая кола и се побъквам от кеф докато я карам. От няколко дни обаче се появи един проблем... Когато я запаля сутрин започва да притриса и работи като на 4-5 цилиндъра. Когато подам леко газ и качи над 1000RPM работи ОК. Но когато пусна газта започва да пърпори... След около минута започва сама да качва до около 1500RPM и сваля на 900 и така докато не загрее хубаво. Когато загрее ниските обороти продължават да се колебаят и работи кофти , но не толкова зле , както докато е студена. Във високите обороти няма проблем. Когато е на 850-900 оборота и пърпори и подавам рязко газ и се форсира веднага, без да се замисля, което ме навежда на мисълта че не са бубини... Свещите , масолото , филтри са сменени... А тази сутрин като я запалих докато загряваше нещо припука отпред (малко приличаше на някаква детонация)... Имате ли идея от какво може да е това ? Шокирал съм се яко, а съм влюбен в колата и искам да е ОК :Р
Поздрави !
От около 2 седмици се присъединих към BMW Club, като се сдобих с E46 330Ci. От както я имам съм влюбен в тая кола и се побъквам от кеф докато я карам. От няколко дни обаче се появи един проблем... Когато я запаля сутрин започва да притриса и работи като на 4-5 цилиндъра. Когато подам леко газ и качи над 1000RPM работи ОК. Но когато пусна газта започва да пърпори... След около минута започва сама да качва до около 1500RPM и сваля на 900 и така докато не загрее хубаво. Когато загрее ниските обороти продължават да се колебаят и работи кофти , но не толкова зле , както докато е студена. Във високите обороти няма проблем. Когато е на 850-900 оборота и пърпори и подавам рязко газ и се форсира веднага, без да се замисля, което ме навежда на мисълта че не са бубини... Свещите , масолото , филтри са сменени... А тази сутрин като я запалих докато загряваше нещо припука отпред (малко приличаше на някаква детонация)... Имате ли идея от какво може да е това ? Шокирал съм се яко, а съм влюбен в колата и искам да е ОК :Р
Поздрави !

Re: Кофти поведение на ниски обороти
Ходих... Предполагаемите отговори бяха : свещите , маслото , филтър за картерни газове и някакъв вакумен маркуч, който се беше скапал. Смених всичко, но проблема още е факт...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
Като ми беше прецакан дебитомера ги правеше тия мизерии... Пробвай да махнеш дебитомера да видиш дали има голяма разлика във вървенето... или във студеното палене... Когато беше прецакан моя и откачих буксата се стабилизираше работата на двигателя...
Ако е от него можеш да си го вземеш за 450лв оригинален за 330Ci
Ако е от него можеш да си го вземеш за 450лв оригинален за 330Ci

Drive it, like you stole it!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
А това играене на обороти има ли го когато я запалиш топла? На мене това с оборотите докато е студена повече ми прилича на проблем с уплътненията на ваносите .. макар че този проблем основно е при M52TU
Мерси за мненията колеги! Утре мисля да се позанимавам с колата и много се надявам на някакъв успех 
П.С. Вчера за момент светна чек-а и се надявам да е запомнил някаква грешка, която да даде някой жокер

П.С. Вчера за момент светна чек-а и се надявам да е запомнил някаква грешка, която да даде някой жокер

7 мнения
• Страница 1 от 1