Помогнете на една жена с БМВ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- elian_83
- Потребител
-
Помогнете на една жена с БМВ
Здравейте, момчета! Предварително моля да ме извините , ако съм дублирала тема или съм писала не където трябва! Моля за съвет! Имам БМВ 318 ci 2004 конвертирано на LPG. Още като купих колата скъсах ремък и го смених. Смених маслото( 4л. Кастрол), МАСЛЕНИЯ И въздушния филтър. След 3000 мили проверих маслото и беше на минимум, долях 600 гр и стана между минимум и максимум , след няколко дни пак го проверих и пак беше на минимум и доливах няколко пъти общо 1,5 съм доляла, но скоро не съм го проверявала. От самото начало като дам на контакт на таблото ми свети една иконка и надпис до нея ЕМL , но каро запаля гасне и иконката и надписа. Онзи ден пътувайки до Лондон светна по време на движение въпросната иконка. Отбих и загасих , а след това отново запалих обаче ми изчезва само ЕМL- то а иконката си остава постоянно светеща в жълто. Може би е съвпадение , но ще го кажа. Колата сама включи на бензин , въпреки че газта беше фул и пак се наложи да спирам и да рестартирам двигателя. Тази икона изобразяваща двигател мисля продължава да свети и ме притеснява. Помислих си да не би да е грешка на компа и махнах едната клема на акумолатора за една нощ, но не , продължава... Проверих антифриза който също беше между мин и макс и отидох да си купя и реших да попитам момчето в магазина. Той погледна и каза, че ЕМЛ е енджин мениджмънт незнам си какво и трябва да отида на механик, защото най - вероятно ставало въпрос за голям проблем по двигателя. ПОМОГНЕТЕ! Благодаря!
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Re: Помогнете на една жена с БМВ
Ако губиш охладителна течност и масло и ако няма видимо теч на такова значи наистина имаш проблем. Колата ти губи наистина голямо количество масло значи бива изгорено или излято. Въпросът е от къде.. Ако е от гумички само ще пуши и ще го гори.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Първото и най-важно нещо е да се направи една качествена диагностика, да се види защо свети чека, няма начин да няма записана грешка от там натам да се направи един оглед на мотора да се види къде отива това масло, но според мен диагностиката като за начало ще разплете случая полека лека
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
elian_83 написа:Здравейте, момчета! Предварително моля да ме извините , ако съм дублирала тема или съм писала не където трябва! Моля за съвет! Имам БМВ 318 ci 2004 конвертирано на LPG. Още като купих колата скъсах ремък и го смених. Смених маслото( 4л. Кастрол), МАСЛЕНИЯ И въздушния филтър. След 3000 мили проверих маслото и беше на минимум, долях 600 гр и стана между минимум и максимум , след няколко дни пак го проверих и пак беше на минимум и доливах няколко пъти общо 1,5 съм доляла, но скоро не съм го проверявала. От самото начало като дам на контакт на таблото ми свети една иконка и надпис до нея ЕМL , но каро запаля гасне и иконката и надписа. Онзи ден пътувайки до Лондон светна по време на движение въпросната иконка. Отбих и загасих , а след това отново запалих обаче ми изчезва само ЕМL- то а иконката си остава постоянно светеща в жълто. Може би е съвпадение , но ще го кажа. Колата сама включи на бензин , въпреки че газта беше фул и пак се наложи да спирам и да рестартирам двигателя. Тази икона изобразяваща двигател мисля продължава да свети и ме притеснява. Помислих си да не би да е грешка на компа и махнах едната клема на акумолатора за една нощ, но не , продължава... Проверих антифриза който също беше между мин и макс и отидох да си купя и реших да попитам момчето в магазина. Той погледна и каза, че ЕМЛ е енджин мениджмънт незнам си какво и трябва да отида на механик, защото най - вероятно ставало въпрос за голям проблем по двигателя. ПОМОГНЕТЕ! Благодаря!
Здравей колежке!този двигател N42B20 е много хубав и диманичен мотор но за съжаление проблема с маслото е хроничен

- elian_83
- Потребител
-
Здравейте! Благодаря за отговорите. Току що се връщам от диагностика! additive mixture adaptation, Bank 1 control limit reached.DTC - 272c - status Fault currently not present. Мъжът там ми обясни , че е отстранил светенето на лампата и за него няма проблем. Мисли , че е нещо по газовият инджексион, но не разбира и трябва да си отида на специалист. Оказа се , че мястото където зареждам газ( понеже не е бензиностанция) е частен танк на фирма за газови инсталации. Мъжа на касата беше любезен и с някакъв уред ми замери и каза , че няма проблем, но след 2-3 седмици щели да идват специалисти и ако искам да ми го погледнели срещу 100 паунда. Взе ми номера и ще чакам да ми се обади
.ОТНОСНО мАСЛОТО, НЯМАМ ТЕЧ ПОСТОЯННО ГЛЕДАМ ПО ЗЕМЯТА, ЗАЩОТО ИМАХ ДЕО МАТИЗ, КОЕТО МИ ГОРЕШЕ МАСЛО И ИМАМ НАВИК ПОСТОЯННО ДА ГЛЕДАМ ПО
ЗЕМЯТА. НЕ ПУШИ , НО СИ СПОМНЯМ, ЧЕ ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА, КОГАТО СМЕНЯХ ПИСТОВИЯ РЕМЪК ПО КОРИТЕ ОТДОЛУ ИМАШЕ МАСЛО. бЛАГОДАРЯ ВИ МОМЧЕТА И ДА ЗНАЕТЕ , ЧЕ ЩЕ ПИТАМ МНОГО
))

- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
както ти писах колежке този мотор е страшно капризен на газ .....на този двигател се препоръчва газов инжекцион с OBD за да няма проблем с бедна богата смес
в твоя случай с нормален ГИ просто трябват много настройки ...за маслото ако тече от вакум помпата която се намира в задната част на двигателя
теча е само когато работи колата и капе върху генерацията маслото изгаря на момента капките падат на тръбите те са горещи и изгарят веднага в следствие на което под колата няма видим теч а колата губи доста масло ...
от личен опит го казвам колежке ,най-добре е да се опипа на студен мотор вакум помпата и да се установи дали има умасляване под нея ...успех и ще казваш как вървят нещата 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колегите вече са обяснили, но в заключение:
Този мотор има склонност да хапва масълце - не да има теч, а да гори масло!
Този мотор има един основен проблем и той е точно моторчето на валветроника! - оригиналната част в България е в диапазона 480-550 лева - в УК - нямам представа.
Подмяната не е нито сложна, нито проста, но ако монтьора не е сменял преди ... по-добре да не експериментира!
Този мотор има склонност да хапва масълце - не да има теч, а да гори масло!
Този мотор има един основен проблем и той е точно моторчето на валветроника! - оригиналната част в България е в диапазона 480-550 лева - в УК - нямам представа.
Подмяната не е нито сложна, нито проста, но ако монтьора не е сменял преди ... по-добре да не експериментира!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Наистина проблема е описан какви са му болежките на този мотор, но доколкото знам много малко хора се наемат да му слагат газ. Дано да е монтирано всичко както трябва при теб.
- elian_83
- Потребител
-
Благодаря ви много! Само да ви кажа, че до преди една година абсолютно нищо не разбирах от коли. Даже не можех и бензин да си заредя. за съжаление тук ми се наложи да разбирам от много неща. Тук услугите , в смисъл сервиз ( работа) са много скъпи. " майсторите" вземат по 60 паунда на час за работа. За смяната на ремъка + източване на водата и 3 литра антифриз например ми взеха 70 паунда за труд. Ремъкът и антифриза си ги бях купила предварително аз. И на всичкото отгоре ми е намалил оборотите на колата на 500 оборота и колата тук там ми гаснеше в началото или тръгвам с въртене на гуми. За смяна на масло ,маслен и въздушен филтър 50 паунда като всичко си е от мене. Вчерашната диагностика 40 ... Какво да ви говоря.. И най - интересното е , че нямаш контакт с майстора.. Жената на рецепцията ти дава документите.Затова ми се наложи да разбирам от много неща. Днес ще направя видео скайп разговор с някой от БГ за да ми покаже къде в задната част на двигателя са въпросните медни тръби за да ги пипна, а относно инджексиона не знам какъв е. единствено мога да кача снимки. Благодаря ви много!Поздрави!
Едно на ръка че вземат много пари но по големия проблем е че не разбират и повече чупят отколкото правят .Аз 4 пъти съм оставял моята в сервиз и 3 пъти исках наистина да ги 

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Грешките от диагностиката "аdditive mixture adaptation, Bank 1 control limit reached" показват, че не е добре настроена газовата уредба и заради това след време светва жълтата лампа на двигателя - най добре отиди на добър газаджия за настройка.
Относно маслото ми се вижда прекалено голям разход, според мен има някъкъв теч - добре е да се махне кората под двигателя и да се огледа добре за омаслаяване. Като се махне кората да се почисти добре двигателя и след няколко дни да се прегледа пак. Другото за което се сещам е неподходящо масло - ако е по тънко например.
Относно маслото ми се вижда прекалено голям разход, според мен има някъкъв теч - добре е да се махне кората под двигателя и да се огледа добре за омаслаяване. Като се махне кората да се почисти добре двигателя и след няколко дни да се прегледа пак. Другото за което се сещам е неподходящо масло - ако е по тънко например.
- elian_83
- Потребител
-
Здравейте! Там където зареждам газ се оказа танк не частна фирма занимаваща се с газ. Мъжът там замери нещо с уред и каза, че проблем не вижда,, но се уговорихме след 2-3 седмици ще идват специалисти във фирмата и ще ми се обади за да отида за да се направи нещо като диагностика на ГИ срещу 100 паунда( предупреди ме)
И аз си помислих за тънко масло, но като ходя да си купувам ( тук понеже искат регистрационния номер на автомобила и по него ти дават масло и части и всичко останало ми, ми дават 5/40, но аз си искам 10/40 , защото по сервизните документи, които ми е дал предишния собственик вижадам, че е слагал Кастрол 10/40. Възможно ли е да и е станало тънко и да трябва да слагам 15/40? Относно свалянето и изчистването на корите съм го замислила и ще го направя! Благодаря !

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако мотора наистина харчи масло 15W40 не е решение на проблема. Да - ще почне да харчи по-малко, но това масло не е за този двигател. Най-добре изчисти кората и всичко отдолу, за да може да се провери за течове. Ако има такива да се отстранят, а ако няма да се мисли според разхода на масло каква ще му е съдбата на мотора - гумички, сегменти и т.н. На никой не му се се отваря двигател, но ако ситуацията го изисква... Иначе се получава един омагьосан кръг - налива се неподходящо масло, за да се намали разхода му, което пък се отразява зле на мотора и той така или иначе си заминава и е пак за ремонт.
13 мнения
• Страница 1 от 1