проблем с е46 316
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- PEEL_OFF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Умрело е36
- Мечтае да кара: кола на газ...
проблем с е46 316
Здравейте, пиша тук с надежда някои най-накрая да сложи краи на мъките ми.
Случея е следния, имам една е46-ца м43 б19 2001 година,а именно 1.9.. 105 "коня" всичко е много хубаво и т.н. само дето постонно ме тормози една лампа на таблото мисля че се води "chek engine" долу в ляво е оранжева или жълта на цвят..Закарах колата на дисгностика и един дето се мислеше за диагностик я закачи на лаптопа и ми каза че колата дава грешка "лошо гориво" и че било нормално дрън дрън, като сипа хубав бензин щяло да се оправи...естественно това не се случи за всеки случеи смених свешите с нови там филтри въздушни горивни и т.н. отидох махнах и катализатора сложиха ми резонаторно гърне с филтър от вътре да намялава скороста на газовете, и да не лъже сондата,но лампата пак си продължи да свети.свалам клемата на акомулатора да се изчисти грешката, всичко е ок. и след някакъв малък пробег пак светва.По препоръка на приятел отидох на дисгностика в сервиза на дунев мотор спорт и там ми разясниха че колата ми е с две ламбда сонди които си работят, там дебитомери и всичко и е наред че не е трябвало да махам катализатора въпреки че като го свалих беше адски запушен и наистина колата живна доста. и че горинвата и смес е твърде богата и за това светва лампата. на въпроса " а какво да направя за да се оправи.." човека каза че няма идея.. за това ако някои колега е минал по този път... и има предположение какво може да и е бих бил много благодарен да сподели...
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: проблем с е46 316
Здравей колега,
Мога да ти препоръчам колегата Dimitroff. Обади му се, разбери се с него за диагностика.
Ако наистина се окаже, че имаш проблем със смесите, заради катализатора, то тогава колегата ще ти инсталира нов софтуер за евро 2 стандарта, които няма изобщо да следи ламбда сондите.
Аз имам съмнения за запушен катализатор и скоро ще правят тази процедура със софтуера и после махам катализаторите.
Успех.
Ето данните за колегата:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=300742
Мога да ти препоръчам колегата Dimitroff. Обади му се, разбери се с него за диагностика.
Ако наистина се окаже, че имаш проблем със смесите, заради катализатора, то тогава колегата ще ти инсталира нов софтуер за евро 2 стандарта, които няма изобщо да следи ламбда сондите.
Аз имам съмнения за запушен катализатор и скоро ще правят тази процедура със софтуера и после махам катализаторите.
Успех.
Ето данните за колегата:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=300742
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Точно така колега и може би грешката не си спомням как е точно на немски но е нещо от сорта на катализатор конвертерунг това е грешката свързана с махането на катализатора и реално втората содна работи като първата т.е има завишени вредни емиси, но ако ти запсва грешка свързана с бедна или богата смес е друго нещо, много често при М43 записва P171 проблем в системата осигуряваща горивната смес което може да са много работи.
Затова една читава диагностика при точния човек и си готов, ако е от катализатора трябва или да сложиш катализатор или да се смени софта на мотора по евро 2 и си ти
Затова една читава диагностика при точния човек и си готов, ако е от катализатора трябва или да сложиш катализатор или да се смени софта на мотора по евро 2 и си ти

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Не забравяйте и прословутия клапан на картерните газове. Колега ако грешката ти е "слабо налягане в горивната система" има вероятност да дърпа паразитен въздух от маркуча към клапана на картерните газове. Погледнете ги и тях.

- PEEL_OFF
- кандидат ентусиаст
-
проблема го имаше и преди да махна катализатора. а самата грешка е богата горивна смес. иначе ще отида още веднъж на диагностика и ще пиша какъв е разултата. 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Да ти мирише маслото на бензин?
- PEEL_OFF
- кандидат ентусиаст
-
не съм забелязъл такова нещо.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Тази грешка има няколко причини, трябва да се гледат ,,живи данни'' от специалист, затова е най-добре да се свържеш с колегата Dimitroff.
8 мнения
• Страница 1 от 1