Проблем е46д 136кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- streethand
- Потребител
-
Проблем е46д 136кс
Добър ден, преди няколко дена ми сменяха демферна шайба и тампони на мотора, като си взех колата от майстора останових че след 2к оборота се чува тракане откъм мотора което се усилва колкото повече настъпвам.. майстора ми каза че било защото колата била със полусинтетично масло и имало някакъв проблем със повдигачите, след което ме посъветва да сложа двутактово масло в горивото при следващото зареждане както и направих, ефект нямаше.. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е решението му ?
Колата е със чип и спортен филтър ако е от значение

Колата е със чип и спортен филтър ако е от значение

- Nafarforii_89
- Потребител
-
Re: Проблем е46д 136кс
Кога е сменяно маслото,на тоя мотор му дават да е с пълна синтетика 5W30 или поне 5W40. Има вероятност да тракат повдигачите от неподходящо масло.
- streethand
- Потребител
-
колата преди беше при друг майстор и предполагам че винаги е слагал каквото и при последната смяна, която беше скоро - полусинтетично масло.. сега колата беше при различен майстор и той ми каза същото каквото и ти
но дали е това реалната причина,от година и нещо я карам и досега не е имало такъв шум?

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
5w30 е оригиналното масло, сменяй и слушай, отделно двутактовото масло ти го е дал за смазване на ГНП-то, което няма нищо общо с тракането на повдигачите, но не е вредно
- streethand
- Потребител
-
Оказа се че башмайсторите не са ми сложили радиатора както трябва и от там е идвал шума
размина се смяната на масло

5 мнения
• Страница 1 от 1