330d губи мощност на висока предавка(Видео)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: 330d губи мощност на висока предавка(Видео)
Ако се държи по-добре с откачен дебитомер - най-малкото твоя не е наред, а може и да е пътник. Може да опитате да ги изчистите - ако не помогне - нов дебитомер. Нямаш си представа каква може да е разликата с нов дебитомер...
Si non confectus, non reficiat.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Днес му видяхме сметката на диагностика. Имаше записана грешка за дебитомер и температурен датчик на дебитомера. Изтрихме грешките. При друг колега наново диагностика, но този път "real-time". Оказа се че на празен ход г/д се държи, но при товар е нередовен. При очаквани стойности 900мг(3та поддържане на 2400 оборота) той показваше 580... Като задържиш определен товар опитва да навакса, но не успява съвсем.
Като купя и сменя дебитомера ще пиша дали се е оправило всичко
Като купя и сменя дебитомера ще пиша дали се е оправило всичко

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги пак съм аз
Днес купих само пълнител на Пиербург. Обаче като ми го продаваха ме предупредиха че ще трябва да се препрограмира след като се сложи на колата? Сега слезнах да го сменя и какво да видя - той не е същия като моя
Чувал съм че ако загребването на въздуха не е същото(както в моя случай) трябва да сменя и дифузиора/тръбата на коята се захваща самия дебитомер...
Прилагам снимки на дебитомерите - ако може някой да каже задължително ли е програмирането и/или слагането на нова тръба?

Моя дебитомер е с зеленото уплътнение, новия е с жълтото

Днес купих само пълнител на Пиербург. Обаче като ми го продаваха ме предупредиха че ще трябва да се препрограмира след като се сложи на колата? Сега слезнах да го сменя и какво да видя - той не е същия като моя

Прилагам снимки на дебитомерите - ако може някой да каже задължително ли е програмирането и/или слагането на нова тръба?

Моя дебитомер е с зеленото уплътнение, новия е с жълтото

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Да различни са... и да.... ще трябва да се ъпдейтне DDE И да... ще караш месец два....
Или вземаш оригинален който е около 600 кинта или бош около 350 лв

Или вземаш оригинален който е около 600 кинта или бош около 350 лв
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Освен препрограмирането трябва ли да сменям тръбата?
Месец, два колкото изкара купил съм го вече
Месец, два колкото изкара купил съм го вече

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
не.... тръбите са еднакви...
- borislavka83
- Потребител
-
Здравейте, аз от скоро имам проблем с мойта 320d. При потегляне тръгва мудно, на 2ра на 2000 оборота се задавя и изкарва бял дим през ауспуха, вкарвам 3та и като набере до 2000 оборота пак се задавя и бял дим през ауспуха, ръгам 4та и пак същото и на пета вече рядко придърпва, но се мъчи. Гаджето ми я закара при някакъв майстор, който разбира от турбини - не била тя, после главата на двигателя и тя не била, накрая ме изтресоха 300 евро за водна помпа, ремък и термостат, понеже била се спукала и пръскала вода по тръбите на ауспуха и дрън-дрън. В началото колата летеше здраво, но след това проблема пак се появи. В момента го прави само, когато измина по-дълъг път, над 100тина км. Ако карам от работата до вкъщи няма проблем. От всичко, което изчетох тук, предполагам, че е дебитомера. В петък или в събота ще я закарам да я закачат на компютър и да видим. Вие какво ще кажете?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!
Не те плаша - едва ли проблема е в самата турбина, но би било глупаво да не се погледне, а в последствие да сменяш турбина...
Към колешката от горният пост - няма ли да споделиш все пак за кой мотор става дума ?
Не те плаша - едва ли проблема е в самата турбина, но би било глупаво да не се погледне, а в последствие да сменяш турбина...
Към колешката от горният пост - няма ли да споделиш все пак за кой мотор става дума ?

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff първо искам да изкажа радостта си че отново си в играта и дано всички неприятни емоции са останали в миналото
Сега за турбото - гледахме колко надува, гледахме и налягането в рейл-а, освен това гледахме и корекциите на дюзите и всичко е в нормите. След смяната на дебитомера набирането на "пресекулки" го няма и колата като цяло върви доста по-добре
Остана само едно съвсем леко замисляне на определени обороти(например от 2400 до 2500), което е едва доловимо и даже не съм сигурен че всеки път го има. Хвърлих един поглед на обширната тема тук за замисляне при 320д(преди фейса), но честно казано ме домързя да я прочета цялата
Като гледахме дюзите установихме, че на 6ти цилиндър дава повече корекция от колкото на другите цилиндри, като момчето каза че все пак е в нормата. Препоръча ми да си взема масло за бензинова резачка и да сипя в резервоара с нафтата(съотношение 10мг/л), Вие какво мислите за тази идея?
Другия проблем - смених маркучите за обратна нафта и въпреки всичко пак се събира нафта около дюзите
Съмнява ме че изпуска от О-пръстенчетата, които са на самите щуцери на маркучите за обратна нафта? Другия вариант е от самите дюзи да тече, но чисто визуално има мокро и по горната част на дюзата затова предполагам че отгоре изпуска...
И последен въпрос, към хора които са минали по моя път
Има ли как да разбера че компютъра има нужда от препрограмиране за новия дебитомер? Ако не му подава правилното напрежение, колата ще работи все едно е без дебитомер или просто ще има разлика във вървежа? Както казах колата си промени коренно ускорението и вече го няма забиването, но не съм имал 330д и не знам дали това е тавана и дали така трябва да върви...
Поздрави,
Христо

Сега за турбото - гледахме колко надува, гледахме и налягането в рейл-а, освен това гледахме и корекциите на дюзите и всичко е в нормите. След смяната на дебитомера набирането на "пресекулки" го няма и колата като цяло върви доста по-добре

Остана само едно съвсем леко замисляне на определени обороти(например от 2400 до 2500), което е едва доловимо и даже не съм сигурен че всеки път го има. Хвърлих един поглед на обширната тема тук за замисляне при 320д(преди фейса), но честно казано ме домързя да я прочета цялата

Като гледахме дюзите установихме, че на 6ти цилиндър дава повече корекция от колкото на другите цилиндри, като момчето каза че все пак е в нормата. Препоръча ми да си взема масло за бензинова резачка и да сипя в резервоара с нафтата(съотношение 10мг/л), Вие какво мислите за тази идея?
Другия проблем - смених маркучите за обратна нафта и въпреки всичко пак се събира нафта около дюзите

И последен въпрос, към хора които са минали по моя път

Поздрави,
Христо
- Ivo Kanev
- Потребител
-
- Кара: Е46 330д
- Мечтае да кара: на задни гуми :)))
ociata написа:Dimitroff първо искам да изкажа радостта си че отново си в играта и дано всички неприятни емоции са останали в миналото![]()
Сега за турбото - гледахме колко надува, гледахме и налягането в рейл-а, освен това гледахме и корекциите на дюзите и всичко е в нормите. След смяната на дебитомера набирането на "пресекулки" го няма и колата като цяло върви доста по-добре![]()
Остана само едно съвсем леко замисляне на определени обороти(например от 2400 до 2500), което е едва доловимо и даже не съм сигурен че всеки път го има. Хвърлих един поглед на обширната тема тук за замисляне при 320д(преди фейса), но честно казано ме домързя да я прочета цялата![]()
Другия проблем - смених маркучите за обратна нафта и въпреки всичко пак се събира нафта около дюзитеСъмнява ме че изпуска от О-пръстенчетата, които са на самите щуцери на маркучите за обратна нафта? Другия вариант е от самите дюзи да тече, но чисто визуално има мокро и по горната част на дюзата затова предполагам че отгоре изпуска...
И последен въпрос, към хора които са минали по моя пътИма ли как да разбера че компютъра има нужда от препрограмиране за новия дебитомер? Ако не му подава правилното напрежение, колата ще работи все едно е без дебитомер или просто ще има разлика във вървежа? Както казах колата си промени коренно ускорението и вече го няма забиването, но не съм имал 330д и не знам дали това е тавана и дали така трябва да върви...
Поздрави,
Христо
За дюзите виж хубаво да не тече от гаиките на самата дюза горе ако е от там смяна с ремонтен комплект разглобява се цялата дюза.
- borislavka83
- Потребител
-
Dimitroff написа:Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!
Става въпрос за E46 2000 кубика мотор, 2000г. Днес между другото е стрела и въобще не ми направи ни най-малък проблем. Вчера й смених крушките на фаровете щото едната беше изгоряла и незнам ама леко си помислих дали нещо от там не бъзика ел. инсталацията :O Инженерната ми мисъл май.понякога ме лъже

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
borislavka83 написа:Dimitroff написа:Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!
Става въпрос за E46 2000 кубика мотор, 2000г. Днес между другото е стрела и въобще не ми направи ни най-малък проблем. Вчера й смених крушките на фаровете щото едната беше изгоряла и незнам ама леко си помислих дали нещо от там не бъзика ел. инсталацията :O Инженерната ми мисъл май.понякога ме лъже
Хехе това за кружките беше яко

Най-добре качествен преглед от - Димитрофф и ще си наясно с болежките на Колицата

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2