330d губи мощност на висока предавка(Видео)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: 330d губи мощност на висока предавка(Видео)

Мнение от Zagy » 30 Сеп 2012, 16:49

Ако се държи по-добре с откачен дебитомер - най-малкото твоя не е наред, а може и да е пътник. Може да опитате да ги изчистите - ако не помогне - нов дебитомер. Нямаш си представа каква може да е разликата с нов дебитомер...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 02 Окт 2012, 21:54

Днес му видяхме сметката на диагностика. Имаше записана грешка за дебитомер и температурен датчик на дебитомера. Изтрихме грешките. При друг колега наново диагностика, но този път "real-time". Оказа се че на празен ход г/д се държи, но при товар е нередовен. При очаквани стойности 900мг(3та поддържане на 2400 оборота) той показваше 580... Като задържиш определен товар опитва да навакса, но не успява съвсем.

Като купя и сменя дебитомера ще пиша дали се е оправило всичко :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Окт 2012, 21:11

Колеги пак съм аз :mrgreen:

Днес купих само пълнител на Пиербург. Обаче като ми го продаваха ме предупредиха че ще трябва да се препрограмира след като се сложи на колата? Сега слезнах да го сменя и какво да видя - той не е същия като моя :kuku: Чувал съм че ако загребването на въздуха не е същото(както в моя случай) трябва да сменя и дифузиора/тръбата на коята се захваща самия дебитомер...

Прилагам снимки на дебитомерите - ако може някой да каже задължително ли е програмирането и/или слагането на нова тръба?

Изображение
Изображение
Изображение

Моя дебитомер е с зеленото уплътнение, новия е с жълтото :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 04 Окт 2012, 22:22

Да различни са... и да.... ще трябва да се ъпдейтне DDE И да... ще караш месец два.... :D
Или вземаш оригинален който е около 600 кинта или бош около 350 лв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Окт 2012, 22:34

Освен препрограмирането трябва ли да сменям тръбата?

Месец, два колкото изкара купил съм го вече :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 04 Окт 2012, 22:51

не.... тръбите са еднакви...

Потребител
Аватар

Мнение от borislavka83 » 08 Окт 2012, 12:14

Здравейте, аз от скоро имам проблем с мойта 320d. При потегляне тръгва мудно, на 2ра на 2000 оборота се задавя и изкарва бял дим през ауспуха, вкарвам 3та и като набере до 2000 оборота пак се задавя и бял дим през ауспуха, ръгам 4та и пак същото и на пета вече рядко придърпва, но се мъчи. Гаджето ми я закара при някакъв майстор, който разбира от турбини - не била тя, после главата на двигателя и тя не била, накрая ме изтресоха 300 евро за водна помпа, ремък и термостат, понеже била се спукала и пръскала вода по тръбите на ауспуха и дрън-дрън. В началото колата летеше здраво, но след това проблема пак се появи. В момента го прави само, когато измина по-дълъг път, над 100тина км. Ако карам от работата до вкъщи няма проблем. От всичко, което изчетох тук, предполагам, че е дебитомера. В петък или в събота ще я закарам да я закачат на компютър и да видим. Вие какво ще кажете?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Окт 2012, 9:07

Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!

Не те плаша - едва ли проблема е в самата турбина, но би било глупаво да не се погледне, а в последствие да сменяш турбина...

Към колешката от горният пост - няма ли да споделиш все пак за кой мотор става дума ? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 09 Окт 2012, 9:28

Dimitroff първо искам да изкажа радостта си че отново си в играта и дано всички неприятни емоции са останали в миналото :yes:

Сега за турбото - гледахме колко надува, гледахме и налягането в рейл-а, освен това гледахме и корекциите на дюзите и всичко е в нормите. След смяната на дебитомера набирането на "пресекулки" го няма и колата като цяло върви доста по-добре :clap:

Остана само едно съвсем леко замисляне на определени обороти(например от 2400 до 2500), което е едва доловимо и даже не съм сигурен че всеки път го има. Хвърлих един поглед на обширната тема тук за замисляне при 320д(преди фейса), но честно казано ме домързя да я прочета цялата :mrgreen:

Като гледахме дюзите установихме, че на 6ти цилиндър дава повече корекция от колкото на другите цилиндри, като момчето каза че все пак е в нормата. Препоръча ми да си взема масло за бензинова резачка и да сипя в резервоара с нафтата(съотношение 10мг/л), Вие какво мислите за тази идея?

Другия проблем - смених маркучите за обратна нафта и въпреки всичко пак се събира нафта около дюзите :ranting: Съмнява ме че изпуска от О-пръстенчетата, които са на самите щуцери на маркучите за обратна нафта? Другия вариант е от самите дюзи да тече, но чисто визуално има мокро и по горната част на дюзата затова предполагам че отгоре изпуска...

И последен въпрос, към хора които са минали по моя път :mhihi: Има ли как да разбера че компютъра има нужда от препрограмиране за новия дебитомер? Ако не му подава правилното напрежение, колата ще работи все едно е без дебитомер или просто ще има разлика във вървежа? Както казах колата си промени коренно ускорението и вече го няма забиването, но не съм имал 330д и не знам дали това е тавана и дали така трябва да върви...

Поздрави,
Христо

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330д
Мечтае да кара: на задни гуми :)))

Мнение от Ivo Kanev » 09 Окт 2012, 14:00

ociata написа:Dimitroff първо искам да изкажа радостта си че отново си в играта и дано всички неприятни емоции са останали в миналото :yes:

Сега за турбото - гледахме колко надува, гледахме и налягането в рейл-а, освен това гледахме и корекциите на дюзите и всичко е в нормите. След смяната на дебитомера набирането на "пресекулки" го няма и колата като цяло върви доста по-добре :clap:

Остана само едно съвсем леко замисляне на определени обороти(например от 2400 до 2500), което е едва доловимо и даже не съм сигурен че всеки път го има. Хвърлих един поглед на обширната тема тук за замисляне при 320д(преди фейса), но честно казано ме домързя да я прочета цялата :mrgreen:

Като гледахме дюзите установихме, че на 6ти цилиндър дава повече корекция от колкото на другите цилиндри, като момчето каза че все пак е в нормата. Препоръча ми да си взема масло за бензинова резачка и да сипя в резервоара с нафтата(съотношение 10мг/л), Вие какво мислите за тази идея?

Другия проблем - смених маркучите за обратна нафта и въпреки всичко пак се събира нафта около дюзите :ranting: Съмнява ме че изпуска от О-пръстенчетата, които са на самите щуцери на маркучите за обратна нафта? Другия вариант е от самите дюзи да тече, но чисто визуално има мокро и по горната част на дюзата затова предполагам че отгоре изпуска...

И последен въпрос, към хора които са минали по моя път :mhihi: Има ли как да разбера че компютъра има нужда от препрограмиране за новия дебитомер? Ако не му подава правилното напрежение, колата ще работи все едно е без дебитомер или просто ще има разлика във вървежа? Както казах колата си промени коренно ускорението и вече го няма забиването, но не съм имал 330д и не знам дали това е тавана и дали така трябва да върви...

Поздрави,
Христо

За дюзите виж хубаво да не тече от гаиките на самата дюза горе ако е от там смяна с ремонтен комплект разглобява се цялата дюза.

Потребител
Аватар

Мнение от borislavka83 » 10 Окт 2012, 15:25

Dimitroff написа:Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!

Не те плаша - едва ли проблема е в самата турбина, но би било глупаво да не се погледне, а в последствие да сменяш турбина...

Към колешката от горният пост - няма ли да споделиш все пак за кой мотор става дума ? :)

Става въпрос за E46 2000 кубика мотор, 2000г. Днес между другото е стрела и въобще не ми направи ни най-малък проблем. Вчера й смених крушките на фаровете щото едната беше изгоряла и незнам ама леко си помислих дали нещо от там не бъзика ел. инсталацията :O Инженерната ми мисъл май.понякога ме лъже :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Окт 2012, 16:23

borislavka83 написа:
Dimitroff написа:Към автора на темата - хубаво сте обърнали внимание на дебитомера, но би било добре да се съсредоточите и върху турбината, която ако пренадува - симптомите са същите!

Става въпрос за E46 2000 кубика мотор, 2000г. Днес между другото е стрела и въобще не ми направи ни най-малък проблем. Вчера й смених крушките на фаровете щото едната беше изгоряла и незнам ама леко си помислих дали нещо от там не бъзика ел. инсталацията :O Инженерната ми мисъл май.понякога ме лъже :D

Хехе това за кружките беше яко :)

Най-добре качествен преглед от - Димитрофф и ще си наясно с болежките на Колицата :yes: , че жените като отидете някъде на сервиз и Ви почват едни локуми , страшни истории и става мн тежко ;)
Изображение Изображение

Предишна

Назад към E46