Тропане в кормилната уредба на и др.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Тропане в кормилната уредба на и др.
Здравейте колеги,
наскоро си взех нова кола и имам няколко проблема за които се надявам да ми помогнете.Ще ги обознача с номерца , за да е по-лесно да се разбираме
Проблем Н1: много тропане в кормилната уредба.Незнам дали се изразявам правилно,но става следното на прав хубав равен път няма проблеми,НО
при завой без значение от посоката и малко неравен асфалт с дупки се усеща МНОГО тропане във волана едва ли не усещам дупките вътре във волана.Ходих в 2-3 сервиза провериха цялата кола кормилни накрайници и т.н нищо нямало...ще съм много благодарен ако някой може да ми каже от какво може да е, да го сменя и да се отърва от този проблем тай-сетне....
Проблем Н2: сложих си чисто нов съединител ЗАКС и става следното когато колата Не е заграля отлепя много хубаво съединителя но когато позагрее не отлепя толкова рязко както когато е студена колата. Моля ако някой има идея да казва
Проблем Н3: онзи ден ходих да минавам технически преглед и се оказа че предна дясна и задна дясна гума Спират с около 40 % повече от съответните леви.Същото се случва и когато оставя колата на баир и дръпна ръчната само едната гума хваща и колата се килва малко на една страна . Това е сериозен проблем и се надявам някой да ми помогне да го реша защото сервиза в който ходих пак ми казаха че нищо нямало....
Благодаря много на всички отзовали се да помогнат
наскоро си взех нова кола и имам няколко проблема за които се надявам да ми помогнете.Ще ги обознача с номерца , за да е по-лесно да се разбираме

Проблем Н1: много тропане в кормилната уредба.Незнам дали се изразявам правилно,но става следното на прав хубав равен път няма проблеми,НО
при завой без значение от посоката и малко неравен асфалт с дупки се усеща МНОГО тропане във волана едва ли не усещам дупките вътре във волана.Ходих в 2-3 сервиза провериха цялата кола кормилни накрайници и т.н нищо нямало...ще съм много благодарен ако някой може да ми каже от какво може да е, да го сменя и да се отърва от този проблем тай-сетне....
Проблем Н2: сложих си чисто нов съединител ЗАКС и става следното когато колата Не е заграля отлепя много хубаво съединителя но когато позагрее не отлепя толкова рязко както когато е студена колата. Моля ако някой има идея да казва

Проблем Н3: онзи ден ходих да минавам технически преглед и се оказа че предна дясна и задна дясна гума Спират с около 40 % повече от съответните леви.Същото се случва и когато оставя колата на баир и дръпна ръчната само едната гума хваща и колата се килва малко на една страна . Това е сериозен проблем и се надявам някой да ми помогне да го реша защото сервиза в който ходих пак ми казаха че нищо нямало....
Благодаря много на всички отзовали се да помогнат

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Тропане в кормилната уредба на и др.
Н1-рейка,шарнир или тампон на носача.
Н2-може да не са ти зацепили правилно съединителя при смяната.
Н3смяна накладки,спирачна течност и профилактика на спирачните цилиндри.
Н2-може да не са ти зацепили правилно съединителя при смяната.
Н3смяна накладки,спирачна течност и профилактика на спирачните цилиндри.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Н1 - прилича на износен зъбен гребен на рейката.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Н1: Имам го от доста време и мисля, че е каре на кормилния прът
Даже в покой волана има луфт. Пробвай да промениш позицията на волана и виж дали ще тропа!

Благодаря колеги ще проверя нещата следващите дни и ще пиша ако нещо е помогнало , за да може някой в бъдеще ако има същия проблем да го оправи по-лесно.
- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
За проблем Н1 според мен е биалетката. Аз имах същия проблем като колата е в завой и има леки неравности тропа яко. Цената на биалетката не е висока, около 35 лв.
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
намери ли се каква е причината с проблем н1, че моята прави същите номера

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
s_spasov написа:намери ли се каква е причината с проблем н1, че моята прави същите номера
Вариант единствен: - намерете си хубав майстор,как точно някой през монитора ще ви каже от какво е

И луфт на рейката се хваща , и тампоните на носача, и биелетите ,и шарнирите на носача ,и карето на кормилния прът , и какво ли още не само ,че от майстор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Аз не питам какво е на моята кола та да мидавате диагноза през монитора! Мисля, че доста ясно попитах колегата от какво се е оказало при него.

- steisiivanova
- Потребител
-
- Кара: 320d ' 03
Здравейте, колеги ! Имам запитване към вас и ще съм ви благодарна да "ударите " едно компетентно мнение. Имам подобен проблем с кормилната уредба , но разликата е там, тропането което се чува (смятам от ляво) е не само при лек ляв завой в движение, но и на място колата е спряла и се завърта леко волана на ляво, пак се получава този шум (чукане, но не постоянно блъскане, а леко потропване). Не мисля, че е каре, защото не вие постоянно и не се усилва при по-висока скорост, но знам ли? Ще съм ви благодарна да ме подготвите малко с информация преди да я карам на сервиз 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
steisiivanova написа:Здравейте, колеги ! Имам запитване към вас и ще съм ви благодарна да "ударите " едно компетентно мнение. Имам подобен проблем с кормилната уредба , но разликата е там, тропането което се чува (смятам от ляво) е не само при лек ляв завой в движение, но и на място колата е спряла и се завърта леко волана на ляво, пак се получава този шум (чукане, но не постоянно блъскане, а леко потропване). Не мисля, че е каре, защото не вие постоянно и не се усилва при по-висока скорост, но знам ли? Ще съм ви благодарна да ме подготвите малко с информация преди да я карам на сервиз
Без обстоен преглед на канал/подемник ще се гадае.
Колежке - отдели 30 минути и отиди да проверят от къде се чува звука - има вариант да е и от рейката, което отдавана не е болка за умиране.
Целта е да се локализира проблема навреме, за да не вреди повече с отлагането на отстраняването му!
12 мнения
• Страница 1 от 1