2 Странни Звука се появиха (Клип) 328ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
2 Странни Звука се появиха (Клип) 328ci
Колеги незнам но някой май ми уручаса колата.. всеки я гледа а супер яка е супер хубавата.. и Проблемите почнаха 1 по един да се показват..
Първо Хидравликата волана придоби тежест.. хайде както и да е това го оправих смених казанче,хидравлична течност отстраних 2 проблеми маркуча стегнах 3 ти заспа работата..
Та когато сменях казанчето махах и Въздушния филтър и си викам ,чек да изчистя и МАФ сензора , изчистих го с контактен спрей монтирах го колата стегнах всичко запалих и колата леко като подам гаста ама съвсем леко се чува едно сссссссссс (като блоу офф) викам си А сега влиза повече въздух
та този звук преди го нямаше.. сега леко да настъпя и се чува ссст сстт има го на клип . Та покарах колата малко така разхода градско от 12.1 скочи на 12.4 без да има промяна в карането.. (колата върви и по добре. или поне си внушавам), та оставих я около 3 дена в гаража и днес отивам да си гледам маслото (наскоро го сменяха) Гледам щеката ми показва 5 милиметра над МАХ. нивото .. и явно така съм я карал сигурно около месец някъде ..
Та 2 ри проблем ,който забелязах когато малко паднаха температурите. Запалих колата и на 2 пъти усетих как спаднаха оборотите и пак се вдигнаха и си казах опааа Проблем.. Днес понеже е по хладно и пак запалих колата и за периода от около 1 мин поне 3 пъти усетих промяната в оборотите.. а когато Дадох малко газчица останах потресен от Тракането към 2000~3000rpm в областа на 2-ния ванос.... и супер много си развалих настроението...и май ще сменям О-рингове..
Колеги ето Клипа да видите за какво съскане говоря от въздушния филтър а към 35 и 45 сек. на клипа се чува и тракането на Вануса.. и това е само при студен старт на двигателя ...
http://vbox7.com/play:3549ee7cd7
А това е клип от тубата със сходен проблем и еднакво тракане
http://www.youtube.com/watch?v=-wqgRJ0x040
Вин кода на колата е : JH32393
А ето какво намерих на въздушния маркуч явно съм го пре..ал като съм чистил МАфа..
Сигурно от там Свисти.... (ама така е човек като се прави на майстор...)

А колеги забравих да спомена ,че източих от пробката под колата малко масло и сега е между първата и 2 рата срезка на Пробката..
Дали не се е получил този проблем поради факта ,че съм я карал с много масло ? и налягането да се е променило...
Много ви моля да си изкажите мненията относно 2 та проблема ....
Първо Хидравликата волана придоби тежест.. хайде както и да е това го оправих смених казанче,хидравлична течност отстраних 2 проблеми маркуча стегнах 3 ти заспа работата..
Та когато сменях казанчето махах и Въздушния филтър и си викам ,чек да изчистя и МАФ сензора , изчистих го с контактен спрей монтирах го колата стегнах всичко запалих и колата леко като подам гаста ама съвсем леко се чува едно сссссссссс (като блоу офф) викам си А сега влиза повече въздух

Та 2 ри проблем ,който забелязах когато малко паднаха температурите. Запалих колата и на 2 пъти усетих как спаднаха оборотите и пак се вдигнаха и си казах опааа Проблем.. Днес понеже е по хладно и пак запалих колата и за периода от около 1 мин поне 3 пъти усетих промяната в оборотите.. а когато Дадох малко газчица останах потресен от Тракането към 2000~3000rpm в областа на 2-ния ванос.... и супер много си развалих настроението...и май ще сменям О-рингове..
Колеги ето Клипа да видите за какво съскане говоря от въздушния филтър а към 35 и 45 сек. на клипа се чува и тракането на Вануса.. и това е само при студен старт на двигателя ...
http://vbox7.com/play:3549ee7cd7
А това е клип от тубата със сходен проблем и еднакво тракане

http://www.youtube.com/watch?v=-wqgRJ0x040
Вин кода на колата е : JH32393
А ето какво намерих на въздушния маркуч явно съм го пре..ал като съм чистил МАфа..
Сигурно от там Свисти.... (ама така е човек като се прави на майстор...)

А колеги забравих да спомена ,че източих от пробката под колата малко масло и сега е между първата и 2 рата срезка на Пробката..
Дали не се е получил този проблем поради факта ,че съм я карал с много масло ? и налягането да се е променило...
Много ви моля да си изкажите мненията относно 2 та проблема ....
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: 2 Странни Звука се появиха (Клип) 328ci
Смени си гумения маншон, 20 лв е в Дару и би трябвало да ти изчезне звука от прахосмукачката
Относно маслото как го мери, на студен двигател ли? Вероятно ти е в норма, просто го мери след като е престояла колата повече.

Относно маслото как го мери, на студен двигател ли? Вероятно ти е в норма, просто го мери след като е престояла колата повече.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
landolin написа:Смени си гумения маншон, 20 лв е в Дару и би трябвало да ти изчезне звука от прахосмукачката![]()
Да това ще направя поне този звук да изчезне .... сигурно свисти от там...
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Според клипа от youtube освен о-ринги на ваносите трябва да смениш и тези rattlе, които също се продават от http://beisansystems.com/
4 мнения
• Страница 1 от 1