проблем с хидравликата-отказа в движение без видима причина.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: хората по пътищата да бягат...
Мечтае да кара: V8 R730 ;)

проблем с хидравликата-отказа в движение без видима причина.

Мнение от gesh » 23 Сеп 2012, 21:31

здравейте колеги.искам да споделя следния проблем, който се появи при мен.по време на движение, да кажем при малко по екстремно каране, в завой, при смяна от 3-та на 2-ра предавка,при което мотора влезе в обороти от порядъка на 5500-6000 волана изведнъж стана твърд и хидравликата отказа напълно.спрях след това и огледах колата, но видими повреди няма.няма течове на хидр. масло отникъде, казанчето си е пълно, като само мога да твърдя, че маслото е мътно...завърших пътуването си така.волана е твърд дори и в движение, като изключим 7-8 сантиметра наляво-надясно,което може да се приеме и като празен ход :)...на място въртенето си е направо мъка...като това да кажем се дължи на гумите- 225/40/18.ремъка е здрав, шайбата на хидр. помпа се върти перфектно, без всякакви луфтове, което ме навежда на мисълта, че там всичко е наред.оттам нататък нямам идея какво може да се е случило.ако има някой който се е сблъсквал с подобен проблем, ще се радвам да сподели мнение.аз в момента няма възможността да правя каквото и да е по колата защото съм зает с друго.при първа възможност ще започна ремонта на принципа на елиминирането, но ще ми е от полза ако имам някакви насоки за това.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: проблем с хидравликата-отказа в движение без видима прич

Мнение от ivoo » 23 Сеп 2012, 23:03

gesh написа: но ще ми е от полза ако имам някакви насоки за това.

От полза също ще бъде и да кажеш поне каква е колата , със сервотроник ли е :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от gesh » 24 Сеп 2012, 9:33

честно казано нямам идея дали е със сервотроник :dunno: .става въпрос за Е46 323И седан, 2000 година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 24 Сеп 2012, 11:21

gesh написа:при смяна от 3-та на 2-ра предавка,при което мотора влезе в обороти от порядъка на 5500-6000 волана изведнъж стана твърд и хидравликата отказа напълно.

Виж да не си скъсал вала на хидр. помпа.
Хвани шайбата с ръце и я дръпни напред , ако тръгне да излиза
заедно с вала - лошо.

Потребител
Аватар

Мнение от gesh » 08 Окт 2012, 19:46

Здравейте колеги. След дълъг застой в търсене на проблема с хидравликата, най-после намерих време, а в следствие на това и причината за това, което се случва :)....а именно-скъсана ос на хидравличната помпа.скъсала се е до шлиците в задния край при работната част, ако може така да се каже. Здравата част на оста заедно с шайбата си се върти без проблеми и трептения, само дето не прави налягане и дава вид, че при помпата всичко е наред :)
DSC00250.jpg
DSC00252.jpg
DSC00257.jpg

оттук нататък е ясно-смяна с нова, или втора употреба, по избор :)....най-евтиния вариант на въпросната като нова е 350 лева, а втора употреба от този модел не можах да намеря.така че, пак известен застой :mrgreen: .Ако модераторите решат, може да заключат темата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E46