Проблем с температурен датчик на 316i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с температурен датчик на 316i
Здравейте ,колеги!От една седмица съм собственик на е46 316i фейслифт.Когато купих колата имаше проблем с уреда на таблото,който показва температурата на двигателя.При диагностика нямаше грешка свързана температурния датчик, но на таблото стрелката заставаше всеки път в различни положения при стартиране на двигателя.Проблемът е че стрелката много рядко се връща в синята зона и при тест от скритото меню тази стрелката вместо да достига до краина червена зона и отново да се върне до началната синя ,тя много пъти стартира от средата и подминава с един пръст червената зона и отново се връща на средата.Първото ми питане е свързано с това дали трябва да сменям таблото с уредите или има някакъв друг начин за ремонт.
Тъй като стойностите на таблото са неверни вчера пуснах скритото меню да следя температурата на охладителната течност и тя беше около 93-94 градуса.Тази вечер ми се наложи да отскоча на няколко километра извън града и по едно време бях спрял за малко и реших да пусна скритото меню,за да видя стойностите на температурата и видях че бяха 107 градуса,което ме притесни доста.Стартирах отново двигателя и потеглих като следях стойностите,а те достигнаха 109-110 градуса и изобщо не се покачваха повече , дори падаха до 107.
Не съм запознат с този двигател и бих се радвал някой от Вас да ми каже толкова ли трябва да е тази работна температура на този мотор,че ме притеснява да не съм го прегрял вече.Иначе няма течове или спукано казанче.Благодаря предварително !
Тъй като стойностите на таблото са неверни вчера пуснах скритото меню да следя температурата на охладителната течност и тя беше около 93-94 градуса.Тази вечер ми се наложи да отскоча на няколко километра извън града и по едно време бях спрял за малко и реших да пусна скритото меню,за да видя стойностите на температурата и видях че бяха 107 градуса,което ме притесни доста.Стартирах отново двигателя и потеглих като следях стойностите,а те достигнаха 109-110 градуса и изобщо не се покачваха повече , дори падаха до 107.
Не съм запознат с този двигател и бих се радвал някой от Вас да ми каже толкова ли трябва да е тази работна температура на този мотор,че ме притеснява да не съм го прегрял вече.Иначе няма течове или спукано казанче.Благодаря предварително !
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Re: Проблем с температурен датчик на 316i
колега, аз съм с м43 мотор и колата ми работи на 105-107 градуса, твояга е малко отгоре, но мисля че не е фатално. Не се притеснявай пакарай няколко дни на скрито меню и сподели впечатления от работната температура. По принцип бензиновите мотори работят нирмално до 110 градуса.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
температурата е в нормата според мен, за самото табло има опция да се отвори да се разглоби и да се види дали проблема е механичен и дали може да се отстрани, разбирасе говорим ако има нужда от почистване или ако е прескочила самата стрелка, щом колата е нова и не си запознат те съветвам да не го правиш сам, а да се обърнеш към някой, който го е правил, алтернативата е табло на старо, което обаче трябва да се адаптира софтуерно към колата, за да нямаш проблеми занапред.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
azarovlado написа:Здравейте ,колеги!От една седмица съм собственик на е46 316i фейслифт.Когато купих колата имаше проблем с уреда на таблото,който показва температурата на двигателя.При диагностика нямаше грешка свързана температурния датчик, но на таблото стрелката заставаше всеки път в различни положения при стартиране на двигателя.Проблемът е че стрелката много рядко се връща в синята зона и при тест от скритото меню тази стрелката вместо да достига до краина червена зона и отново да се върне до началната синя ,тя много пъти стартира от средата и подминава с един пръст червената зона и отново се връща на средата.Първото ми питане е свързано с това дали трябва да сменям таблото с уредите или има някакъв друг начин за ремонт.
Според мен проблема е в моторчето на таблото за стрелката на температурата може някой да се опитвал да вади стрелката и най-често тогава моторчето заминава. Може да се смени само моторчето и си готов. Иначе температурата ти е в норма ако почистиш радиаторите ще е още по добра.
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите!Иначе вчера шофирах колата градско и в задръствания с външна температура 30 градуса.Направи ми впечатление,че автомобилът достигна 109 градуса и изобщо не помръднаха и с градус дори и в задръстванията.Бих помолил ако някой знае къде в Пловдив биха могли да оправят проблема в таблото или направо да почвам да търся по моргите друго
.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
azarovlado написа:Благодаря за отговорите!Иначе вчера шофирах колата градско и в задръствания с външна температура 30 градуса.Направи ми впечатление,че автомобилът достигна 109 градуса и изобщо не помръднаха и с градус дори и в задръстванията.Бих помолил ако някой знае къде в Пловдив биха могли да оправят проблема в таблото или направо да почвам да търся по моргите друго.
Ти и да вземеш друго табло ще иска адаптация към колата т.е да се направи кодировката, вина и километрите, и кода с екстрите.
6 мнения
• Страница 1 от 1