колеги, Имам следния проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
колеги, Имам следния проблем
Стабилността идва от ширината на гумата и по ниския и профил -> по добро разпределение на въздуха в нея...205 е стандартна гума вече, от там нагоре разликите са осезаеми
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- gesh
- Потребител
-
- Кара: хората по пътищата да бягат...
- Мечтае да кара: V8 R730 ;)
Re: колеги, Имам следния проблем
да кажем, че карах с едни 195/65/15 на Е36 и почваше да "играе" доста над 130км/ч ...относно комфорта на дълъг път, зависи кой какво има предвид под дълъг път и комфорт.за нашите пътища и двете понятия са неуместни, но това е лично мнение и не ангажирам никого с това
Слагайте 195/65/15 на М-ките

определено не бъркаме определения и понятия, а просто споделяме мнения

- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Колеги и аз имам подобен проблем, а съм карал същата е46-ца отново със 17-ки и няма такова нещо, според мен проблема е в рейка или накрайници, все пак има доста коли които си излизат от завода със 17-ки
Някой има ли си на идея става ли рейката от е46 с десен волан??

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
mitev85 написа:Колеги и аз имам подобен проблем, а съм карал същата е46-ца отново със 17-ки и няма такова нещо, според мен проблема е в рейка или накрайници, все пак има доста коли които си излизат от завода със 17-киНякой има ли си на идея става ли рейката от е46 с десен волан??
Подобни проблеми колкото искаш сигурно,само не разбрах какво имаш предвид под това "няма такова нещо" за носенето по коловозите ли?
Защо бъркате ширина на джанта/гума с цолажа?
факторите определящи стабилността на пътя едва ли могат да бъдат ограничени с добавяне на милиметри в повече на гумите....
Не не се ограничават,разбира се но не са никак маловажни... разликата от 195 на 225 е голяма...не говоря за цолаж а за ширина...както казах и малко по-горе,по ниска широка гума рапределя въздуха ,по-добре отколкото тясна и висока - от там по-добра стабилност,по дълго време максимално контактно петно,по-добро сцепление и ала бала...
Много подценявате гумите,основна грешка на българския шофьор

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:mitev85 написа:Колеги и аз имам подобен проблем, а съм карал същата е46-ца отново със 17-ки и няма такова нещо, според мен проблема е в рейка или накрайници, все пак има доста коли които си излизат от завода със 17-киНякой има ли си на идея става ли рейката от е46 с десен волан??
Подобни проблеми колкото искаш сигурно,само не разбрах какво имаш предвид под това "няма такова нещо" за носенето по коловозите ли?
Защо бъркате ширина на джанта/гума с цолажа?факторите определящи стабилността на пътя едва ли могат да бъдат ограничени с добавяне на милиметри в повече на гумите....
Не не се ограничават,разбира се но не са никак маловажни... разликата от 195 на 225 е голяма...не говоря за цолаж а за ширина...както казах и малко по-горе,по ниска широка гума рапределя въздуха ,по-добре отколкото тясна и висока - от там по-добра стабилност,по дълго време максимално контактно петно,по-добро сцепление и ала бала...
Колега прав си, относно коловозите съм съгласен все пак няма как да не се усетят със по широка гума, но при мен усещам несигурност във волана и при неравен път без значение дали има коловози и особено ако ми се наловжи да намаля рязко при неравен път и едвам одържам волана - започва да играе на ляво и дясно, гумите ми са 17 на 225 обаче преди това бях с 15/205 и пак е същата работа дори и с чисто нови гуми, ходих в три сервиза и на трите места ми казват че всичко е наред и вече незнам какво да предприема, мисля си че е рейка.. та някой знае ли дали рейка от десняк става на ляв волан?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
mitev85 написа:Gqbriel написа:mitev85 написа:Колеги и аз имам подобен проблем, а съм карал същата е46-ца отново със 17-ки и няма такова нещо, според мен проблема е в рейка или накрайници, все пак има доста коли които си излизат от завода със 17-киНякой има ли си на идея става ли рейката от е46 с десен волан??
Защо бъркате ширина на джанта/гума с цолажа?факторите определящи стабилността на пътя едва ли могат да бъдат ограничени с добавяне на милиметри в повече на гумите....
Колега прав си, относно коловозите съм съгласен все пак няма как да не се усетят със по широка гума, но при мен усещам несигурност във волана и при неравен път без значение дали има коловози и особено ако ми се наловжи да намаля рязко при неравен път и едвам одържам волана - започва да играе на ляво и дясно, гумите ми са 17 на 225 обаче преди това бях с 15/205 и пак е същата работа дори и с чисто нови гуми, ходих в три сервиза и на трите места ми казват че всичко е наред и вече незнам какво да предприема, мисля си че е рейка.. та някой знае ли дали рейка от десняк става на ляв волан?
Криви дискове - на око не можеш да ги провериш - сваляш,и тогава да ги замерят (ако е при спиране) ако е и при движение по прав път е различно..но рейката няма да стане от десняк,точно тя се сменя при обръщане на волана
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:mitev85 написа:Gqbriel написа:mitev85 написа:Колеги и аз имам подобен проблем, а съм карал същата е46-ца отново със 17-ки и няма такова нещо, според мен проблема е в рейка или накрайници, все пак има доста коли които си излизат от завода със 17-киНякой има ли си на идея става ли рейката от е46 с десен волан??
Криви дискове - на око не можеш да ги провериш - сваляш,и тогава да ги замерят (ако е при спиране) ако е и при движение по прав път е различно..но рейката няма да стане от десняк,точно тя се сменя при обръщане на волана
Колега не е от дисковете, смених ги преди 1 седмица и проблема не се оправи, но аз знаех че не е от тях понеже тази несигурност във волана я усещам и когато карам а когато натисна и спирачка като е неравен пътя става още по зле, просто волана ми бяга ту на ляво ту на дясно и това е само на неравен път, когато карам на магистрала или равен път никакви проблеми, когато мина през дупка с по голяма скорост също усещам колебание във волана, незнам как да го опиша просто всички неравности по пътя се усещат много във волана, а не трябва да е така все пак не карам от вчера и мога да усетя, дали може да е от армотисьорите?
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5