Проблем с 318 на бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Проблем с 318 на бензин

Мнение от meraklia_pz » 11 Сеп 2012, 21:06

:) ми какво да ви кажа то с тази газ е нормално да почнат проблемите на бензин. Търсих в търсачката, но нищо конкретно не намерих. Така да започна от началото. Колата се кара и от жена ми проблемите почнаха при нея. Прекъсва на бензин, но на газ никакви проблеми. С газов инжекцион съм и е карано 45 000 км на газ. Грешки при диагностика не излизат. Сменени части: Диса клапа, сензор на разпределителният вал в М кар. Сменен горивен филтър и свещи. Последно слагах някаква добавка на ЛИКИ МОЛИ за почистване на горивната система и дюзите с бензин А98, но без никакво подобрение. Като я запаля оборотите и играят между 400 и 800 даже и ми загася - това при студен двигател, когато е топъл и я запаля има претрисане на двигателя, но не по-малко. Като давам газ се чува и някакво пукане от двигателя и изпускателната система. Неща над които се съмнявам: някоя ламда сонда да ми прави някакви временни промени. и въпроса, ламдите имат ли значение при газ ? Катализатор, не съм го махал, но си мисля, че ако се е задръстил, ще имам проблем и на газ, така ли е ??? Свещи, бобини - малко вероятно, свещите са на около 7 000 км, но си мисля, че ще имам проблем и на газ ако не са наред бобините или свещите. Въздушен филтър, пред смяна на филтри съм, но малко вероятно е, ще имам проблем и на газ. Мръсен резервоар ??? възможно ли е да имам проблеми от него. След 15 дена ще минавам под венчилото с тази моя баба яга и трябва да я излекувам до тогава, затова моля хора казвайте какво да правя. Жената като е ходила в Мкар са и казали, че дюзите да се минат на ултразвук, но не могат да кажат нищо защото е на газ и трябва допълнителна диагностика. Говорих с хора и ми казаха, че за тези километри и с газов инжекцион е невъзможно да се замърсят, толкова бързо, но мисля и това да направя тези дни, защото след процедурата с ЛИКИ МОЛИ и 98 бензин на 5 000 + обороти и разстояние около 50 км няма никакво подобрение. Със здраве :)
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Re: Проблем с 318 на бензин

Мнение от NIKMAN » 11 Сеп 2012, 21:55

Колега с добавката Лики Моли, която е за 70л. гориво ще има ефект, ако покараш например извънградско 200-300 км., ама за 50 км. и ако е в града няма да усетиш никаква разлика.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 12 Сеп 2012, 7:29

Извънградско карах на постоянни обироти, реално на шишето нямаше указание за колко литра е. Затова я сложих в половин резервоар със А98, :без никаква промяна. Мисля да сваля дюзите да ги изчиста, по-добре ще да е. Ще пиша дали е имало ефект.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Сеп 2012, 8:22

Пробвай да я караш поне 50 км само на бензин без да помирсва и грам газ и кажи дали ти се е оправил проблема ако ти изчезне ще ти кажа къде да гледаш.
Това е часто срещан проблем при е46 на газ по простата прицина че колата на 50 км си прави адаптация на горивната смес.
Другото за което се сещам е дебитомера също го провери на студен мотора когато ти прави проблеми на бензин откачи му буксата и виж дали пукането и работата на мотора ще се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 12 Сеп 2012, 9:13

На 1-во четене, защо не опиташ да си почистиш стъпковото моторче и дроселовата клапа?

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 12 Сеп 2012, 11:16

Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Сеп 2012, 14:04

sachs написа:Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)

Колега, ако е скапан клапана, и на газ ще прекъсва и гасне!

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 12 Сеп 2012, 15:49

vavilon написа:
sachs написа:Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)

Не е така ;) .В повечето случай на газ си бачка супер,а на бензин не.Не казвам,че на колегата проблема му е в клапана,казвам да го има в предвид и да го провери.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Сеп 2012, 16:29

sachs написа:
vavilon написа:

Не е така ;) .В повечето случай на газ си бачка супер,а на бензин не.Не казвам,че на колегата проблема му е в клапана,казвам да го има в предвид и да го провери.

vavilon написа:Клапан за картерни газове-89.54 BGN, Дару Кар

E? И на газ и на бензин оборотите се клатиха като за последно. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 12 Сеп 2012, 16:45

Здрасти колега, и при мен започна да се появява такъв проблем в последните дни. На гас е часовник но на бенз тресе, неработи равномерно, прекъсва. топла студена все е така. Предполагам са дюзи и понеделник ще я вкарвам в сервиз да видят и после ще кажа какво е станало. Междудругото немисля че газта е проблема. подобно нещо го имаще от преди да сложа газта но доста по леко. Според мен и скапания бенз тука може да докара този проблем. Някой може ли да изясни баш защо обаче на гас никакви проблеми няма при зацапани толко дюзи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 12 Сеп 2012, 18:14

Е ! Благодаря за отговорите :) клапата на картерните газове мисля, че споменах, че съм го сменял. Дроселната клапа също я сменях, поради причината, че слагах автопилот и ми трябваше клапа с два държача за жила, но след като я сложих не съм имал проблеми, колкото до стъпковото моторче не съм го пипал. Така не ми остана и време. Но ще направя тази манипулация преди да пристъпя към дюзите. Но степ мотора не е ли само за празен ход. При мен като давам газ никаква я няма...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Сеп 2012, 20:11

Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.

А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти :mhihi:
На мен ми се бяха зацапали дюзите и прекъсваше и пукаше когато е студена, а като загрее нямаше проблеми. Всяка зима правя по два резервоара с добавката на Лики Моли за дюзи и вече нямам проблем.

Свещите сменял ли си ги ?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 13 Сеп 2012, 8:49

kriso85 написа:Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.

А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти :mhihi:
На мен ми се бяха зацапали дюзите и прекъсваше и пукаше когато е студена, а като загрее нямаше проблеми. Всяка зима правя по два резервоара с добавката на Лики Моли за дюзи и вече нямам проблем.

По два резервоара всяка зима ??? Ми то тогава не се ли обесмисля карането на газ ??? Тез 2 резервоара пфу :) Не е ли по-евтинко и по-ефикасно да се изчистят диузите ??? Май от тях ще да е...
Свещите са сменяни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 13 Сеп 2012, 9:28

meraklia_pz написа:
kriso85 написа:Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.

По два резервоара всяка зима ??? Ми то тогава не се ли обесмисля карането на газ ??? Тез 2 резервоара пфу :) Не е ли по-евтинко и по-ефикасно да се изчистят диузите ??? Май от тях ще да е...
Свещите са сменяни

Незнам ама М43 набори 98/99г., почнаха леко да се предават. :confused: Очаквам скоро и при мен този проблем, с запушените дюзи.

Назад към E46