Моля за съвет. :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- SorrowMind
- Потребител
-
Моля за съвет. :)
Здравейте колеги,
Искам да сложа АЕ на бмвто си (е46 фейслифт), но тъй като не разбирам много реших да се допитам до вас. Трябва ли да сменям целия фар (който струва около 700-800лв) специално направен с АЕ или просто мога да сложа :
http://www.proparts.bg/productv/3/ccfl- ... odina.html
или
http://www.proparts.bg/product/252/smd- ... odina.html
Също така може ли някой да ми каже кой от 2та избора е по-добър и защо?
Тези крушки добри ли са за фаровете за мъгла? http://www.proparts.bg/product/29/kseno ... a-hb4.html
Искам също да сменя тонколони и СД с usb/aux (не с много скъпи, но такива че да вадят все пак някакъв звук). Някакви съвети?
Благодаря предварително
Поздрави.
Искам да сложа АЕ на бмвто си (е46 фейслифт), но тъй като не разбирам много реших да се допитам до вас. Трябва ли да сменям целия фар (който струва около 700-800лв) специално направен с АЕ или просто мога да сложа :
http://www.proparts.bg/productv/3/ccfl- ... odina.html
или
http://www.proparts.bg/product/252/smd- ... odina.html
Също така може ли някой да ми каже кой от 2та избора е по-добър и защо?
Тези крушки добри ли са за фаровете за мъгла? http://www.proparts.bg/product/29/kseno ... a-hb4.html
Искам също да сменя тонколони и СД с usb/aux (не с много скъпи, но такива че да вадят все пак някакъв звук). Някакви съвети?
Благодаря предварително

Последна промяна SorrowMind на 11 Сеп 2012, 4:25, променена общо 2 пъти
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Re: Моля за съвет. :)
За ейнджълите не е нужно да сменяваш фаровете, тези които си дал ще станат на твоите. Вече дали CCFL или SMD не може да се каже кои са по-добри, ти трябва да си прецениш кои ти допадат повече. По принцип диодните са по-ярки и с по-дълъг живот, но и CCFL имат немалко фенове. Разгледай в нета има много снимки и клипове на коли и с двата вида и направи своя избор
За останалите въпроси не мога да ти помогна.

За останалите въпроси не мога да ти помогна.
- SorrowMind
- Потребител
-
Мерси много за бързия отговор 

- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
1. CCFL vs LED - LED-oвете светят доста по-силно и нямат трафове и съответно няма какво да им се поддържа. Докато при CCFL има едни кутийки (трафове) които изгарят на определено време и трябва да се сменят. Разбира се CCFL са по-евтини.
2. За музиката зависи какъв ти е воланът. Ако е с копчета и искаш да можеш да си цъкаш от него, то ти трабва и специален кабел. В ebay продават за повечето производители, аз си купих за pioneer - 35 паунда. Останалото е лесно - CD-та има всякакви от 150 лв. нагоре в зависимост колко искаш да дадеш. Ако разбира се искаш да можеш да си цъкаш от волана, то CD-то трябва да поддържа remote control с кабел и букса. При колоните въпроса е същия, голяма част от нормалните 16.5 см си влизат където трябва.
Мога да ти дам пример понеже си сменях цялата музика (седан 2003):
1. ЦД - 180лв на старо - уж някакъв висок клас
2. Букса за мултиволана - 35 паунда
3. Тонколони отпред и отзад двукомпонентни (с отделни високи) 4х16.5 и 4х5 см - 220лв
5. Кабелче за антената на радиото - 5лв
Всичко е строго индивидуално и съответно можеш да смениш част от нещата. Първо смея да кажа, че оригиналното радио (моето беше с касетка) не успява да захрани по-мощни тонколони и качеството на звука е далеч по-зле. И второ - двукомпонентните колони са за предпочитане пред двулентовите, най-вече заради качеството на звука, а и разликата в цената не е кой-знае колко голяма.
2. За музиката зависи какъв ти е воланът. Ако е с копчета и искаш да можеш да си цъкаш от него, то ти трабва и специален кабел. В ebay продават за повечето производители, аз си купих за pioneer - 35 паунда. Останалото е лесно - CD-та има всякакви от 150 лв. нагоре в зависимост колко искаш да дадеш. Ако разбира се искаш да можеш да си цъкаш от волана, то CD-то трябва да поддържа remote control с кабел и букса. При колоните въпроса е същия, голяма част от нормалните 16.5 см си влизат където трябва.
3. Тонколони отпред и отзад двукомпонентни (с отделни високи) 4х16.5 и 4х5 см - 220лв
Всичко е строго индивидуално и съответно можеш да смениш част от нещата. Първо смея да кажа, че оригиналното радио (моето беше с касетка) не успява да захрани по-мощни тонколони и качеството на звука е далеч по-зле. И второ - двукомпонентните колони са за предпочитане пред двулентовите, най-вече заради качеството на звука, а и разликата в цената не е кой-знае колко голяма.
- SorrowMind
- Потребител
-
pekicha написа:1. CCFL vs LED - LED-oвете светят доста по-силно и нямат трафове и съответно няма какво да им се поддържа. Докато при CCFL има едни кутийки (трафове) които изгарят на определено време и трябва да се сменят. Разбира се CCFL са по-евтини.
Много ти благодаря за подробните обяснения

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Кой вид АО горят?
Диодните са много по издръжливи!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Диодните ако не изгорят първата седмица са вечни.
Si non confectus, non reficiat.
- SorrowMind
- Потребител
-
Ами така ми казаха, че горели бързо и били фалшиви тия по 100 лева.. само тия, които са по 250-300$ били добри.. така ми казаха незнам.. ама много искам да си сложа, само се страхувам да не изгорят на 1вия месец.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
SorrowMind написа:Ами така ми казаха, че горели бързо и били фалшиви тия по 100 лева.. само тия, които са по 250-300$ били добри.. така ми казаха незнам.. ама много искам да си сложа, само се страхувам да не изгорят на 1вия месец.
Немери от където дават гаранция! Аз като купувах на старата ми петица CCFL ми дадоха 6мес. гаранция! Гледам в БГ сайтовете има и с по 1г. гаранция, тъй че нямаш ядове.

Последна промяна JOTTO_DEL на 11 Сеп 2012, 12:17, променена общо 1 път
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Не знам кои са фалшиви и кои "оригинални", но хората си карат с тях години наред. Не се доверявай на всеки "разбирач" 

- SorrowMind
- Потребител
-
Така и ще направя
мерси много.

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Колега не се излагай, 300 долара за ангелски очи... те трябва да светят в 15 милиона цвята
Купи си от колегите, които продават във форума LED SMD и си джиткай, освен ако не ти харесват ццфл повече визуално.
Аз ги ползвам и като д(Г)невни светлини, защото са доста ярки, с отключването на колата светват

Купи си от колегите, които продават във форума LED SMD и си джиткай, освен ако не ти харесват ццфл повече визуално.
Аз ги ползвам и като д(Г)невни светлини, защото са доста ярки, с отключването на колата светват

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мойте ЛЕД очета като ги монирах на единия от фаровете единия ринг имаше 3 изгорели диода - пратиха ми ново рингче и вече 2 години не е имало никакви проблеми. Сигурно сега новия собственик им се кефи 

Si non confectus, non reficiat.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз на мойта карам от 2 години със CCFL,и не съм имал проблем с нито един от ринговете..
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
14 мнения
• Страница 1 от 1