Помощ - проблем с бензиномера

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Помощ - проблем с бензиномера

Мнение от Osmicata » 27 Юли 2010, 23:43

Момчета, за пореден път останах на пътя със следния проблем:

Бензиномерът показва че имам пълно деление (първият от 4-ите сектора) бензин, не свети лапма, колата придърпва два три пъти и спира. След наливане на бензин от туба тръгва като нова. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели впечатления (търсих теми но нищо не открих). Вариантите за които се сещам са следните:

натрупани боклуци (вода) в размер на едно деление - което си е към 17-18 литра, демек доста

проблем с бензиномера

електронен проблем

Благодаря ви!

ПС Колата е 328 Сi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Re: Помощ - проблем с бензиномера

Мнение от yellowsubmarine » 28 Юли 2010, 2:10

На мен стрелката ми беше забила на средата на скалата и не мърдаше, след диагностика и изчистване на грешката се оправи, направи и ти една да видиш грешка ли е или не :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Юли 2010, 9:05

Провери калапана на отдушника на бензиновите пари в резервоара.
Отвий леко капачката на резервоара за да не е херметически затворен и виж дали ще гасне

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Osmicata » 31 Юли 2010, 17:25

Благодаря за съветите, ето какво май се оказа:

между двата сектора на резервоара има тръба, през която бензиновата помпа почва да дърпа бензин като свърши бензина в нейния сектор. Е, на тази тръба имаше ... дупка! Изрядна, кръгла, гладка дупка и помпата не можеше да дръпне бензин от другия сектор. Майстора изряза дупката и снади мястото с метална снадка, която стегна с две скоби от двете страни и сега предстои да видим дали това е била причината.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Юли 2010, 19:39

:clap: браво хубаво, че си се разминал леко можеше да има много по-големи щети
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Osmicata » 14 Сеп 2011, 18:31

Сега се сещам, че не дадох фийдбек по проблема. Оказа се прецакана бензинова помпа. Моят майстор извади помпата и я тества, много зле. Купих нова и проблемът изчезна. Предполагам, че качеството на горивата си е казало думата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 17 Сеп 2011, 17:39

yellowsubmarine написа:На мен стрелката ми беше забила на средата на скалата и не мърдаше, след диагностика и изчистване на грешката се оправи, направи и ти една да видиш грешка ли е или не :driving:

На мен днес също за пръв път се появи някакъв бъг със стрелката на бензина . Както си беше малко
след първата черта сутринта ,по едно време към обед гледам отишла малко преди средата на скалата.
Понеже правих едни маневри напред/назад си помислих ,че нещо поплавъците са заседнали ,обаче
май не. Влязох в 6-та секция на 19-то меню и там ми дава лява половина-000 , дясна 169 . В трето
подменю 1 _6_257. Демек имам 17л. бензин ,което е реалното количество , а като реално отчетено
близо 26 л. След ресет на таблото в 21 меню стрелката се върна на нормалното си положение ,но
ми стана интересно от какво може да се е получило това . Свързано ли е с някакви бъдещи проблеми
евентуално . Ако някой е минавал по тоя път моля да пише.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Сеп 2011, 18:02

И при мен един ден по обяд доста жега беше е бях оставил за един час и като се качих стрелката показваше доста повече бензин. Аз го отдадох на темп. разлика ама знам ли...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 08 Сеп 2012, 13:42

и аз съм с такъв проблем само че ми прави впечетление че го прави когато е по топло или оставя колата малко на слънце :) може би скоро ще се купува нова помпа

Назад към E46