320д - нещо й стана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

320д - нещо й стана

Мнение от kasabov » 31 Авг 2012, 21:56

колеги,

колата вървеше добре. Преди месец-два й смених разпръсквачите на дюзите, че беше почнала много да пуши и се оправи.

Днес обаче нещо и стана. Паля тръгвам и нещо не беше наред - тресе към 2000 оборота, на моменти губи мощност, давам газ, а тя или не засилва или забива дори леко, гледам отзад яко бял дим. Турбото се чува, че развърта. От време навреме не може да дигне и много обороти. Въпреки тресенето си вървеше.

Вечерта тръгвам да паля и работата се беше влошила много. Докато сутринта на празен ход работеше напълно нормално и спокойно и почти не пушеше, вечерта след като престоя беше различно. Паля - с мъка запали, на пресекулки. После се мъчи да вдигне 830 оборота, но не може, стрелката седи на 500-600. Всичко се тресе, блъска, яко бял дим с мирис на нафта. Давам газ да пробвам да я стабилизирам, но не става и не става и се отказах.

Дали е нещо с ГНП това и какво точно? Лесно ли се сваля тая помпа, ако искам да я занеса някъде?

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Re: 320д - нещо й стана

Мнение от e 46 maniq » 31 Авг 2012, 22:24

Аз съм,за авансатор на помпата,много неприятен проблем,точно така съм му ял попарата :banghead: .Пробвай да сложиш 2т масло в нафтата и покарай,дано се оправи на един,резервоар носи литър.Слагай и сподели
Инъче ги правят но е нерви и пари.
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 01 Сеп 2012, 0:57

ГНП-то ще е.Дано си късметлия да се оправи.Сипвай маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 03 Сеп 2012, 19:06

Колеги, закачихме колата към компютър да видим какво е записала като грешка. В прикачения файл съм сложил снимката.

Като цяло дава това:

injection timing control

Position timing control wrong by +/- 3 degree

Това е превод. На снимката е на немски.

На къде отиват нещата според вас? Нещо по ГНП сигурно, но какво ли ще е?

Също така - някой запознат ли е със сервиза Decbg.com - Dec Superscan II? Изглежда правят ремонти и тн. Моля ако някой има опит с тях да коментира.

Мерси
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2012, 20:35

Както по-нагоре те посъветваха - сипи 1 литър 2Т масло на един резервоар (или в съответната пропорция на по-малко гориво) и виж дали ще се оправи. И според мен пролема е от аванса.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 04 Сеп 2012, 10:26

За жалост в ГНП-то е проблема, задрало авансаторно бутало, сложи масло в нафтата както казаха колегите и виж дали ще има подобрение, но по добре сваляй помпата и я ремонтирай докато не е изгоряла електрониката.
За свалянето ти трябва специална скоба да отцепи зъбното колело от вала на помпата и да го задържи като я извадиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 05 Сеп 2012, 13:21

колеги,

добавих масло, и покарах доста, но не се оправи. Дадох я да и свалят помпата и сега нещо странно се появи, което не знам как да го разбирам.

Майстора дето я сваля каза, че нещо било разместено. Нагласял бил маховика, но се било размествало със белага на помпата или нещо такова. Маховика ми може ли да бъде монтиран неправилно и разместен или нещо? Странна работа. Да не ме будалкат нещо.

А и колата си вървеше както трябва, нормално се държеше, мотора нормално звучеше.

Така ли се сваля помпа - гледа се и позицията на маховика ли? В TIS май нямаше такива работи.

Назад към E46