проблем при затопляне на времето колата умира
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Rhymes
- Потребител
-
- Кара: e90
- Мечтае да кара: g30
проблем при затопляне на времето колата умира
Здравейте колеги искам да споделя моя проблем от доста време насам вече незнам към кого да се обърна за помощ .Проблемът се състои в това когато температурите навън станат над 30 градуса става нещо което немога точно да опиша както се движа двигателя директно спира все едно нямам гориво след завъртане на стартера колата си запалва и загася имам газов инжекцион парави го при гас и бензин казвам какво съм направил досега:
При закачане на диагностика не отчита никакъв проблем или грешка
проверени са кабели бобина бензинова помпа
сменил съм датчик колянов вал и разпределителен вал запалителна бобина реле на главният блок и бензинова помпа
проблема го прави само когато оставя колата на слънце двигателя работи перфектно без никакви забележки нямам проблем с оборотите дал
и проблемът може да е от компютъра, емобилайзер или фабричната аларма ....извън градско , пролет ,есен и зима нямам забележки
При закачане на диагностика не отчита никакъв проблем или грешка
проверени са кабели бобина бензинова помпа
сменил съм датчик колянов вал и разпределителен вал запалителна бобина реле на главният блок и бензинова помпа
проблема го прави само когато оставя колата на слънце двигателя работи перфектно без никакви забележки нямам проблем с оборотите дал
и проблемът може да е от компютъра, емобилайзер или фабричната аларма ....извън градско , пролет ,есен и зима нямам забележки
Re: проблем при затопляне на времето колата умира
Аааа,не!
Ти отиде ли при газаджията си и попита ли го дали не трябва да ти настрои газовата още?
После, след като си сменил датчик на колянов вал и разпределителен вал,както и аз сторих ,сложи ли датчици на Сименс? Ако не си, не си губи времето, защото дори и на Бош датчиците не издържат и бързо се скапват, на Валео е същото положението. Там се изисква само един вид датчик, затова иди на диагностика и ако излезе датчик не се колебай. Доверих са на тази идея за оригиналния датчик и не сбърках, повярвай ми-излиза по- евтино. Дори и моя майстор ми го каза преди да бутна кинтите на ДК.
1. Иди на диагностика
2.Ако дава грешка датчик не губи време да се мъчиш и колебаеш. Пак ще ти излезе по- евтино, да не говорим, че датчика на разпределителния вал можеш да си смениш сам - за разкош!
3. Иди да ти настроят газовата уредба и ако те не могат да дадат диагностика направи диагностика.
Ти отиде ли при газаджията си и попита ли го дали не трябва да ти настрои газовата още?
После, след като си сменил датчик на колянов вал и разпределителен вал,както и аз сторих ,сложи ли датчици на Сименс? Ако не си, не си губи времето, защото дори и на Бош датчиците не издържат и бързо се скапват, на Валео е същото положението. Там се изисква само един вид датчик, затова иди на диагностика и ако излезе датчик не се колебай. Доверих са на тази идея за оригиналния датчик и не сбърках, повярвай ми-излиза по- евтино. Дори и моя майстор ми го каза преди да бутна кинтите на ДК.
1. Иди на диагностика
2.Ако дава грешка датчик не губи време да се мъчиш и колебаеш. Пак ще ти излезе по- евтино, да не говорим, че датчика на разпределителния вал можеш да си смениш сам - за разкош!
3. Иди да ти настроят газовата уредба и ако те не могат да дадат диагностика направи диагностика.
- Rhymes
- Потребител
-
След толкова нерви , разкарвания, таксита и закъсване по кръстовищата се оказа че дебитомера се шашка когато навлиза топъл (горещ) въздох и подава грешна информациа на главният блок ....а на скоро го бях сменил но пак от моргата все още обаче имам съмнения че е от инсталацията когато ми дойде новия дебитомер ще разбера
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ми...преди да купуваш нов - просто разкачи стария и покарай колата без дебитомер - ако прави същите магарии ... смятам, че ти е ясно - не е от него.
- Rhymes
- Потребител
-
точно това и направих даже като е студена колата закачам буксата след като ми направи номера просто я махам и си карам ....сега мисля да пробвам да изчистя дебитомера токувиж се е оправил 

5 мнения
• Страница 1 от 1